Όσο πιο βαρύς τόσο πιο καλός εραστής, σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων
Σύμφωνα με έρευνα του Erciyes University της Τουρκίας, η στύση των υπέρβαρων αντρών διαρκεί κατά μέσο όρο 7,3 λεπτά, την στιγμή που οι πιο αδύνατοι ολοκληρώνουν την προσπάθεια ύστερα από μόλις 1,8 λεπτά. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο «International Journal of Impotence Research», αποκαλύπτει ότι οι παχύσαρκοι εραστές έχουν υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων. Το γεγονός αυτό προκαλεί διαταραχή της ισορροπίας των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου, οι οποίοι με τη σειρά τους ελέγχουν την εκσπερμάτιση. Αντιθέτως, οι άντρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης έχουν χαμηλότερα επίπεδα οιστρογόνων στον οργανισμό τους. Τα επίπεδα των οιστρογόνων και συγκεκριμένα της ορμόνης οιστραδιόλης, που αποτελεί μορφή οιστρογόνου, καθορίζονται από τα ποσοστά λίπους του αντρικού οργανισμού.
Για τις ανάγκες της έρευνας η ομάδα των Τούρκων επιστημόνων κατέγραψε τον Δείκτη Μάζας Σώματος πάνω από εκατό αντρών με πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης και στη συνέχεια συνέκρινε τα στοιχεία με αυτά αντρών που δεν αντιμετώπιζαν τέτοιου είδους πρόβλημα. Όπως διαπιστώθηκε, οι άντρες με τη συγκεκριμένη πάθηση είχαν κατά μέσο όρο πολύ χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος συγκριτικά με τους υπέρβαρους, ενώ μόλις το 8% αυτών μπορούσε να χαρακτηριστεί παχύσαρκο.
Οι ελιές και το λεμόνι το μυστικό
Αντιμετωπίστε την ταξιδιωτική ναυτία με φυσικό τρόπο
Η ταξιδιωτική ναυτία (ναυτία κίνησης) αυξάνει την έκκριση σάλιου, που εντείνει την αίσθηση αδιαθεσίας.
Οι ελιές περιέχουν τανίνες, συστατικά, τα οποία στεγνώνουν το στόμα και ανακουφίζουν από τα συμπτώματα.
Μόλις νιώσεις ότι κάτι δεν πάει καλά, ρίξε 2 ελιές στο στόμα σου ή ρούφηξε το χυμό από ένα κομμάτι λεμόνι – βοηθάει το ίδιο.
Καταραμένα μονοπώλια
Γιατί τα φερμουάρ γράφουν ΥΥΚ;
Αφού ελέγξατε και το δικό σας φερμουάρ ότι γράφει ΥΚΚ, μπορείτε τώρα να διαβάσετε το γιατί. Λοιπόν, το YKK σημαίνει Yoshida Kogyo Kabushikikaisha. Το 1934 ίδρυθηκε η Tadao Yoshida Yoshida Kogyo Kabushikikaisha (μετάφραση Yoshida Industries Limited).
Η εταιρεία αυτή είναι τώρα η μεγαλύτερη στον κόσμο κατασκευαστρια φερμουάρ, με αποτέλεσμα να παράγει περίπου το 90% του συνόλου των φερμουάρ σε πάνω από 206 εγκαταστάσεις σε 52 χώρες.
Στην πραγματικότητα, δεν κάνουν μόνο τα φερμουάρ, κάνουν επίσης τα μηχανήματα που κάνουν το φερμουάρ.
Το μεγαλύτερο εργοστάσιο τους είναι στη Γεωργία και παράγει πάνω από…. 7 εκατομμύρια φερμουάρ ανά ημέρα.
Μυστικά για:
… Νόστιμα σουβλάκια
Ξέρατε ότι τα ξύλινα καλαμάκια που χρησιμοποιούμε στα σουβλάκια, δεν θα καούν και δεν θα ξεφλουδίσουν, αν τα βουτήξουμε για μισή ώρα σε νερό;
… Καμένο φαγητό
Αν το φαγητό άρπαξε λίγο στο μαγείρεμα ρίχνουμε εξωτερικά στην κατσαρόλα κρύο νερό, να χαμηλώσει η θερμοκρασία του πάτου της. Μετά αλλάζουμε κατσαρόλα, μεταφέροντας μόνο το μη καμένο φαγητό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσθέτοντας τα απαραίτητα υγρά. Με τον τρόπο αυτό δεν μυρίζει καμένο το φαγητό. Την κατσαρόλα που κάηκε την καθαρίζουμε εύκολα αν την αφήσουμε λίγες ώρες με νερό ζεστό όπου έχουμε ρίξει λίγο σαπούνι πλυντηρίου πιάτων.
… Ψωμί
Ξέρατε ότι όταν ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού, δηλαδή το φρυγανίζουμε, εξατμίζεται το νερό που έχει στη σύστασή του και το αλεύρι γίνεται πιο εύπεπτο;
… Nα καθαρίσετε την καφετιέρα τέλεια
Για να καθαρίσετε την καφετιέρα του γαλλικού καφέ, γεμίστε τη με νερό, ρίξτε μέσα 2 κουταλιές της σούπας σόδα φαγητού ή λευκό ξύδι και αφήστε το νερό να βράσει να βράσει και να περάσει μέσα στην κανάτα.
…Τους χυμούς
Για να πάρετε ακόμα περισσότερο χυμό από τα πορτοκάλια σας, τα γκρειπ φρουτ και τα λεμόνια, μπορείτε να τα βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων στο πολύ ζεστό για 10 δευτερόλεπτα και εν συνεχεία να τα ρολάρετε πιέζοντάς τα σε σκληρή επιφάνεια; Μ’ αυτό τον τρόπο θα πάρετε 20% περισσότερο χυμό.
… Σπάσιμο των αυγών
Ξέρατε ότι για να μην σας σπάνε τα αυγά κατά το βράσιμο πρέπει να τα βγάζετε καμιά ώρα πριν από το ψυγείο για να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου; Το σπάσιμο συνήθως γίνεται επειδή βάζουμε παγωμένα αυγά σε καυτό νερό.
Η “καταγωγή” γνωστών φράσεων
“ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΥΣ”
Η λαϊκή έκφραση συνδέεται με τη μετεπαναστατική ζωή στο Ναύπλιο, πρωτεύουσα τότε της Ελλάδας… Συγκεκριμένα, μετά την επανάσταση του 21 υπήρχε στο Ναύπλιο μια ταβέρνα που ανήκε σε μια γυναίκα, τη Μιχαλού. Η Μιχαλού……είχε το προτέρημα να κάνει «βερεσέδια» αλλά υπό προθεσμία. Μόλις εξαντλείτο η προθεσμία και η υπομονή της – στόλιζε τους χρεώστες της με «κοσμητικότατα» επίθετα. Όσοι τα άκουγαν, ήξεραν καλά ότι αυτός που δέχεται τις «περιποιήσεις» της «χρωστάει της Μιχαλούς».
“ΕΦΑΓΑ ΧΥΛΟΠΙΤΑ”
Γύρω στα 1815 υπήρχε κάποιος κομπογιαννίτης, ο Παρθένης Νένιμος, ο οποίος ισχυριζόταν
πως είχε βρει το φάρμακο για τους βαρύτατα ερωτευμένους.Επρόκειτο για ένα παρασκεύασμα
από σιταρένιο χυλό ψημένο στο φούρνο. Όσοι λοιπόν αγαπούσαν χωρίς ανταπόκριση, θα έλυναν το πρόβλημά τους τρώγοντας αυτή τη θαυματουργή πίτα – και μάλιστα επί τρεις ημέρες, κάθε πρωί, τελείως νηστικοί.
“ΜΥΡΙΖΩ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΟΥ”
Η φράση προέρχεται από την αρχαία τελετουργική συνήθεια, κατά την οποία οι ιέρειες των μαντείων βουτούσαν τα δάχτυλά τους σ’ ένα υγρό με βάση το δαφνέλαιο, τις αναθυμιάσεις του οποίου εισέπνεαν καθώς τα έφερναν κατόπιν κοντά στη μύτη τους και μ’ αυτό τον τρόπο έπεφταν σ’ ένα είδος καταληψίας κατά την οποία προμάντευαν τα μελλούμενα.
“ΜΑΛΛΙΑΣΕ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ”
Στη βυζαντινή εποχή υπήρχαν διάφορες τιμωρίες, ανάλογες, βέβαια, με το παράπτωμα. Όταν π.χ. ένας έλεγε πολλά, δηλαδή έλεγε λόγια που δεν έπρεπε να ειπωθούν, τότε τον τιμωρούσαν με έναν τρομερό τρόπο. Του έδιναν ένα ειδικό χόρτο που ήταν υποχρεωμένος με το μάσημα να το κάνει πολτό μέσα στο στόμα του.Το χόρτο, όμως, αυτό ήταν αγκαθωτό, στυφό και αρκετά σκληρό, τόσο που κατά το μάσημα στο στόμα του πρηζόταν και η γλώσσα, το ελατήριο δηλαδή της τιμωρίας του, άνοιγε, μάτωνε και γινόταν ίνες-ίνες, κλωστές-κλωστές, δηλαδή, όπως είναι τα μαλλιά. Από την απάνθρωπη τιμωρία βγήκε και η παροιμιώδης φράση
“ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΚΑΦΑΣΙ”
Στα Τούρκικα καφάς θα πει κεφάλι, κρανίο. Όταν, λοιπόν, η καρπαζιά, που έριξαν σε κάποιον είναι δυνατή λέμε: ” του έφυγε το καφάσι”, δηλαδή, του έφυγε το κεφάλι από τη δύναμη του κτυπήματος. Το ίδιο και όταν αντιληφθούμε κάτι σπουδαίο, λέμε:”μου έφυγε το καφάσι”, δηλαδή, μου έφυγε το κεφάλι από τη σπουδαιότητα
“ΚΑΝΕ ΤΟΥΜΠΕΚΙ”
«Τουμπεκί» λέγεται τουρκικά ο καπνός για τον ναργιλέ, που τον κάπνιζαν στα διάφορα καφενεία της παλιάς εποχής. Τον ναργιλέ τον ετοίμαζαν οι «ταμπήδες» των καφενείων και επειδή αυτοί έπιαναν την κουβέντα κι αργούσαμε τον πάνε στον πελάτη, εκείνος με τη σειρά του φώναζε: «κάνε τουμπεκί ». Όσοι κάπνισαν ναργιλέ ήταν και από φυσικού τους λιγομίλητοι και δεν τους άρεσε η «πάρλα». Με τις ώρες κρατούσαν στα χείλη τους το «μαρκούτσι» του ναργιλέ, απολαμβάνοντας μακάρια και σιωπηλά το τουμπεκί, που σιγόκαιγε. Και αν κάνεις, που κι αυτός κάπνιζε ναργιλέ δίπλα του, άνοιγε πλατιά κουβέντα, οι μερακλήδες της παρέας του έλεγαν: « Κάνε τουμπεκί», δηλαδή, κάπνιζε και μη μιλάς.
Πρωτότυπες πληροφορίες
Ήξερες ότι…
Γιατί δεν πέφτει ο Πύργος της Πίζας;
Αν στηρίζεται μέχρι σήμερα οφείλεται στις εργασίες προστασίας του μνημείου. Το γιατί όμως γέρνει παραμένει μυστήριο όπως και το όνομα του αρχιτέκτονα του Πύργου. Παραμένει επίσης μυστήριο αν η κλίση του Πύργου οφείλεται στο έδαφος ή αν υπήρξε έμπνευση, έστω και ιδιόμορφη, του δημιουργού του. Μελέτες πάντως έχουν δείξει πως το καμπαναριό σχεδιάστηκε για απόλυτα ίσιο κτίριο το οποίο άρχισε να γέρνει κατά τη διάρκεια των πρώτων σταδίων της κατασκευής του. Αποκαλύφθηκε πως στα θεμέλια του Πύργου υπάρχει υδάτινο υπέδαφος και το 1838 ξεκίνησαν προσπάθειες διατήρησης του μνημείου, με τις οποίες αφαιρέθηκε η βάση του κτιρίου και απομακρύνθηκαν τα νερά. Έτσι μειώθηκε ο ρυθμός που γέρνει στο ένα χιλιοστό τον χρόνο. Το 1988 ο Πύργος της Πίζας έκλεισε για το κοινό και από τότε διεξάγονται εργασίες για τη σωτηρία του.
Γιατί όλες οι εβραϊκές γιορτές ξεκινούν με τη δύση του ηλίου;
Αυτή η εβραϊκή πρακτική έχει τις ρίζες της στα ιερά κείμενα. Στο Λευιτικό (23:32) ο Θεός λέει στον Μωυσή πώς να γιορτάζει κατάλληλα την Ημέρα της Εξιλέωσης: “Πρέπει να είναι Σάββατο η ημέρα που θα ξεκουράζεται και που θα πρέπει να τηρείς την αυταπάρνηση. Την ένατη μέρα του μήνα το απόγευμα, από το απόγευμα μέχρι το βράδυ, πρέπει να τηρείς το Σάββατο”. Στην περίπτωση του Πάσχα (Πέρασμα) η σημασία της δύσης του ηλίου εξηγείται περισσότερο: “…θα πρέπει να εκτελέσεις τη θυσία του Πάσχα, το απόγευμα, κατά τη δύση, την ώρα της ημέρας που έφυγες από την Αίγυπτο”.
Γιατί το σχήμα της σημαίας του Νεπάλ είναι διαφορετικό απ όλες τις υπόλοιπες;
Πραγματικά, η σημαία του Νεπάλ είναι μοναδική στον κόσμο μια και αποτελείται από δύο ανισομεγέθη τρίγωνα το ένα επάνω από το άλλο. Ο παράξενος αυτός συνδυασμός οφείλεται στο ότι κάθε τρίγωνο αποτελεί το σύμβολο που χρησιμοποιούσαν δύο διαφορετικοί κλάδοι της οικογένειας Ράνα, τα μέλη των οποίων χρημάτισαν ως πρωθυπουργοί της χώρας από το 1846 μέχρι το 1951. Το λευκό φεγγάρι στο ψηλότερο αλλά μικρότερο τρίγωνο αντιπροσωπεύει τη βασιλική οικογένεια και ο λευκός ήλιος στο άλλο τρίγωνο αντιπροσωπεύει τους Ράνα. Παρότι καθιερώθηκε ως επίσημο σύμβολο το 1962, ο διαχωρισμός των δύο “οίκων” υφίσταται από τον 19ο αιώνα. Αν και η σημαία του Νεπάλ είναι μοναδική όσον αφορά το σχήμα της υπάρχουν κι άλλες στον κόσμο με ιδιαιτερότητες. Του Κατάρ είναι η μεγαλύτερη του κόσμου, ενώ της Ελβετίας και του Βατικανού είναι τετράγωνες.
Γιατί στα χειρουργεία οι γιατροί φοράνε πράσινες φόρμες;
Μέχρι και πριν από 80 περίπου χρόνια, οι γιατροί φορούσαν άσπρα και στα χειρουργεία με αποτέλεσμα να δείχνουν σαν χασάπηδες καταρρακώνοντας την ψυχολογία των ασθενών. Κάποια στιγμή διαπίστωσαν ότι το αίμα πάνω σε πράσινες μπλούζες αποκτά λιγότερο τρομακτική απόχρωση και θυμίζει περισσότερο λεκέ από καφέ ή ιδρώτα.
Και άλλες απαντήσεις σε ερωτήσεις που έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον
Πότε έγιναν τουαλέτες ανδρών – γυναικών, πόσες ερωτήσεις κάνει ένα παιδί, τι ελκύει τα κουνούπια
Το πιο μεγάλο χαρτονόμισμα του κόσμου φτιάχτηκε στην Κίνα το 14° αιώνα και είχε διαστάσεις 22,8 x 33 εκατοστά.
Κάθε δευτερόλεπτο, παράγονται και καταστρέφονται 15 εκατομμύρια αιμοσφαίρια στον ανθρώπινο οργανισμό.
Η πρώτη φορά που οι άντρες και οι γυναίκες χρησιμοποίησαν ξεχωριστές τουαλέτες ήταν το 1739, σε έναν χορό στο Παρίσι.
Κάθε χρόνο, τα θύματα γαϊδάρων είναι περισσότερα από τα θύματα αεροπορικών δυστυχημάτων.
Ένα παιδί μέσης ηλικίας 4 ετών, κάνει γύρω στις 400 ερωτήσεις την ημέρα.
Η εθνική ορχήστρα του Μονακό είναι μεγαλύτερη σε αριθμό από το στρατό του.
Το σεξ μεταξύ των φιδιών διαρκεί από 6 μέχρι 12 ώρες.
Η μονομαχία στην Παραγουάη είναι νόμιμη, αρκεί και τα δύο μέρη να είναι δωρητές αίματος.
Πριν από το 1800, δεν υπήρχε ξεχωριστό παπούτσι για το δεξί και το αριστερό πόδι.
Τα κουνούπια ελκύονται περισσότερο από τη μυρωδιά των ανθρώπων που έχουν φάει πρόσφατα μπανάνα.
Στην αρχαία Αίγυπτο, όταν πέθαινε μία γάτα, ο ιδιοκτήτης της ήταν υποχρεωμένος να ξυρίσει τα φρύδια του, σε ένδειξη πένθους.
Την εποχή της παντοδυναμίας της Σπάρτης, το 400 π.Χ., υπήρχαν 25.000 μόνιμοι κάτοικοι και 500.000 σκλάβοι!
Τα γνωστά σε όλους μας «νυχτικά» εμφανίστηκαν στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα. Έως τότε, οι άνθρωποι κοιμούνταν είτε γυμνοί είτε με τα ρούχα τους.
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Αϊόβα, το άγχος των γονέων κατά τη διάρκεια της σύλληψης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του φύλου του παιδιού. Το παιδί παίρνει τα φύλο του γονέα με το λιγότερο άγχος.
Ο Ντεκάρτ ανακάλυψε το «Σύστημα Συντεταγμένων», παρατηρώντας μια μύγα να περπατάει σ’ ένα ταβάνι με πλακάκια.
Ο αναπτήρας εφευρέθηκε πριν από τα σπίρτα.
Η Παρασκευή και 13 θεωρείται άτυχη μέρα, γιατί την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου του 1307 ο Πάπας, σε συνεννόηση με τον βασιλιά της Γαλλίας, εξέδωσε μυστική διαταγή θανάτωσης των Ναϊτών Ιπποτών.
H λέξη τουρισμός προέρχεται από την πρώτη μαζική επίσκεψη στην ιστορία: έγινε στην γαλλική περιοχή Tours.
Η Peugeot αγόρασε από παλιά τα δικαιώματα, ώστε τα μοντέλα της να έχουν ονόματα τους αριθμούς από το 101-909, για να καμουφλάρεται με το μηδέν η τρύπα της μανιβέλας!
Τον 10ο αιώνα, ο Μεγάλος Βεζίρης της Περσίας έπαιρνε όλη την προσωπική του βιβλιοθήκη (117.000 τόμοι) μαζί του, όπου κι αν πήγαινε. Μάλιστα, τους τόμους μετέφεραν καμήλες, οι οποίες είχαν εκπαιδευτεί προηγουμένως να βαδίζουν με… αλφαβητική σειρά!
Ο αριθμός των εν ζωή ανθρώπων πάνω στη Γη σήμερα είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό όλων των νεκρών ανθρώπων στα χρονικά.
Το μέλι είναι το μόνο τρόφιμο που δεν χαλάει. Βρέθηκε μέλι στους τάφους των Αιγυπτίων Φαραώ, το οποίο δοκίμασαν οι αρχαιολόγοι και δήλωσαν ότι ήταν βρώσιμο.
Στην Αρχαία Ελλάδα, τα παιδιά των πλουσίων οικογενειών βυθίζονταν σε ελαιόλαδο κατά τη γέννησή τους για να παραμείνουν καραφλά για όλη τους τη ζωή.
Τα δακτυλικά αποτυπώματα των Κοάλα και των ανθρώπων είναι πανομοιότυπα.
Οι οδοντίατροι συνιστούν οι οδοντόβουρτσες να βρίσκονται 2 μέτρα μακριά από την λεκάνη της τουαλέτας για να αποφεύγεται η μετάδοση σωματιδίων μέσω του αέρα κάθε φορά που τραβιέται το καζανάκι.
Η Coca-Cola ήταν αρχικά πράσινη.
Μία αστραπή χτυπάει με τέτοια ταχύτητα που θα μπορούσε να κάνει την περιφορά της Γης 8 φορές σε 1 δευτερόλεπτο.
Οι γαρίδες είναι τα πιο θορυβώδη όντα στον ωκεανό
Οι τάρανδοι ήταν τα πρώτα ζώα που εξημερώθηκαν.
Η σοκολάτα μπορεί να σκοτώσει τα σκυλιά, καθώς έχει άμεσες επιπτώσεις στον εγκέφαλο και το νευρικό του σύστημα.
Κάθε ρήγας στην τράπουλα αναπαριστά έναν μεγάλο βασιλιά της ιστορίας: ο ρήγας μπαστούνι τον Δαυίδ, ο ρήγας σπαθί τον Μέγα Αλέξανδρο, ο ρήγας κούπα τον Καρλομάγνο και ο ρήγας καρό τον Ιούλιο Καίσαρα.
Το 90% των γυναικών που περπατούν μέσα σε ένα πολυκατάστημα, στρίβουν προς τα δεξιά. Κανείς δεν γνωρίζει, όμως, γιατί.
Εκατομμύρια δέντρα φυτεύονται τυχαία από σκίουρους που θάβουν τους καρπούς και ξεχνάνε μετά που τους έχουν βάλει.
Για να μπορέσει κάποιος να δει το ουράνιο τόξο, θα πρέπει να έχει γυρισμένη την πλάτη του στον ήλιο.
Το πλαγκτόν αποτελεί το 85% όλων των ζώντων οργανισμών στη Γη.
Το νερό που πίνουμε έχει ηλικία 3 δισεκατομμυρίων ετών.
Κατά τη συντήρηση του Ηρωδείου, οι αρχαιολόγοι αφαίρεσαν 27 κιλά τσίχλες, που ήταν κολλημένες στα μαρμάρινα καθίσματα των διαζωμάτων, ακόμη και στις σειρές των επισήμων
Η εξαφάνιση δέντρων και φυτών γίνεται σήμερα με ρυθμό 10.000 φορές γρηγορότερο από το φυσιολογικό
Αυτοί που παντρεύονται την πρώτη τους αγάπη, έχουν 6 φορές λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν, από αυτούς που άλλαξαν πολλούς ερωτικούς συντρόφους
Λόγω κρουσμάτων κερδοφορίας, από το 1950 και έκτοτε όλοι οι νικητές των Όσκαρ υπογράφουν συμβόλαιο, σύμφωνα με το οποίο τους απαγορεύεται να πουλήσουν το πολυπόθητο βραβείο.