Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Καινοτομία σε κάθε ηλικία» για τα μέλη του ΚΑΠΗ Αμαρουσίου
Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Καινοτομία σε κάθε ηλικία», ένα πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, που έχει σχεδιαστεί από τη Samsung Electronics Hellas σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου. Το πρόγραμμα έχει στόχο την «Ψηφιακή Ένταξη» των πολιτών άνω των 60 ετών και απευθύνεται στα μέλη του Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Αμαρουσίου.
Μέσα στο 2025 θα πραγματοποιηθούν συνολικά 4 κύκλοι, διάρκειας 80 ωρών. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι ωφελούμενοι θα έχουν αποκτήσει βασικές ψηφιακές δεξιότητες, όπως είναι η χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η διεκπεραίωση ηλεκτρονικών πληρωμών από κινητές συσκευές και tablets, η χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης και άλλων εφαρμογών, όπως είναι για παράδειγμα η πλοήγηση ή η εύρεση ενός εστιατορίου. Αξίζει να σημειωθεί πως το φετινό πρόγραμμα έχει εμπλουτιστεί με δεξιότητες που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη.
Από την έναρξή του, το καλοκαίρι του 2020, το πρόγραμμα έχει συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικείωση των συμμετεχόντων, ιδίως των ηλικιωμένων, με την ψηφιακή τεχνολογία. Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν και διενεργούνται από την ομάδα Mobile Experience της Samsung Electronics Hellas.
Την έναρξη των μαθημάτων τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο Αντιδήμαρχος ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, Πέτρος Κόνιαρης και ο Πρόεδρος της Samsung Electronics Hellas, Hansoo Kim.
O Δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου σημείωσε: «Ευχαριστούμε τη Samsung για την παροχή αυτού του σημαντικού προγράμματος. Μέσω αυτού του προγράμματος συμμεριζόμαστε το ίδιο όραμα, που δεν είναι άλλο, από την ίση πρόσβαση όλων των πολιτών στις ψηφιακές δεξιότητες του σήμερα».
Ο Hansoo Kim, Πρόεδρος της Samsung Electronics Hellas, αφού ευχαρίστησε με τη σειρά του τον κ.Αμπατζόγλου για την πολύχρονη συνεργασία δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υλοποιούμε το πρόγραμμα «Καινοτομία για όλους» για 5η συνεχή χρονιά. Είναι τιμή μας να μοιραζόμαστε τη γνώση που έχουμε ως εταιρεία προκειμένου να διευκολύνουμε την καθημερινότητά των συνανθρώπων μας».