Και οι 24 εργαζόμενοι περνάνε στο Δήμο, όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.
Και επίσημα στους τίτλους τέλους μπαίνει η ιστορία της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης (ΔΕΑΔΑ) του Δήμου Αμαρουσίου, αφού το Δημοτικό Συμβούλιο, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, αποφάσισε τη λύση και εκκαθάρισή της, με την παράλληλη μεταφορά των 24 εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτήν, στις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου. Στον… επικήδειο της ΔΕΑΔΑ, οι παρατάξεις, τόσο πλειοψηφία όσο και αντιπολίτευση, μίλησαν για το “αμαρτωλό” παρελθόν της επιχείρησης, ενώ ο Δήμαρχος, κ. Γιώργος Πατούλης, δεσμεύθηκε να φέρνει στο φως κατά καιρούς αυτά που βρίσκουν οι εκκαθαριστές.
Η αλήθεια είναι ότι για την ΔΕΑΔΑ, η οποία ιστορείται από εποχής δημαρχίας Παναγιώτη Τζανίκου, κατά καιρούς είχαν ακουστεί αρκετά, εντός και εκτός δημαρχείου.
Αναπόφευκτο γαρ, αφού ο ρόλος της δημοτικής επιχείρησης ήταν ο χειρισμός έργων στην πόλη. Στα τελευταία της δε, είχε συγχωνευθεί με τις δημοτικές επιχειρήσεις Αθλητισμού, Εκπαίδευσης και Επικοινωνίας, σε μια αμιγή επιχείρηση. Ενδεικτικό είναι, ότι από τους πρώτους υπολογισμούς η ΔΕΑΔΑ στην κατάληξή της βρίσκεται να χρωστά 53 εκατομμύρια ευρώ…
“Μηχανισμό ελέγχου των εκλογικών αποτελεσμάτων και καταχρέωσης του Δήμου” ονόμασε την, πρώην πλέον, ΔΕΑΔΑ ο επικεφαλής της ελάσσονος, κ. Δορύλαος Κλαπάκης, ενώ σε παρόμοιο κλίμα, ο κ. Λευτέρης Μαγιάκης από την “Κόντρα στον Καιρό” σχολίασε πως η επιχείρηση αποτέλεσε “μοχλό πελατειακών σχέσεων για τις περασμένες και την τωρινή διοίκηση”.
Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης μίλησε για αμαρτίες των παρελθόντων ετών, πριν από την δική του διοίκηση, οι οποίες και θα έρθουν στο φως μετά από τον έλεγχο εκκαθάρισης, ο οποίος όμως αναμένεται να πάρει καιρό… Για αυτό και ο Δήμαρχος έκανε αποδεκτή την πρόταση του επικεφαλής της μείζονος, κ. Αλέξανδρου Μπρέγιαννη, να μην περιμένει την κατάληξη της εκκαθάρισης για να παρουσιαστούν τα πορίσματα ελέγχου, αλλά σταδιακά – συγκεκριμένα ανά τρίμηνο – να έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο τα ευρήματα των εκκαθαριστών.
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι 24 εργαζόμενοι καθώς και 8 Αμέα που απασχολούνται στη ΔΕΑΔΑ με την απόφαση για τη λύση της, περνάνε στις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου.
Εντούτοις, η πολιτική των προσλήψεων στην δημοτική επιχείρηση, που κατά καιρούς έφερε συγγενείς και υμετέρους των δημοτικών αρχόντων να απασχολούνται στους κόλπους της, επανέφερε την κριτική. Χαρακτηριστική η φράση του κ. Κώστα Βλάχου, από τη μείζονα, που σχολίασε πως η δημοτική αρχή πάει να βολέψει εκείνους που έφερε στον Δήμο από την πίσω πόρτα…
Απάντησε ο κ. Πατούλης, ο οποίος τόνισε ότι η αντιπολίτευση “επένδυσε σε ενδεχόμενη αποτυχία μας και σε ενδεχόμενες απολύσεις, με καθαρά μικροκομματική και παραταξιακή νοοτροπία”.
“Η ΔΕΑΔΑ θα μπορούσε να έχει κλείσει νωρίτερα, αλλά αυτό θα σήμαινε ακαριαίο θάνατο για εκατοντάδες εργαζόμενους”, τόνισε ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε: “εμείς έχουμε διαφορετική προσέγγιση και έχουμε δώσει δείγματα γραφής και στο παρελθόν, της επιθυμίας μας να ομογενοποιήσουμε σε μεγάλο βαθμό αυτό το μωσαϊκό και την πανσπερμία εργαζομένων μέσα στον Δήμο, εξασφαλίζοντας και τον τελευταίο από αυτούς”.