Η τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής
Στην τοποθέτησή του ο Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, κ. Παύλος Καμάρας, σχετικά με τη συζήτηση για το θέμα της «Υπογειοποίησης της Πατριάρχου Κωνσταντίνου, στην Νέα Φιλαδέλφεια» ανέφερε: «Αγαπητοί Συνάδελφοι,
κατ’αρχήν θέλω να εκφράσω τη χαρά και την τιμή που νοιώθω για το γεγονός ότι μας τιμούν, σήμερα, στο Π.Σ. προσωπικότητες του Αθλητισμού, που μας έχουν προσφέρει πολλές χαρές και συγκινήσεις, παλαιότερα αλλά και πρόσφατα, στους αθλητικούς χώρους (Ντ. Μπάγεβιτς, Θ. Μαύρος κλπ).
Επίσης, θα ήθελα, όλοι μαζί, σε αυτό το Π.Σ. να δηλώσουμε ότι υποστηρίζουμε απερίφραστα το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε αιρετού Οργάνου, επομένως Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων, να αποφασίζουν κατά την κρίση τους, χωρίς πιέσεις και απαράδεκτους τραμπουκισμούς. Στάσεις που θα πρέπει να καταδικάσουμε ομόφωνα όταν και όπου συμβαίνουν!
Να τονίσω, πριν τη συζήτηση του θέματος της γνωμοτοδότησης για την Μ.Π.Ε. σχετικά με την υπογειοποίηση της οδού Πατριάρχου Κων/νου που αφορά στο μεγάλο έργο της ανακατασκευής του Γηπέδου της Α.Ε.Κ., μια γενική αρχή μου.
Σεβασμός στις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, ιδιαίτερα από το Περιφερειακό Συμβούλιο, που είναι επάλληλος θεσμός και όχι Προϊστάμενη Αρχή. Αυτή την στάση μου την επιβάλλουν τόσο η μακροχρόνια πορεία μου ως Δήμαρχος, αλλά και οι αγώνες που έχουμε κάνει στα Θεσμικά μας Όργανα, για την ουσιαστική ενίσχυση του θεσμού της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης.
Άλλωστε, με βάση αυτή τη θέση, ψηφίζω θετικά στο Π.Σ. για όλα τα έργα, που έρχονται από Δήμους, ανεξάρτητα των επιφυλάξεων μου, για την παντελή απουσία ιεράρχησης και αξιολόγησης αυτών, από την Περιφερειακή Αρχή και επομένως ενδεχόμενη κατασπατάληση των διαθέσιμων πόρων.
Όμως, όπως έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη, υπάρχουν έργα υπερτοπικής ή και εθνικής σημασίας, για τα οποία οι Δημοτικές Αρχές, οφείλουν να υπερβαίνουν τοπικισμούς και να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.
Οφείλουν να υπερβαίνουν ακόμα και τις ενδεχόμενες ιδεοληψίες του, να αποφεύγουν λαϊκίστικες θέσεις, που πολλές φορές, υπαγορεύονται από την πίεση ενεργών και θορυβούντων μειοψηφιών και δεν συχνά δεν ταυτίζονται με τις βουβές (συνήθως) πλειοψηφίες.
Ως προς το συγκεκριμένο θέμα τώρα, θέλω να πω ότι δυστυχώς η Δημοτική Αρχή, έχασε την έξωθεν αντικειμενική καλή μαρτυρία, αφού ξεκίνησε έναν πόλεμο, θα έλεγα, «χαμένο από χέρι».
Αντί να κοιτάξει να αξιοποιήσει, αυτήν την επένδυση που έχει πολλές προεκτάσεις, ιστορικές, συναισθηματικές, κοινωνικές κλπ. προέβαλε στείρα άρνηση.
Αρνήθηκε την επανακατασκευή ενός γηπέδου, που προϋπήρχε, δεκαετίες πριν γεννηθούν καν, οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Σε ένα θέμα που η Δημοτική Αρχή βρέθηκε σε πλήρη δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα. Μην ξεχνάμε, ότι για πολλούς φιλάθλους-οπαδούς, το οπαδικό συναίσθημα είναι ισχυρότερο και από το θρησκευτικό.
Τώρα, ως προς το συγκεκριμένο θέμα μας, είναι δύσκολο, προφανώς στους Περιφερειακούς Συμβούλους να εκφράσουν τεχνική άποψη.
Δηλώνω ότι και εγώ παρά το γεγονός, ότι έχω την ειδικότητα του Πολιτικού Μηχανικού-Συγκοινωνιολόγου αδυνατώ, τεκμηριωμένα, να εκφέρω ολοκληρωμένη άποψη, χωρίς ειδική μελέτη του θέματος.
Όμως, η παρουσίαση του κ. Καθηγητή, ιδίως με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις του σχεδίου, για ενοποίηση των κοινωνικά ευαίσθητων χώρων (δάσος, γήπεδο, Μ.Μ.Μ. κλπ) μέσω πεζόδρομων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας με οδηγούν, στην αποδοχή της Μ.Π.Ε.
Άλλωστε, από την άλλη πλευρά του αντίλογου, αδυνατώ να αντιληφθώ ότι ένα συνοδό έργο, του μεγάλου έργου, της ανακατασκευής του γηπέδου, που γίνεται ακριβώς, για να απαλυνθούν τυχόν προβλήματα, κατά την λειτουργία του, γίνεται για να εξυπηρετήσει 180 VIPS (!) ή συμφέροντα του ιδιώτη επενδυτή (!)
Ψηφίζοντας υπέρ της Μ.Π.Ε., κάνω έκκληση στους συναδέλφους της Ν. Φιλαδέλφειας, να συμβάλλουν στην απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου της ανακατασκευής του γηπέδου και να επιδιώξουν παράλληλα να αποκομήσουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη για τον Δήμο τους, από μια υπόθεση που ξεπερνά τα στενά όρια του Δήμου.»