Δήμος Πετρούπολης: Τοποθετούνται καφέ κάδοι στις γειτονιές
Το πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής στην πηγή και αποκομιδής των οργανικών απορριμμάτων (βιοαποβλήτων) επεκτείνεται και στις γειτονιές της Πετρούπολης.
Από τις 17 Φεβρουαρίου τοποθετούνται καφέ κάδοι στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ναυαρίνου, Ανατολικής Ρωμυλίας, Ελευθερίου Βενιζέλου και Περικλέους.
Στο μήνυμα του δήμου τονίζεται: “Σημειώνουμε πως όποιος δημότης επιθυμεί μπορεί άμεσα να προμηθευτεί, από το δημοτικό αμαξοστάσιο, οικιακούς κάδους.
Είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή όλων μας στην προσπάθεια να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα με τη μείωση των απορριμμάτων που πάνε για θάψιμο στη χωματερή της Φυλής, η οποία για δεκαετίες δηλητηριάζει την πόλη μας και όχι μόνο.
Με τη μείωση των απορριμμάτων, ταυτόχρονα, θα εξοικονομηθεί σημαντικό μέρος από τα χρήματα που τώρα πληρώνουμε για την εισφορά στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. αλλά και το άδικο χαράτσι του τέλους ταφής, χρήματα που θα διατεθούν για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.”