Ο Δήμος Μοσχάτου Ταύρου συνεχίζει με επιτυχία τον εθελοντικό θεσμό του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου». Το Κοινωνικό Φροντιστήριο προσφέρει δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στους μαθητές του Δήμου μας που χρειάζονται υποστήριξη για τις ενδοσχολικές εξετάσεις του Γυμνασίου και του Λυκείου στα βασικά πεδία: Φιλολογικά μαθήματα, Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία.
Το lockdown οδήγησε στην αναστολή της λειτουργίας των σχολείων και στην εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθητών. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου προσαρμόστηκε αμέσως στα νέα δεδομένα και τα μαθήματα διεξάγονται διαδικτυακά. Μάλιστα, αξιοποιούνται εκπαιδευτικά λογισμικά ανοικτού κώδικα χωρίς καμία επιβάρυνση των μαθητών.
Η ευέλικτη εκπαιδευτική μέθοδος της εξ αποστάσεως διδασκαλίας επέφερε μεγαλύτερη ακόμη συμμετοχή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο καθώς τα μαθήματα είναι απογευματινά σε ένα διευρυμένο ωράριο ώστε να διευκολύνονται περισσότεροι μαθητές.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο αφορά τους μαθητές από το Μοσχάτο και τον Ταύρο. Οι αιτήσεις συμμετοχής στα τμήματά του συνεχίζονται με ηλεκτρονική αποστολή της φόρμας συμμετοχής που βρίσκεται στη σελίδα του Δήμου: www.dimosmoschatou-tavrou.gr στο e-mail: 2sedmt@0168.syzefxis.gov.gr
Περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, τηλ.: 213 20 36 251 και 254.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε: «Ο θεσμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου για την δωρεάν κάλυψη των αναγκών της μαθητικής κοινότητας μέσω του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ενισχύει το δίκτυο των κοινωνικών παροχών του Δήμου μας προς τους πολίτες που δοκιμάζονται από την πολυετή κρίση.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές που προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες στους μαθητές του Δήμου μας διαδικτυακά επιτυγχάνοντας, μάλιστα, μεγαλύτερη συμμετοχή.
Με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση διαφοροποιείται ο χώρος διεξαγωγής και ο χρόνος διδασκαλίας, οι παιδαγωγικές σχέσεις και το βίωμα της μάθησης με αποτέλεσμα να αναδιατάσσεται ριζικά ο ρόλος εκπαιδευτικών και των μαθητών. Η σχολική φοίτηση δεν είναι μόνο η συμμετοχή στα μαθήματα. Είναι και η διασύνδεση μεταξύ των μαθητών στην τάξη αλλά και στο διάλειμμα όπως και η καθημερινή στη δια ζώσης επικοινωνία καθηγητών και μαθητών ακόμα και στους διαδρόμους του σχολείου. Όλα αυτά πλέον εκλείπουν ως μέρος της σχολικής εμπειρίας και στερούν την κοινωνικότητα και τη ζωντανή επικοινωνία. Συνεπώς, κανένα σύστημα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης δεν μπορεί να υποκαταστήσει την δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.
Εύχομαι σύντομα και με ασφάλεια να ανοίξουν τα σχολεία. Όμως, μέχρι τότε εφαρμόζουμε τα δύσκολα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες για την εκπαίδευση που, ταυτόχρονα, θα παρέχουν ασφάλεια για εμάς τους ίδιους αλλά και τους γύρω μας».