Μία εξαιρετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του
διαδημοτικού γυμνασίου Μεταμόρφωσης – Ηρακλείου Αττικής στην οποία αναλύθηκε το αποτέλεσμα της έρευνας – μελέτης που διεξήγαγαν όλο το σχολικό έτος οι μαθητές με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους για την δύναμη των αγνών συναισθημάτων του έρωτα απέναντι στις προκαταλήψεις και την ανιδιοτέλεια των υποκριτικών κοινωνιών.
Στο κείμενο που ετοίμασε και μας απέστειλε η κα Βούλα Αραμπατζόγλου Τουζοπούλου, η οποία είναι Χημικός του Πανεπιστημίου Αθηνών, και συγγραφέας ανέφερε σχετικά: “Το αποτέλεσμα ο ολάνθιστος κήπος με τα χρώματα και αρώματα της ελπιδοφόρου και προσοδοφόρου νιότης, της νιότης της δημιουργίας και της προόδου, που απόλαυσαν οι θεατές της εκδήλωσης του Σχολείου με δύο θεματικές ενότητες. Στην πρώτη με τίτλο «Ηθική και συμφέρον, αξίες και απαξίες. Ψηλαφισμοί της κερκυραϊκής κοινωνίας στις αρχές του 20ου αιώνα» συντονίστρια ήταν η καθηγήτρια Μαυρομιχάλη Δέσποινα με συνεργάτριες την Ταγκαλάκη Ευθυμία και Γλυμακοπούλου Φωτεινή. Στην δεύτερη με τίτλο «Άσμα Ασμάτων. Έρωτας και Νέοι» συντονίστρια ήταν η καθηγήτρια Ταγκαλάκη Ευθυμία με συνεργάτρια την Μαυρομιχάλη Δέσποινα.
Η εκδήλωση αυτή έλαβε χώρα στις 12 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του
σχολείου και το αντικείμενό της ήταν το αποτέλεσμα της έρευνας και μελέτης που διεξήγαγαν όλο το σχολικό έτος οι μαθητές με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους για την δύναμη των αγνών συναισθημάτων του έρωτα απέναντι στις προκαταλήψεις και την ανιδιοτέλεια των υποκριτικών κοινωνιών.
Η βαθειά τομή στους διαφορετικούς χαρακτήρες και τις διαφορετικές αντιδράσεις των ανθρώπων πάνω στο θαυμαστό και μεγαλειώδες φαινόμενο του έρωτα που έχει εμπνεύσει διαχρονικά τους κορυφαίους όλων των τεχνών, έγινε με την βοήθεια σημαντικών έργων λογοτεχνίας, ποίησης, μουσικής, αλλά και ζωγραφικής σε προβολή πάνω σε οθόνη.
Οι μαθητές στο πρώτο μέρος ανέλυσαν επί σκηνής χαρακτήρες και καταστάσεις της Κερκυραϊκής κοινωνίας στις αρχές του 20 ου αιώνα από έργα του συγγραφέα Κων/νου Θεοτόκη και ζωντάνεψαν χαρακτηριστικές σκηνές των έργων αυτών. Στο δεύτερο μέρος μετά από παράθεση εγκυκλοπαιδικών και ιστορικών στοιχείων για το αθάνατο έργο «Άσμα Ασμάτων» οι μαθητές απήγγειλαν και τραγούδησαν αποσπάσματα από το έργο αυτό. Και στα δύο μέρη εντυπωσίασαν οι μαθητές με το υποκριτικό τους ταλέντο, με τις επιδόσεις τους στα μουσικά όργανα, με τις θαυμάσιες φωνές στο τραγούδι και με τις χορευτικές τους ικανότητες και τους χορευτικούς τους σχεδιασμούς.
Τέλος οι μαθητές έκαναν μία σύντομη ενημέρωση για το εκπαιδευτικό τους ταξίδι στη Νάπολη της Ιταλίας, όπου συμμετείχαν στη Διημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας, για την επίσκεψή τους στα Γενικά Αρχεία του Κράτους και για τη συμμετοχή τους σε λογοτεχνικό διαγωνισμό φιλαναγνωσίας.
Επίσης αναφέρθηκαν στην επίσκεψή τους στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και τη συνομιλία τους με τον Μητροπολίτη και στην επίσκεψη στο Διορθόδοξο Κέντρο Πεντέλης. Στο διάλειμμα υπήρξε πλουσιότατος μπουφές με ορεκτικά, γλυκά και αναψυκτικά.
Την εκδήλωση στην αρχή προλόγισε και στο τέλος έκλεισε ο διευθυντής του
σχολείου Γ. Κεραμάρης ενώ ευχαρίστησε για την παρουσία τους γονείς και συγγενείς των μαθητών, παλαιότερους καθηγητές του σχολείου, την σύμβουλο φιλολόγων κ. Σταυρούλα Χονδρίδου, τον ποιητή κ. Δημήτρη Καρούση, την συγγραφέα κ. Βούλα Αραμπατζόγλου και τον λέκτορα του ΕΜΠ κ. Δημήτρη Τουζόπουλο, Είναι αναμφισβήτητο ότι ένα καλό σχολείο είναι το πιο ουσιώδες , το πιο υγιές και πιο ζωτικό κύτταρο της κοινωνίας. Φυσικά για να λειτουργήσει σωστά κάθε ομάδα πρωταρχικό ρόλο παίζει η κεφαλή. Στην συγκεκριμένη περίπτωση κεφαλή του Σχολείου Μεταμόρφωσης- Ηρακλείου είναι ο διευθυντής του κος Γιώργος Κεραμάρης, ο οποίος με το ελεύθερο πνεύμα του, τους ανοικτούς ορίζοντες, και την εποικοδομητική τόλμη του εμπνέει και ενθαρρύνει τους συναδέλφους να καταθέτουν καινοτόμους, δημιουργικές ιδέες για έργα και δράσεις των μαθητών που τους
καλλιεργούν και τους προάγουν μορφωτικά, καλλιτεχνικά και κοινωνικά.
Συγχαρητήρια στο διευθυντή Γ. Κεραμάρη, τις καθηγήτριες Δ. Μαυρομιχάλη, Ε. Ταγκαλάκη και Φ. Γλυμακοπούλου, αλλά τα πιο θερμά συγχαρητήρια στους 29 συμμετέχοντες μαθητές που ήταν:
Τάξη Β: Μ. Βιδάλη, Ε. Γερεντε, Α. Γρηγοριάδης, Θ. Δρουλίσκου, Α. Ζουμπανέας, Ν. Θεοδοσίου, Α. Καπατσούλιας, Π. Λυμπέρης, Ι. Μπίρης, Χ. Παναγόπουλος, Μ. Τριανταφύλλου, Λ. Τσιόδουλου.
Τάξη Γ: Π. Βασιλείου, Σ. Τραμματικοπούλου, Σ. Δήμτσα, Α. Κοντογεώργου, Ε. Κυριακοπούλου, Ζ. Λιάπη, Α. Μιέστρι, Ε. Μουρδουκούτα, Μ. Πούλη, Π. Σακελλαρίου, Χ. Σταυροπούλου, Λ. Σταύρου, Α. Σταφυλέρα, Μ. Τούρζα, Κ. Τσακιρίδου, Λ. Χαρακάκου, Α. Ψαλλίδα.”