Αφού πέρασαν κάποιες ημέρες, αποφασίσαμε να κάνουμε μία …σούμα και να σας παρουσιάσουμε τις επιπτώσεις που αναμένεται να υπάρξουν στους δήμους της περιοχής μας από την μεταφορά των δημοτικών αστυνόμων και την απόλυση των σχολικών φυλάκων, όπως προβλέπονταν στο πολυνομοσχέδιο που πλέον είναι νόμος του Κράτους.
Παράλληλα, παρουσιάζουμε και τις τοποθετήσεις των Δήμων γύρω από αυτές τις εξελίξεις που όπως εύκολα μπορείτε να καταλάβετε, μόνο θετικές δεν είναι.
Όπως πάντα θα ξεκινήσουμε με το Δήμο της Μεταμόρφωσης και θα συνεχίσουμε με τους Δήμους Ηρακλείου Αττικής, Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, Αμαρουσίου, Κηφισιά και Λυκόβρυση – Πεύκη. Πρέπει να σημειώσουμε ότι θα συνεχίσουμε αυτήν την παρουσίαση και στο αυριανό μας φύλλο με τους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Πεντέλης, Χαλανδρίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Γαλατσίου και Βριλησσίων.
Δήμος Μεταμόρφωσης
15 είναι οι Δημοτικοί Αστυνόμοι στο Δήμο Μεταμόρφωσης όπου υπάρχουν και 9 σχολικοί φύλακες. Σε δήλωσή του σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις ο Δήμαρχος, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, ανέφερε: «Η κατάργηση είναι ο μόνος τρόπος για την παράκαμψη της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Ήταν μία πολιτική απόφαση που πάρθηκε υπό την πίεση της τρόικας για την δόση των 8 και πλέον δισ. ευρώ. Έχω την εντύπωση ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε περίπου στα τυφλά, υπό ασφυκτική πίεση. Ήταν μία σπασμωδική κίνηση υπαγορευόμενη από τις υποχρεώσεις του μνημονίου.
Πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να έχει δεύτερη άποψη, απέναντι σε ένα κεραυνοβόλο πλήγμα που δέχονται άνθρωποι με τους οποίους συναναστρέφεσαι και συνεργάζεσαι κάθε ημέρα και κυρίως άνθρωποι που προσφέρουν. Δεν μπορείς να μην έχεις ούτε την ανθρώπινη, ούτε την πολιτική ούτε την υπηρεσιακή ευαισθησία, να αισθανθείς κεραυνοβολημένος κι εσύ από μία τέτοια ενέργεια.»
Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Στιγμές αγωνίας για το εργασιακό τους μέλλον περνούν στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής 11 σχολικοί φύλακες και 7 δημοτικοί αστυνόμοι. Οι εργαζόμενοι του Δήμου συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ ενώ την απόλυτη διαφωνία και την κατηγορηματική αντίθεσή τους στις αποφάσεις σχετικά με την κατάργηση του θεσμού της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων εκφράζουν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, και η Δημοτική Αρχή της πόλης.
Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος τονίζει τα εξής: “…Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν χωρίς κανένα διάλογο και συνεννόηση και αυτά που πιθανολογείται ότι θα ακολουθήσουν, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι βρισκόμαστε μπροστά σε σχέδιο ολικής απαξίωσης και τελικά κατάργησης του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με εκχώρηση των δραστηριοτήτων της σε ιδιώτες. Αυτό θα σημαίνει επιπλέον επιβάρυνση του πολίτη, υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, παντελή απουσία και έλλειψη κοινωνικής προστασίας και φροντίδας….
Καλούμε την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, να συνειδητοποιήσουν ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν, να ανακαλέσουν τις αποφάσεις αυτές και να διεκδικήσουν για τη χώρα μία πορεία ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται ενίσχυση για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στους πολίτες, μιας και το κράτος έχει περιορισθεί στο ρόλο του λογιστή της τρόικας”.
Το θέμα τέθηκε και σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης όπου εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, ψήφισμα της διοίκησης με το οποίο καταδικάζονται τα μέτρα. Ψηφίσματα κατέθεσαν ακόμα η “Λαϊκή Συσπείρωση” και η παράταξη “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη” αλλά δεν κατέστη εφικτό να υπάρξει κοινός τόπος.
“Κόβουν κομματάκια την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ξεπουλάνε στο βωμό του κέρδους” ήταν το σχόλιο της Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων, κας Κικής Καραγεώργου.
Δήμος Νέας Ιωνίας
Μεγάλο θα είναι το κόστος των κυβερνητικών αποφάσεων στο Δήμο Νέας Ιωνίας όπου έχει αναπτυχθεί από τη δημοτική αρχή του κ. Χαραλάμπους ένα ιδιαίτερα δραστήριο τμήμα δημοτικής αστυνομίας στο οποίο απασχολούνται 25 δημοτικοί αστυνομικοί. Επίσης, στο δήμο εργάζονται και 19 σχολικοί φύλακες.
Η Δημοτική Αρχή κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων έκλεισε το Δήμο την Παρασκευή ενώ το λουκέτο επεκτάθηκε, βάσει και της απόφασης της ΚΕΔΕ, τις τρεις πρώτες ημέρες της τρέχουσας εβδομάδας. Στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων βρέθηκαν όλες αυτές τις ημέρες και αρκετοί εργαζόμενοι του Δήμου προεξαρχόντων των δημοτικών αστυνόμων της πόλης.
Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Δευτέρας 15 Ιουλίου όπου και κατατέθηκαν τρία κείμενα ψηφίσματος παρά το γεγονός πως όλοι καταδίκασαν τα μέτρα: ένα από τη διοίκηση, ένα από την αξιωματική αντιπολίτευση και ένα από την Λαϊκή Συσπείρωση. Τελικά εγκρίθηκε το ψήφισμα της διοίκησης του Δήμου. “Καταργούν την οικονομική και τη διοικητική αυτοτέλεια των δήμων” τόνισε ο Δήμαρχος, κ. Ηρακλής Γκότσης που προέβλεψε πως δη κυβέρνηση δεν θα σταματήσει εδώ αλλά ετοιμάζει απολύσεις και στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.
Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος
Στο Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, όπως ενημερώθηκε ο Χτύπος, υπάρχουν 16 δημοτικοί αστυνόμοι και 9 σχολικούς φύλακες οι οποίοι πλήττονται άμεσα από τα κυβερνητικά μέτρα. Η Δήμαρχος κα Ευτυχία Γαϊτανά – Αποστολάκη δήλωσε κατά τη διάρκεια του δημόσιου απολογισμού πως την εκφράζει το Ψήφισμα της ΚΕΔΕ..
Δήμος Αμαρουσίου
Μεγάλη η απώλεια του Δήμου Αμαρουσίου από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς ο Δήμος των βορείων προαστίων χάνει 40 δημοτικούς αστυνομικούς που είχε μέχρι σήμερα στη διάθεσή του για να ελέγχει τα της πόλης. Μεγαλύτερο ακόμα το πλήγμα, εάν αναλογιστεί κανείς ότι η δημοτική αρχή προγραμματίζει την εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στο εμπορικό – ιστορικό κέντρο της πόλης, μέτρο που πλέον είναι αδύνατο να τεθεί σε λειτουργία χωρίς τον έλεγχο από τη δημοτική αστυνομία.
Ανάλογη και η «αιμορραγία» σε σχολικούς φύλακες καθώς ο Δήμος Αμαρουσίου απασχολούσε 18 εργαζόμενους για να φυλάνε ισάριθμες σχολικές μονάδες.
«Όταν σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου η Δημοτική Αστυνομία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, θα αποτελούσε πισωγύρισμα δεκαετιών για τη χώρα μας η κατάργησή της. Ενίσχυση του ρόλου, των μέσων, του προσωπικού και των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας απαιτεί η σημερινή πραγματικότητα, κι όχι κατάργησή της», σχολιάζει ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης για να συμπληρώσει: «Οι οριζόντιες διαδικασίες και οι μαζικές απολύσεις από τους δήμους, δίχως σχέδιο και ερήμην οποιουσδήποτε διαλόγου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε συνδυασμό με την κατά 60% περικοπή στους πόρους, μειώνει την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν προς τους πολίτες και οδηγεί στην απώλεια της εμπιστοσύνης των τελευταίων προς αυτούς».
Δήμος Κηφισιάς
Και εάν ο Δήμος Αμαρουσίου σκοπεύει στο μέλλον να βάλει τάξη στο εμπορικό του κέντρο με την ελεγχόμενη στάθμευση, ο Δήμος της Κηφισιάς έχει ήδη προχωρήσει σε εφαρμογή του συστήματος τόσο στο κέντρο της Κηφισιάς όσο και στη Νέα Ερυθραία. Με την απώλεια όμως των 40 δημοτικών αστυνομικών, είναι βέβαιο ότι η όποια οργάνωση τινάζεται στον αέρα.
Ανάλογες δυσκολίες δημιουργεί και η απομάκρυνση των 14 σχολικών φυλάκων που υπηρετούν σε σχολικά κτίρια της πόλης.
«Ο Δήμος Κηφισιάς εκφράζει την αντίθεσή του σε ενδεχόμενη κατάργηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών όπως είναι η Δημοτική Αστυνομία και οι Σχολικοί Φύλακες», τονίζει ο Δήμαρχος, κ. Νίκος Χιωτάκης: «Αρμοδιότητες που αποκτήθηκαν μετά από πολλές θυσίες, κόπους και δαπάνες και οι οποίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων και των τοπικών κοινωνιών. Οποιαδήποτε νέα οριζόντια κινητικότητα στους Δήμους μετά την πρώτη φάση κινητικότητας, θα σημάνει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αδυναμία υλοποίησης βασικών υπηρεσιών.
Είμαστε σύμφωνοι με την αξιολόγηση του προσωπικού αλλά παράλληλα ζητάμε την μεταφορά των αρμοδιοτήτων που προβλέπει ο Ν.3852/2010 στους Δήμους με το απαραίτητο προσωπικό και τους πόρους, ώστε να ενισχυθεί η αποκέντρωση του κράτους. Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μεταρρύθμιση του κράτους σημαίνει αποκέντρωση και εγγύτητα ως προς την άσκηση της δημόσιας εξουσίας και όχι τυφλές και οριζόντιες μετακινήσεις, διαθεσιμότητα και απολύσεις».
Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης
Καμία «πολυτέλεια» για απομάκρυνση ούτε ενός από τους εργαζομένους, που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης, υποστηρίζουν ότι έχουν οι άνθρωποι του Δήμου. Ήδη, όπως λένε, λειτουργούν με το προσωπικό σε οριακό σημείο, πόσο μάλλον σε νευραλγικές υπηρεσίες όπως η Δημοτικής Αστυνομία και οι σχολικοί φύλακες. Με τις αποφάσεις για τη διαθεσιμότητα, ο Δήμος χάνει 3 δημοτικούς αστυνομικούς και 11 σχολικούς φύλακες.
«Δεν θεωρούμε ότι οι οριζόντιες αποφάσεις, με τον τρόπο που λαμβάνονται με απολύσεις προσωπικού στους δήμους, λύνουν το πρόβλημα της οικονομίας της χώρας και πολύ περισσότερο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», τονίζει ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Δημήτρης Φωκιανός, προαναγγέλλοντας «αντίσταση» κατά των αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης.
Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό
Στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού απασχολούνται 4 Δημοτικοί Αστυνόμοι και 25 Σχολικοί Φύλακες. Σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, κ. Νίκος Σαράντης, τόνισε: «Η απόφαση της κυβέρνησης είναι αιφνιδιαστική, πρόχειρη, βεβιασμένη, εχθρική προς την Αυτοδιοίκηση και αμφίβολης αποτελεσματικότητας. Μέσα σε μια νύχτα καταργούνται δύο αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έχουν άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση των κατοίκων και την εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών.
Στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνολικά δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αντίθετα υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις λόγω των συνεχών συνταξιοδοτήσεων και του παγώματος των προσλήψεων. Η πρόταση της Αυτοδιοίκησης για κινητικότητα με μετατάξεις από Δήμο σε Δήμο είναι λογική, εφικτή και αποτελεσματική. Δυστυχώς δεν έχει τεθεί καν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.»
Αγία Παρασκευή
Τους λόγους που η Δημοτική Αστυνομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία της πόλης της Αγίας Παρασκευής εξηγεί σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής μετά και την κυβερνητική απόφαση να μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας από το Σεπτέμβριο οι δημοτικοί αστυνόμοι όλης της χώρας. Όπως τονίζει ο Δήμαρχος η υπηρεσία έχει μέχρι σήμερα συμβάλλει θετικά στην επίλυση προβλημάτων των Δήμων ειδικότερα σε θέματα:
Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
Οδικής Ασφάλειας
Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων
Κατάληψης Κοινόχρηστων Χώρων
Παράνομης Στάθμευσης
Εξυπηρέτησης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων
Υπαίθριας Διαφήμισης, κ.λ.π.
Σχετικά με την υπαγωγή μέχρι το τέλος του Ιουλίου, των σχολικών φυλάκων σε καθεστώς οκτάμηνης πλέον διαθεσιμότητας ο κ. Ζορμπάς τονίζει πως παρά το γεγονός ότι η εξ’ ολοκλήρου διαχείριση και λειτουργία των σχολικών κτηρίων έχει εκχωρηθεί στους ΟΤΑ, οι σχολικοί φύλακες τίθενται αιφνιδιαστικά σε διαθεσιμότητα χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και χωρίς να έχει προκαθορισθεί και διευθετηθεί με ποιους τρόπους θα αναπληρωθούν οι αρμοδιότητες τους.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει μέχρι σήμερα συμβάλλει περισσότερο από κάθε άλλο τομέα της Δημόσιας Διοίκησης στον εξορθολογισμό και στην εξυγίανση του Κράτους.
Ως εκ τούτου, η οποιαδήποτε περαιτέρω απομείωση του προσωπικού των Δήμων θα οδηγήσει σε ανεπάρκεια ανθρώπινου δυναμικού, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι ανάγκες των πολιτών” σημειώνει ο Δήμαρχος.
Σχετικό ψήφισμα εξέδωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σε έκτακτη κατεπείγουσα Συνεδρίαση του το βράδυ της Παρασκευής με το οποίο δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεσή του στις απολύσεις και στη διαθεσιμότητα των εργαζομένων στους Δήμους.
Χαλάνδρι
Η δημοτική αστυνομία του Χαλανδρίου έχει 26 άτομα και θεωρείται μια υπηρεσία αιχμής για το δήμο. Μάλιστα είναι η υπηρεσία που ελέγχει την εφαρμογή του προσφάτως υλοποιηθέντος μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης το οποίο αν αποχωρήσουν οι αστυνόμοι ουσιαστικά τινάσσεται στον αέρα.
Μετά τις τελυεταίες εξελίξεις, οι δημοτικοί αστυνόμοι του Δήμου βγήκαν μπροστά και με δήλωση τους επιθυμούν να ενημερώνουν τους συμπολίτες τους για την προσφορά της υπηρεσίας στο Δήμο και την τοπική κοινωνία.
Αρχικά ενημερώνουν για το πλήθος καθηκόντων που εκτελεί η υπηρεσία η οποία είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Μεταξύ αυτών των καθηκόντων είναι οι έλεγχοι για την τήρηση των κείμενων διατάξεων σε κοινόχρηστους χώρους, λαϊκές, παζάρια, για τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος,η περιφρούρηση και ο συντονισμός δημοτικών δρα ακόμα και σε μη εργάσιμες ημέρες και η προστασία της δημοτικής περιουσίας
“Η Δημοτική Αστυνομία Χαλανδρίου είναι μια ‘μετωπική’ Δημοτική υπηρεσία, που έρχεται σε καθημερινή επαφή με τους δημότες και δέχεται πλήθος αιτημάτων και παρατηρήσεων για τη λειτουργία της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό προσπαθεί για την επίλυση των προβλημάτων και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη” αναφέρεται μεταξύ άλλων. Πέραν των 26 δημοτικών αστυνόμων στο δήμο απασχολούνται και 18 σχολικοί φύλακες.
Βριλήσσια
Στο Δήμο Βριλησσίων απασχολούνται σήμερα 15 σχολικοί φύλακες και 5 δημοτικοί αστυνόμοι που βλέπουν την πόρτα της εξόδου. Τη διαμαρτυρία του για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και την οριζόντια διαθεσιμότητα των δημοτικών υπαλλήλων εκφράζει με δήλωση του και ο Δήμαρχος Βριλησσίων, κ. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, ο οποίος σημειώνει τα εξής:
“Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αφού πλήρωσε τον ανεδαφικό σχεδιασμό του Ραγκούση με τον “Καλλικράτη”, αφού είδε το προσωπικό της να μειώνεται κατά 40% και τους πόρους της κατά 65%, παρότι συμμετέχει στο δημόσιο χρέος μόνο κατά 0,9%, είναι γενικά οικονομικά φερέγγυα και αποτελεί το τελευταίο στήριγμα της κοινωνικής αγωνίας, καλείται να πληρώσει εκ νέου χάνοντας αξιόλογο προσωπικό που δεν μπορεί να αναπληρώσει. Ηθικοί αυτουργοί όλοι εκείνοι που δεν θέλουν να θυσιάσουν τα προνόμια και τις κρατικές βαρωνίες τους. Η τρόικα είναι απλώς το όχημα”.
Πεντέλη
Από τους λίγους δήμους που μένουν σχεδόν άθικτοι από αυτό το κύμα των μέτρων είναι ο Δήμος Πεντέλης στον οποίο απασχολούνται μόνο 3 σχολικοί φύλακες ενώ δεν διαθέτει δημοτικούς αστυνόμους. Αυτό το γεγονός όμως δεν εφησυχάζει εργαζόμενους και δημοτική αρχή που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που γίνονται αυτό το διάστημα. “Η κοινωνική συνοχή που ευαγγελίζεται η Κεντρική Εξουσία δεν γίνεται πράξη. Σήμερα υπάρχουν στις κοινωνίες, ομάδες δύο βασικά ταχυτήτων: Αυτοί που δεν μπορούν να γεμίσουν την κατσαρόλα τους και τους λείπουν τα αυτονόητα και αυτοί που μιλάνε ότι έχει μειωθεί η «κερδοφορία τους». Είναι δύο πράγματα που οφείλουμε να συγκεράσουμε και εμείς που είμαστε πιο κοντά στις κοινωνίες να βοηθήσουμε, ώστε να αποφύγουμε κοινωνικές εκρήξεις” δήλωσε ο Δήμαρχος Πεντέλης, κ. Δημήτρης Στεργίου -Καψάλης.
Γαλάτσι
Πλήγμα υφίσταται και ο Δήμο Γαλατσίου που βλέπει να φεύγουν μέσω της Διαθεσιμότητας-Κινητικότητας 18 δημοτικοί αστυνόμοι και 15 σχολικοί φύλακες.
Ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Κυριάκος Τσίρος ζήτησε με επιστολή του προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναστολή της απόφασης στο να τεθεί σε διαθεσιμότητα και εν τέλει να απολυθεί ένα μεγάλο μέρος δημοτικών υπαλλήλων (δημοτικοί αστυνόμοι, σχολικοί φύλακες, κα), σημειώνοντας πως σε αντίθετη περίπτωση “θα είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να λειτουργήσουν οι Δήμοι προς όφελος των πολιτών”.
“Είμαστε ο θεσμός αυτός που στις Τοπικές Κοινωνίες ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τα προβλήματα των πολιτών και δίνουμε μεγάλη μάχη να τα αντιμετωπίσουμε. Με τις διαφαινόμενες διαθεσιμότητες και απολύσεις δυστυχώς θα δυσκολευτούμε να ανταποκριθούμε στο ρόλο μας.
Εάν τελικά δεν μπορούν να ανασταλούν οι διαδικασίες τουλάχιστον ένα ποσοστό 30-40% δημοτικών υπαλλήλων να συνεχίσει να εργάζεται στους Δήμους και το υπόλοιπο να μεταταχθεί σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.
Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους με οικογένειες και άλλες υποχρεώσεις. Έτσι δημιουργούμε ανέργους, δεν σώζουμε την πατρίδα μας” τονίζει ο κ. Τσίρος. Σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας και καταδίκης των κυβερνητικών αποφάσεων εξέδωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.