Συνεχίζει το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Ο «Ανοικτός Κύκλος Ακαδημαϊκών Διαλέξεων» αποτελεί μία δράση του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής που ξεκίνησε το 2010 και είχε μεγάλη απήχηση τόσο στους δημότες του Ηρακλείου όσο και στους όμορους δήμους. Και φέτος ο Δήμος Ηρακλείου, στοχεύοντας στη διάχυση της γνώσης, συνεχίζει το πρόγραμμα του Ανοικτού Κύκλου Ακαδημαϊκών Διαλέξεων.
Πρόκειται για διαλέξεις από αναγνωρισμένους καθηγητές σε ένα μεγάλο εύρος θεματικών ενοτήτων. Αποστολή του «Ανοικτού Κύκλου Ακαδημαϊκών Διαλέξεων» είναι η παροχή μάθησης, μέσω της διδασκαλίας στους τομείς της επιστήμης, των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και η γενικότερη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
Οι διαλέξεις του Ανοικτού Κύκλου προσφέρονται δωρεάν σε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν. Στο τέλος των διαλέξεων οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης. Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται σε δύο εξάμηνα, το χειμερινό, που διαρκεί από τον Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο, και το εαρινό, που διαρκεί από το Φεβρουάριο έως και το Μάιο.
Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται υπό μορφή διαλέξεων, για τις οποίες επιδίδεται στους φοιτητές έντυπο περιέχον τη σχετική με τη διάλεξη βιβλιογραφία, την οποία μπορούν να αναζητήσουν στη βιβλιοθήκη του Δήμου μας, καθώς και στις πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες. Οι ακροατές δύναται να κρατούν σημειώσεις στην διάρκεια της διαλέξεως.
Για το έτος 2011-2012 οι διαλέξεις του «Ανοικτού Κύκλου Ακαδημαϊκών Διαλέξεων» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του 3ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου, επί της Λεωφόρου Ηρακλείου 333. ΟΙ διαλέξεις του Ανοικτού Κύκλου θα ξεκινήσουν στις 31 Οκτωβρίου 2011.
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να συμπληρώνουν την Αίτηση Εγγραφής την οποία μπορούν να παραλάβουν από το γραφείο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου μας (Στ. Καραγιώργη 2 και Μαρίνου Αντύπα, στον 1ο όροφο) ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2132000179.
Το πρόγραμμα του Ανοικτού Κύκλου Ακαδημαϊκών Διαλέξεων για το Α Εξάμηνο περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:
Δημήτρης Καμσαρής – “Ανάπτυξη Ικανοτήτων για Αποτελεσματικές Παρουσιάσεις”
Χάρης Καραουλάνης – “Φοβίες, κρίσεις πανικού και κατάθλιψη στην τωρινή κρίση”
Νίκος Μποζίνης – “Το ροκ ως λαϊκή κουλτούρα”
Ηλίας Τεμπέλης – “Ελληνική Φιλοσοφία”
Σωτήρης Γουνελάς – Προτάσεις ελευθερίας για τη ζωή και τον πολιτισμό
Δημήτρης Πατσόπουλος – Η πρόσληψη της ελληνικής επιστήμης στο Βυζάντιο και τη Νεοελληνική Αναγέννηση
Νίκος Σαραφιανός – Φιλοσοφία του Κινηματογράφου, Κινηματογράφος και Λογοτεχνία
Νικόλαος Α.Ε Καλοσπύρος – 6 Μαθήματα για την Ετυμολογία
Γιάννης Χριστιανίδης – Τα Μαθηματικά στην Αρχαιότητα
Αθανάσιος Σακελλαριάδης – Φιλοσοφία της Επιστήμης, Φιλοσοφία της Γλώσσας
Βασιλική Δεληθέου – Τοπικές Δομές και Ανάπτυξη
Πέτρος Φαραντάκης – Φιλοσοφικά Αναγνώσματα