Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού δίνει καθημερινά την μάχη της καθαριότητας στην πόλη, τονίζεται στην ενημέρωση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης της Κοινότητας Χολαργού Βασίλη Σιαμάνη, όπου σημειώνεται: “Πρέπει όμως όλοι μαζί, ο καθένας από την πλευρά του, να συμβάλλει στο έργο αυτό με στόχο να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητά μας.
Με την ευκαιρία αυτή, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης της Κοινότητας Χολαργού Βασίλης Σιαμάνης παρακαλεί όλους τους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες ώστε να διατηρήσουμε καθαρές τις γειτονιές μας.
Αναλυτικές Οδηγίες:
Διαχείριση αδρανών υλικών (μπάζων)
Για ιδιωτικές εργασίες ανακαίνισης, οι κάτοικοι υποχρεούνται να νοικιάσουν ειδικό κάδο και να φροντίσουν οι ίδιοι για την αποκομιδή και ανακύκλωση των μπάζων, ανεξαρτήτως ποσότητας και σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία.
Ογκώδη απορρίμματα
Τα ογκώδη αντικείμενα (π.χ. στρώματα, μικροέπιπλα κ.ά.) παραλαμβάνονται από τον Δήμο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης στο τηλέφωνο 210 6537261.
Απορρίμματα κηπευτικών εργασιών
Φύλλα, ξερά άνθη, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων, γκαζόν κλπ. πρέπει να συσκευάζονται από τους πολίτες σε ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους και να τοποθετούνται επί του πεζοδρομίου αφού ήδη έχει ενημερωθεί η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.
Ανακύκλωση
Η ανακύκλωση προϋποθέτει τον σωστό διαχωρισμό των απορριμμάτων. Στους μπλε κάδους τοποθετούνται μόνο ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο κ.ά. χωρίς υπολείμματα. Για τις μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, τηλεοράσεις κλπ) λειτουργεί υπηρεσία κατ’οίκον συλλογής μετά από ειδοποίηση στα τηλέφωνα 8018019090 και 2104002620.
Για τις μεταχειρισμένες μπαταρίες υπάρχουν ειδικοί κάδοι (στήλες) ανακύκλωσης σε κεντρικά σημεία. Το ίδιο ισχύει και για τις μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που συλλέγονται στα εξής σημεία:
Δημαρχείο (Περικλέους 55), ΚΑΠΗ (Αγαμέμνονος 4), ΚΕΠ Χολαργού (17ης Νοεμβρίου 58), Πλατεία Δημοκρατίας, Φανερωμένης και Βουτσινά.
Κομποστοποίηση
Στους καφέ κάδους τοποθετούνται υπολείμματα μαγειρεμένων τροφών, υπολείμματα από καφέ ή τσάι, στάχτη, γκαζόν αλλά και τροφές όπως φρούτα, λαχανικά, ψωμί και γαλακτοκομικά. Όλα τα παραπάνω δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν σε δεμένες σακούλες.”