syneidisi ONline
13.4 C
Athens
Δευτέρα, 31 Μαρτίου, 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Λαμπρός εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Νέα Ιωνία

    Λαμπρός εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Νέα Ιωνία

    • Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Μανούρης

    Εορτάσθηκε στη Νέα Ιωνία με κάθε επισημότητα η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, ημέρα τιμής και μνήμης των ηρώων της Επανάστασης του 1821 που αγωνίσθηκαν και θυσιάστηκαν για την δημιουργία του νέου Ελληνικού Κράτους.
    Στις εκδηλώσεις για τη διπλή γιορτή, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της έναρξης του Αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και ελευθερία της πατρίδας μας, συμμετείχε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παναγιώτη Μανούρη, εκπρόσωποι Σχολείων, Συλλόγων, Φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου.
    Η γιορτινή μέρα ξεκίνησε με την επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων χοροστατούντος του Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Επιφάνιου Αρβανίτη. Στη συνέχεια η πομπή κατευθύνθηκε πεζή στο Άγαλμα της Μάνας όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Εκ μέρους του Δήμου στεφάνι κατέθεσε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Μανούρης και αμέσως μετά ο Πιερής Γυψιώτης Δήμαρχος από το Λευκόνοικο που βρίσκεται στα κατεχόμενα της μαρτυρικής Κύπρου. Στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωποι των αρχών, των κομμάτων, των παρατάξεων, των φορέων και των συλλόγων του Δήμου μας.
    Στη συνέχεια, οι επίσημοι κατευθύνθηκαν στην πλατεία Σημηριώτη όπου παρακολουθήσαν παραδοσιακούς χορούς από το Σωματείο Μελέτης Προστασίας και Διάδοσης της Ελληνικής Λαογραφίας .
    Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Μανούρης ο οποίος τόνισε: «Σήμερα, κλίνουμε νοερά το γόνυ μπροστά στους τάφους των αθάνατων νεκρών μας και υψώνουμε με ευγνωμοσύνη το νου και την καρδιά μας στους ελευθερωτές, στους ήρωες και μάρτυρες των ηρωικών αγώνων του 1821.
    Τους ατενίζουμε με υπερηφάνεια, γιατί κρατήσαμε μέχρι τώρα αυτά που μας παράδωσαν και τους υποσχόμαστε ότι είμαστε έτοιμοι και στο μέλλον να υποστούμε κάθε θυσία για να υπερασπιστούμε τα όσια και τα ιερά της φυλής και να διατηρήσουμε κάθε σπιθαμή του Ελληνικού χώρου.
    Είμαστε κληρονόμοι και χρωστάμε να διαφυλάξουμε και να παραδώσουμε στα παιδιά μας τους καρπούς αιώνων πολιτισμού, αγώνων και δημιουργίας του λαού μας.
    Η ελευθερία και η ανεξαρτησία δεν φτάνει να κατακτηθεί μόνο μία φορά αλλά χρειάζεται συνεχής αγώνας με πίστη, με θυσίες, με ομόνοια.
    Ως Δήμαρχος αυτής της πόλης, νιώθω βαθιά την ευθύνη, να τιμήσουμε την κληρονομιά μας με έργα και πράξεις. Να προχωρήσουμε μπροστά, να δημιουργήσουμε μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο δυνατή, πιο ανθρώπινη.
    Οι αξίες της Επανάστασης δεν είναι μακρινές εικόνες σε σχολικά βιβλία. Είναι φλόγες, που μπορούν να μας φωτίσουν το δρόμο, αν τις κρατήσουμε ζωντανές.
    Ο ανθρωπισμός δοκιμάζεται και σήμερα, ως ιδέα και ως πράξη σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι πόλεμοι, η τρομοκρατία, ο ακραίος λαϊκισμός, το μίσος υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν, υπονομεύοντας το σήμερα και το αύριο της ανθρώπινης ύπαρξης.
    Κρατάμε ψηλά τα ιδανικά του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της ισότητας των ανθρώπων.
    Δεν ξεχνάμε, πως ο Εθνικός μας Ύμνος είναι αφιερωμένος στην Ελευθερία.
    Η Ελλάδα ταυτίζεται με την Ελευθερία, μία Ελευθερία, που είναι βγαλμένη από τα κόκκαλα των Ελλήνων τα Ιερά.
    Ας υποκλιθούμε λοιπόν σήμερα με σεβασμό μπροστά σε εκείνους, που μας χάρισαν την ελευθερία μας.
    Ας γιορτάσουμε την ημέρα αυτή με περηφάνια, αλλά και με την δέσμευση, ότι θα κάνουμε, ό,τι περνά από το χέρι μας, για να αφήσουμε στις επόμενες γενιές μια Ελλάδα ελεύθερη, ανεξάρτητη και ευημερούσα, αντάξια της ιστορίας της.
    Ζήτω η 25η Μαρτίου! Ζήτω η Ελλάδα!»
    Αμέσως μετά ξεκίνησε η παρέλαση με τη Φιλαρμονική του Δήμου Νέας Ιωνίας και την τιμητική αντιπροσωπεία από τον φιλοξενούμενο Δήμο του Λευκόνοικου Κύπρου. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των εκπροσώπων των Μικρασιατικών Συλλόγων, των προσκόπων και οδηγών και των πολιτιστικών φορέων του Δήμου. Το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων απέσπασαν οι αθλητικοί φορείς και τα σχολεία της πόλης μας.
    Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν από τον Δήμο Λευκόνοικου εκτός από τον Δήμαρχο Πιερή Γυψιώτη, ο Θεόδωρος Χοίρας Αντιδήμαρχο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Φωκάς Ριρής και Κωνσταντίνος Γρηγορίου, ενώ παρέλασαν οι Συμεών Γυψιώτης, Ανδρέας Χριστοδούλου, Γεώργιος Γρηγορίου και Βασίλεια Χοίρα.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    - Advertisement -spot_img

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    Τελευταία άρθρα