Διεθνές Συνέδριο για την πρόληψη της εγκληματικότητας
Σε Διεθνές Συνέδριο πρόληψης της εγκληματικότητας που πραγματοποιήθηκε στον Krov της Τσεχίας συμμετείχε αποστολή του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης. Τον Δήμο εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Άννα Ασπραδάκη, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Εκπαίδευσης κ Εθελοντισμού Νότα Σοκορέλη και η Ψυχολόγος της Κοινωνικής Yπηρεσίας Αναστασία Κόκκαλη.
Σε αυτή τη διοργάνωση συμμετείχαν πέντε αδελφοποιημένες πόλεις, Krnov Τσεχίας, που ήταν διοργανωτής του συνεδρίου, Minsk Mazowiecki Πολωνίας, Telsei Λιθουανίας, Rajec Σλοβακία και Λυκόβρυση-Πεύκη Ελλάδας. Η Χάρτα Φιλίας με τις συγκεκριμένες πόλεις υπογράφηκε επίσημα στις 14 Μαΐου 1999 στο Δήμο Saint Egreve της Γαλλίας.
Στο συνέδριο, εκ μέρους του Δημάρχου Τάσου Μαυρίδη και του Δήμου απηύθυνε χαιρετισμό η Αντιδήμαρχος Άννα Ασπραδάκη. Στη συνέχεια, η ψυχολόγος Αναστασία Κόκκαλη παρουσίασε πρόγραμμα παρέμβασης αναφορικά με την πρόληψη της εγκληματικότητας σε παιδιά και εφήβους. Μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου ακολούθησαν επίσημο δείπνο παρουσία του Δημάρχου του Krnov Tomas Hradim και των Αντιδημάρχων καθώς και ξενάγηση στην πόλη και στα αξιοθέατα της, ενώ έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων ανάμεσα στις πόλεις. Η συνάντηση των αδελφοποιημένων πόλεων ενίσχυσε τους δεσμούς ανάμεσα στις πόλεις και ανέδειξε την αναγκαιότητα πραγματοποίησης τέτοιων συναντήσεων στο μέλλον.
Η κυρία Άννα Ασπραδάκη δήλωσε σχετικά: «Η εξωστρέφεια του Δήμου μας, αποτελεί προτεραιότητα που έχει τεθεί από τον Δήμαρχο μας Τάσο Μαυρίδη. Περιλαμβάνει την πραγματοποίηση κοινών δράσεων, με ευρωπαϊκή διάσταση, για την προώθηση της αμοιβαίας γνώσης και κατανόησης μεταξύ πολιτών και την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Με τις αδελφοποιήσεις επιδιώκουμε την ανάπτυξη της φιλίας, συνεργασίας και αμοιβαίας ευαισθητοποίησης μεταξύ των λαών της Ευρώπης. Θα είμαστε πάντα αρωγοί σε οτιδήποτε συμβάλει στην διατήρηση των διεθνών σχέσεων.»
Η κυρία Νότα Σοκορέλη δήλωσε: «Ο θεσμός των αδελφοποιήσεων πόλεων και Δήμων ως εμβληματικό εργαλείο ήπιας διπλωματίας συμβάλει στην ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην εμβάθυνση της κοινωνίας των πολιτών στη βάση της κοινής Ευρωπαϊκής κληρονομιάς. Η συνεργασία σε θέματα, όπως η πρόληψη των φαινομένου του εγκλήματος και της παραβατικότητας, που ήταν η θεματική του Συνεδρίου, υπερβαίνει τα όποια ιστορικά, πολιτισμικά, γλωσσικά, συνοριακά, ή γραφειοκρατικά εμπόδια. Η συμμετοχή του Δήμου μας στο Συνέδριο μας έδωσε τη δυνατότητα να αναγνωρίσουμε την προστιθέμενη και διαχρονική αξία της άμεσης και βιωματικής επαφής μεταξύ των ατόμων και των λαών».