Η Περιφέρεια Αττικής και ο μαραθώνιος καινοτομίας antivirus crowdhackathon που διοργανώθηκε από την εταιρία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy διακρίθηκαν στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Καινοτομίας The Innovation in Politics Awards 2020.
Συγκεκριμένα, 1058 κριτές από 47 χώρες επέλεξαν το antivirus crowdhackathon ως «εξαιρετικό παράδειγμα πολιτικής καινοτομίας στην Ευρώπη». Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι από τις 398 συμμετοχές, η δράση της Περιφέρειας Αττικής και του Crowdpolicy κατατάσσεται μεταξύ των 10 καλύτερων στην κατηγορία Coping with Covid-19 και μεταξύ των 90 καλύτερων στην Ευρώπη. Ως φιναλίστ στα βραβεία The Innovation in Politics Awards, η δράση αποτελεί κομμάτι μιας κοινότητας των πιο αφοσιωμένων και εμπνευσμένων πολιτικών από όλη την ήπειρο.
Με αφορμή τη συγκεκριμένη διάκριση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε: «Η ένταξή μας στους 10 Finalist των Ευρωπαϊκών Βραβείων Καινοτομίας είναι ιδιαίτερα τιμητική και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ένα οργανωμένο σχέδιο για την ανάδειξη μιας ευφυούς Περιφέρειας. Στρατηγικός μας στόχος είναι να γίνει η Αττική ισχυρότερη, ανθεκτικότερη και ευφυέστερη. Η Περιφέρεια Αττικής έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη ενός δικτύου τεχνολογικής καινοτομίας. Ενώ υλοποιούμε δράσεις για την υποστήριξη της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας και έχουμε στο σχεδιασμό μας συγκεκριμένους τρόπους στήριξης των ομάδων και startups μέσα από εργαστήρια καινοτομίας, συνεργασίες με τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και επιχειρηματικούς επιταχυντές, τα οποία θα υλοποιήσουμε το επόμενο διάστημα».
Να σημειωθεί ότι το Antivirus Crowdhackathon είναι ο πρώτος απομακρυσμένος (remote) μαραθώνιος καινοτομίας που διοργανώθηκε στην Ελλάδα για ψηφιακές εφαρμογές και μεθοδολογίες που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της παvδημίας.
Το Antivirus Crowdhackathon και η εταιρία καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy, τον Απρίλιο του 2020, αποτέλεσαν επίσης το εθνικό σημείο επαφής για την Ελλάδα (National Curator) για τον Πανευρωπαϊκό Μαραθώνιο Καινοτομίας #EUvsVirus Hackathon.
Στη φάση αυτή η Ελλάδα τερμάτισε στην 8η θέση μετά την λήξη των συμμετοχών με πάνω από 665 διαγωνιζόμενους, από τους συνολικά 20.000+ διαγωνιζόμενους από όλες τις χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο.
Η Περιφέρεια συνεχίζει να υποστηρίζει τις ιδέες και ομάδες που διακρίθηκαν, αλλά και το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας με κύριο στόχο την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση της κοινωνίας και της οικονομίας αλλά και την αντιμετώπιση των προκλήσεων της Πανδημίας.
Το antivirus crowdhackathon εξελίσσεται σε ένα διαρκές δίκτυο τεχνολογικής καινοτομίας το οποίο θα λειτουργεί συνεχώς σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας και με τη βοήθεια συνεργατικών εργαλείων.
Στόχος της διοργάνωσης, είναι η υποστήριξη των καινοτόμων ιδεών και προτάσεων για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων που έχει εντάξει η Πανδημία στην οικονομία και στην κοινωνία.
Περισσότερα: https://crowdhackathon.com/antivirus/