syneidisi ONline
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Αφιέρωμα στον Ελληνισμό της Κάτω Ιταλίας

    Άρτια εκδήλωση στο ΠΠΙΕΔ

    Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνος πραγματοποίησε με πολύ μεγάλη επιτυχία εκδήλωση αφιερωμένη στον Ελληνισμό της Κάτω Ιταλίας το απόγευμα της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2017.

    Παρευρέθηκαν μαζικά οι πολίτες, καθώς και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή.

    Αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους η Αντιπρόεδρος του Π.Π.Ι.Ε.Δ. κ. Ευτυχία Παπαλουκά, το λόγο έλαβε ο Διδάκτορας γλωσσολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Σωτήριος Μπεκάκος για να παρουσιάσει στην κατάμεστη αίθουσα του Π.Π.Ι.Ε.Δ., για πρώτη φορά, υλικό σχετικά με τους Έλληνες που ζουν στην Απουλία (Lecce) και τα Βασιλικάτα (Matera) και τις σχέσεις τους με την Μικρά Ασία, αποτέλεσμα της δεκαετούς παραμονής και έρευνάς του στις περιοχές αυτές.

    Το πιο όμορφο κλείσιμο που θα μπορούσε να έχει η βραδιά οφείλεται στο μουσικό συγκρότημα Encardia που ταξίδεψε το κοινό στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας.

     

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    - Advertisement -spot_img

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    Τελευταία άρθρα