Ο πρόσφατος σεισμός έφερε στην επιφάνεια τις χρόνιες ελλείψεις σε αντισεισμική θωράκιση, τόσο στο Χαϊδάρι όσο και συνολικά στη Δυτική Αττική.
Όσον αφορά το Δήμο μας, πάνω από 1500 είναι οι κατοικίες και τα κτίρια που έχουν πάθει ζημιές, μικρότερης ή μεγαλύτερης έκτασης.
Ο σεισμός έπληξε ιδιαίτερα τους κατοίκους των περιοχών του Δάσους και του Δαφνιού. Επιπλέον, πρόκειται για κατοικίες ήδη επιβαρυμένες από το σεισμό του 1999.
Από τις πρώτες ώρες μετά το σεισμό, οι υπηρεσίες του Δήμου τέθηκαν σε επιφυλακή και συνδράμουν τα ειδικά συνεργεία από το Υπουργείο Υποδομών, το οποίο έχει και την ευθύνη για τη διενέργεια των ελέγχων.
Η Κυβέρνηση γνωρίζει όλα τα παραπάνω δεδομένα, τα οποία καταστούν άμεση την παρέμβαση του κράτους με ουσιαστική βοήθεια σε εξειδικευμένο προσωπικό για να ολοκληρωθούν σύντομα οι έλεγχοι, αλλά και σε αποζημιώσεις ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι επισκευές των κτιρίων.
Ενώ πολλά σπίτια και καταστήματα στο Χαϊδάρι επλήγησαν από το σεισμό της 19ης Ιουλίου, μέχρι τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός. Δεν αναφέρονται πουθενά ούτε από κυβερνητικά στελέχη, αλλά ούτε και από τα κεντρικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή. Οι ζημιές, είναι αμέτρητες και για να αποκατασταθούν χρειάζονται παρά πολλά χρήματα. Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της πόλης μας, με την οικονομική κρίση που βιώνουμε, πολλές φορές δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις ανάγκες της καθημερινότητας.
Απαιτούμε απ’ την Κυβέρνηση, να προχωρήσουν άμεσα οι έλεγχοι σε σπίτια, καταστήματα και Δημόσια κτίρια (Νοσοκομεία, Σχολεία, Παιδικοί Σταθμοί, Αθλητικές και Πολιτιστικές Εγκαταστάσεις). Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών και να δοθεί επίδομα σε όλους τους πληγέντες και αποζημιώσεις σε όλους τους σεισμόπληκτους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, δίχως καμία καθυστέρηση.
Η Δημοτική Αρχή, σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν δώσει λύση σε αυτά τα θέματα, θα προχωρήσει προκηρύσσοντας αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο πλευρό των κατοίκων της πόλης.