Μέχρι 600 εκλογείς θα μπορούν να ψηφίσουν σε κάθε εκλογικό τμήμα, ενώ ο αριθμός αυτός στα μεγάλα αστικά κέντρα θα μπορεί να μειωθεί κατά περίπτωση στους 400 εκλογείς. Αυτό προβλέπει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών η οποία επισημαίνει ότι ο προσδιορισμός των εκλογικών τμημάτων ψηφοφορίας είναι αρμοδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη.
Η απόφαση αυτή εκδίδεται το αργότερο δέκα ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να επιταχύνει την όλη διαδικασία έκδοσης της παραπάνω απόφασης, θα αποστείλει στους αντιπεριφερειάρχες την πρότασή του για τον καθορισμό των εκλογικών τμημάτων της περιοχής ευθύνης τους. Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι ο διορισμός των δικαστικών αντιπροσώπων, η κλήρωση των μελών των εφορευτικών επιτροπών κ.λπ., γίνονται με βάση την απόφαση αυτή, η παραπάνω προθεσμία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαντληθεί. Για το λόγο αυτό θα πρέπει από τώρα, να γίνουν όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές σας ενέργειες, ώστε Στην απόφαση για τον καθορισμό των εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας θα μνημονεύονται απαραίτητα, η ονομασία και η έδρα κάθε εκλογικού τμήματος, το κατάστημα ψηφοφορίας, καθώς και τα αλφαβητικά στοιχεία των εκλογέων που θα υπαχθούν σε κάθε τμήμα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Η κατανομή των εκλογέων στα εκλογικά τμήματα θα γίνεται ανά εκλογικό διαμέρισμα. Σε κάθε ένα εκλογικό τμήμα θα ενταχθούν για να ψηφίσουν μέχρι εξακόσιοι (600), εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους εκλογείς, συμπεριλαμβανομένων στον αριθμό αυτό των ετεροδημοτών, των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εκλογέων του άρθρου 27 της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών ( στρατιωτικών κ.λπ.) οι οποίοι θα κατανεμηθούν συμμετρικά ανά εκλογικό τμήμα του δήμου. Οι ετεροδημότες και οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψηφίζουν, όπως ήδη προαναφέρθηκε, μαζί με τους υπόλοιπους εκλογείς, στα ίδια εκλογικά τμήματα, μη επιτρεπόμενης της σύστασης ξεχωριστών γι΄ αυτούς εκλογικών τμημάτων. Για την ψηφοφορία κρατουμένων, με τη σύσταση εκλογικών τμημάτων σε κάθε φυλακή (ψηφίζουν μόνο για τις Ευρωεκλογές). Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η οποία θα κοινοποιηθεί, ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες άσκησης του εκλογικού δικαιώματος κρατουμένων.
Ο περιφερειάρχης Αττικής καταρτίζει ξεχωριστή απόφαση για κάθε μία από τις πέντε (5) εκλογικές περιφέρειες του νομού Αττικής με συνεχόμενη αρίθμηση (Α΄, Β΄Αθηνών, Αττικής και Α΄, Β΄ Πειραιά) στο νομό και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης ομοίως ξεχωριστή απόφαση για κάθε μία από τις δύο (2) εκλογικές περιφέρειες του νομού Θεσσαλονίκης (Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης) με συνεχόμενη αρίθμηση στο νομό. Στους δήμους Αθηναίων, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Ηρακλείου, Λαρισαίων, Περιστερίου και Καλλιθέας στους οποίους θα εκλεγούν ταυτόχρονα και συμβούλια δημοτικών κοινοτήτων (πρώην δημοτικών διαμερισμάτων) και που ο αριθμός των υποψηφίων θα είναι μεγάλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής (όσον αφορά τους δήμους Αθηναίων, Πειραιώς, Περιστερίου και Καλλιθέας), και οι οικείοι Αντιπεριφερειάρχες.
Για τους δήμους Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Ηρακλείου, Λαρισαίων μπορούν, κατά την κρίση τους, να καθορίσουν και μικρότερο αριθμό εγγεγραμμένων εκλογέων για κάθε ένα εκλογικό τμήμα, όχι όμως λιγότερους από τετρακόσιους (400).