Αίσθηση προκάλεσε η ανάρτηση του Γιώργου Μαστοράκου στα social media όπου ο πρώην δήμαρχος με αφορμή την επαναλειτουργία του γηπέδου της πρασίνου λόφου, αναφέρθηκε εν συντομία σε ιστορικά στοιχεία, τόσο στον μεγάλο αγώνα που δόθηκε ώστε να μην κοπεί η πόλη του Ηρακλείου στα δύο, την ιδέα αλλά και την κατασκευή του σκεπαστού σημείου της Αττικής οδού με κέρδος για το δήμο το εμβληματικό έργο και σημείο συνάντησης για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
Η ανάρτηση για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί έχει ως εξής:
«Με αφορμή επιτέλους!!!, μετά από δυο χρόνια ταλαιπωρίας, αθλουμένων, ομάδων και γονέων, την ολοκλήρωση των εργασιών στο γήπεδο της Πρασίνου Λόφου αξίζει να θυμηθούμε το ιστορικό του έργου αυτού.
Από την αρχή του 1991; η Διοίκηση μας, κλήθηκε να αντιμετωπίσει το μεγάλο ζήτημα κατασκευής της Αττικής Οδού.Ηδη τα δικαστήρια προσδιορισμού των αποζημιώσεων των θιγόμενων ιδιοκτητών είχαν προσδιορισθεί. Η μαρτυρική μας παράσταση κατάφερε να πετύχει τιμές σχετικά ικανοποιητικές. Η παρουσία όλων σχεδόν των Δημοτικών Συμβούλων συνέβαλε αποφασιστικά.
Το ίδιο διάστημα έχει εγερθεί κίνημα κατά της κατασκευής της οδού με μαύρα πάνω και σημαίες κατα μήκος της χάραξης του ΕΡΓΟΥ. Αντιλαμβάνομαι ότι η τότε ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ ,ΥΠ. Αχ. Καραμανλής, πατέρας του σημερινού υπουργού, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει χωρίς καμία συζήτηση προβληματισμός βέβαια είναι μεγάλος.
Στις αλλεπάλληλες συζητήσεις τόσο στο Δήμο όσο και στα όργανα της Τ.Α. διαφαίνεται πλέον ότι το έργο είναι ώριμο. Σε συζήτηση με τον Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών τον Γ. Κουτσούγερα, συμμαθητή από το Πολυτεχνείο, πέφτει η ΙΔΕΑ. Να ζητήσουμε να μας καλύψουν ένα τμήμα της οδού στην κυρίως κατοικημένη περιοχή με έργα περιβαλλοντικής σημασίας. Η ιδέα του γηπέδου ακόμη δεν υπάρχει.
Το αίτημα μεταφέρεται προς το Υπουργείο. Η αντίδραση άμεση και ΑΡΝΗΤΙΚΗ. Ωστόσο οι αντιδράσεις έχουν φουντώσει, το έργο καθυστερεί και προς το τέλος του 1992 ,δέχομαι τηλεφώνημα για συνάντηση στο ΥΠΕΧΩΔΕ.Η πρόταση έχει και μια «»ΑΠΑΙΤΗΣΗ»». Χαρακτηρισμός sic. «»Θα δεχτούμε ως παράπλευρο έργο την στέγαση της Αττικής Οδού εάν ο Δήμος συνηγορήσει στην έναρξη του έργου στα ΟΡΙΑ του.»»
Έχει γεννηθεί ήδη η ΙΔΕΑ του Γηπέδου ,της Παιδικής Χαράς και 2 γηπέδων τένις.
Το λόγο πλέον έχει το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Η πρόταση εγκρίνεται. Κάποιοι μάλιστα ψηφίζουν ΥΠΕΡ με δεδομένο ότι είναι πολύ δύσκολη η υλοποίηση.
ΠΕΝΤΕ χρόνια περίπου χρειάστηκαν. Το ΗΡΑΚΛΕΙΟ απέκτησε ένα γήπεδο που παρά την στενότητα του πλάτους του για κατασκευαστικούς λόγους εξυπηρέτησε Σωματεία Αθλούμενους Σχολεία κτλ.
Παράλληλα πετύχαμε να κατασκευασθούν τα αντιπλημμυρικά έργα της οδού Φιλικής Εταιρείας ,βόρεια και νότια της Αττικής Οδού και να απαλλοτριωθούν ζώνες για φύτευση και ανάσχεση των επιπτώσεων!
Θα μπορούσα να κλείσω εδώ το ιστορικό. Όμως υπάρχει και μια σύμπτωση….με αρνητικό γεγονός.
Είκοσι χρόνια πριν ακριβώς ,αποφασίζουμε με την Μαίρη βασικά και Εν συνέχεια με την έγκριση του Δ.Σ. να εγκαινιάσουμε το γήπεδο. Επιλεγούμε τον μεγάλο συνθέτη μας ΣΤΑΥΡΟ ΞΑΡΧΑΚΟ με την ΟΡΧΗΣΤΡΑ του. Η εκδήλωση ορίζεται για το τέλος Σεπτεμβρίου του 2000.
Τέσσερις ημέρες πριν το τραγικό ναυάγιο του Σάμινα με τα 81!! θύματα με οδηγεί στην άμεση λήψη της απόφασης της ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ.
Έστω όμως και χωρίς εγκαίνια και κορδέλες το ΕΡΓΟ αυτό φιλοξένησε και θα φιλοξενεί τα παιδιά μας προσφέροντας τους την αναγκαία αθλητική και συλλογική διαπαιδαγώγηση.
ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ.»