Συνεχίζονται οι τηλεδιασκέψεις που διοργανώνει ο Βουλευτής της ΝΔ, κ. Δημήτρης Καιρίδης, με σκοπό να να δώσει την ευκαιρία στους τοπικούς άρχοντες των Βορείων Προαστίων να αποτυπώσουν την εμπειρία και τα προβλήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού τους τελευταίους μήνες.
Μετά την πρώτη “διαδικτυακή συνάντηση” με τους Δημάρχους Πεντέλης, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μεταμόρφωσης και Φιλοθέης – Ψυχικού, ο Βουλευτής της Β1΄ Εκλογικής Περιφέρειας Βόρειου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία κ. Καιρίδης, προσκάλεσε τους Δημάρχους Κηφισιάς, κ. Γιώργο Θωμάκο, Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλη Ζορμπά και Παπάγου – Χολαργού, κ. Ηλία Αποστολόπουλο.
Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 25 Μαΐου με ένα ιδιαιτέρως ευχάριστο κλίμα ανάμεσα στους συμμετέχοντες, όπου ο καθένας εξέφρασε τα προβλήματα, τις σκέψεις αλλά και τις πρωτοβουλίες που πήρε και σκοπεύει να πάρει για την αντιμετώπιση της κρίσης που επέφερε η πανδημία, σε μια γόνιμη συζήτηση.
Αρχικά, ο κ. Ζορμπάς, Δήμαρχος στην Αγία Παρασκευή φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόδοση του Δήμου όσον αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού και την εφαρμογή των μέτρων προστασίας. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην γίνει ξεχωριστή μνεία στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη προκαλώντας αντιδράσεις στην κοινή γνώμη. Ο ίδιος τόνισε την “αχρείαστη” παρουσία των ΜΑΤ, ενώ δεν δίστασε να απαντήσει σε όσα μέλη του Δ.Σ. του επέρριψαν ευθύνες, δηλώνοντας πως όλοι γνωρίζουν ότι η πλατεία “αποτελεί ένα στέκι παραβατικότητας”. Από εκεί και πέρα σημείωσε τα προσωπικά του αιτήματα προκειμένου να “ηρεμήσουν” οι πολίτες της περιοχής που αφορούν τον έλεγχο τόσο της παράνομης στάθμευσης, όσο και του αλκοόλ που πωλείται στους καταναλωτές, όπως επίσης και τα αλκοτέστ στα πέριξ της περιοχής.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Θωμάκος είχε να αναφερθεί σε ένα άλλο ζήτημα που προκάλεσε “ντόρο” γύρω από το όνομα της πόλης και αυτό ήταν η καταγραφή ενός μεγάλου αριθμού κρουσμάτων του ιού που την κατέταξαν 2η πανελλαδικά. Ο κ. Θωμάκος τόνισε πως κατά την πλειονότητά τους τα κρούσματα αφορούσαν το πρώτο διάστημα έξαρσης του ιού (τις πρώτες 20 μέρες του Μαρτίου περίπου), τα οποία και μπήκαν αμέσως σε καραντίνα χωρίς να αποτελούν πλέον κίνδυνο για κανένα πολίτη, κάτι που αποδεικνύεται και από τα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ του ΕΟΔΥ που έγιναν σε ευπαθείς ομάδες του Δήμου. Παρόλα αυτά, ο ίδιος δεν έκρυψε τον φόβο και την ανασφάλεια που γεννήθηκαν στο Δήμο λόγω της πανδημίας, με πολλούς εργαζόμενους να εμφανίζουν “τάσεις φυγής”, κάτι που ρυθμίστηκε με τις αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών όσον αφορά τα ωράρια και την παροχή υγειονομιικού υλικού. “Δίνουμε εξετάσεις κάθε μέρα”, δήλωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας τις συστάσεις που πραγματοποιεί προς τους πολίτες για τήρηση των απαραίτητων μέτρων , και κυρίως των αποστάσεων.
Όσον αφορά το Δήμο Παπάγου – Χολαργού, ο κ. Αποστολόπουλος αποτύπωσε την εικόνα της κατάστασης του Δήμου δίνοντάς της θετικό πρόσημο. Ο ίδιος δήλωσε πως πάρθηκαν γρήγορα οι κατάλληλες αποφάσεις, ενώ η κυβέρνηση στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό από το Δήμο. Σημείωσε επίσης τα μέτρα ελάφρυνσης των δημοτών που έπρεπε να ληφθούν δεδομένης της δυσχερούς κατάστασης που δημιούργησε η πανδημία, τα οποία αφορούσαν είτε την ίδια την περίοδο της καραντίνας με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον 5ψήφιο αριθμό βοήθειας που δημιουργήθηκε για τις ευπαθείς ομάδες, είτε την “επόμενη μέρα”, με πρακτικές όπως είναι η μείωση των δημοτικών τελών για τους επιχειρηματίες και η απαλλαγή από τα τροφεία, οι οποίες όμως δεν έκρυψε πως επιφέρουν μια μεγάλη οικονομική επιβάρυνση στο Δήμο. Τέλος, παρά τις δυσκολίες ο κ. Αποστολόπουλος ανέφερε με σιγουριά πως “όλοι στο τέλος θα εκτιμήσουν ότι κάναμε αυτό που έπρεπε”.
Σε γενικές γραμμές και προς απάντηση στις ερωτήσεις του κ. Καιρίδη, όλοι οι τοπικοί άρχοντες υπογράμμισαν ότι η περίοδος αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία για να προχωρήσουν έργα που έχρηζε να υλοποιηθούν στους Δήμους, χωρίς όμως να παραβλέπουν το γεγονός ότι η γραφειοκρατία και ο εκλογικός νόμος που εφαρμόζεται δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό το έργο τους.