Συνείδηση: Βιώσιμη αστική ανάπτυξη
Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή εφημερίδα Συνείδηση:
Συμμετοχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου στο Forum για τη μετάβαση των πόλεων στην κλιματική ουδετερότητα
Συνείδηση: Βιώσιμη αστική ανάπτυξη
Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συμμετείχε στο 13ο Future of Cities Conference, λαμβάνοντας μέρος στο Forum για τη μετάβαση των πόλεων στην κλιματική ουδετερότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Στο πάνελ συμμετείχε ο Δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο οποίος ανέπτυξε τις στρατηγικές και τις πρωτοβουλίες του Δήμου για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και τη δημιουργία μιας ανθεκτικής και πράσινης πόλης.
Οι βασικοί άξονες της συζήτησης:
· Βιώσιμη Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής: Ο Δήμος Π. Φαλήρου υλοποιεί δράσεις και έργα με γνώμονα τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, προωθώντας φιλικές προς το περιβάλλον υποδομές και ενισχύοντας την κυκλική οικονομία μέσω πρωτοποριακών προγραμμάτων ανακύκλωσης και εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων.
· Συνεργασία με τη Νάντη (Γαλλία): Ο Δήμος Π. Φαλήρου αξιοποιεί τη συνεργασία του με τη γαλλική πόλη Νάντη, ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία και καλές πρακτικές, με στόχο τη βελτίωση της ανθεκτικότητας απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.
· Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια και Αστική Αναγέννηση: Το νέο πολεοδομικό σχέδιο στοχεύει στη δημιουργία πιο ανθρώπινων και πράσινων γειτονιών, με ενίσχυση των δημόσιων χώρων, της προσβασιμότητας και της βιώσιμης κινητικότητας.
Επίσης:
– Τριάντα ράμπες την εβδομάδα κατασκευάζει ο Δήμος Γλυφάδας – Ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου εφιστά την προσοχή των οδηγών
– Ομόφωνο ψήφισμά του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Δημητρίου για 13ο και 14ο μισθό
– Επίσημη επίσκεψη του Δημάρχου της Αστάνα στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης
– Δήμος Αλίμου: Επέκταση ωραρίου στο Πολύκεντρο Ανακύκλωσης της Κεφαλληνίας
– Έναρξη του Κύκλου Διαλέξεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελληνικού – Αργυρούπολης με την διακεκριμένη συγγραφέα Λένα Διβάνη
– Πρότυπη αθλητική υποδομή για όλους στην Τερψιθέα – Το γήπεδο ανακαινίζεται πλήρως από τον Δήμο Γλυφάδας με τα πιο σύγχρονα υλικά
και πολλές ακόμα ειδήσεις στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας και στο www.syneidisi.com