Η παράταξη “Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση” με την γνωστή μορφή ερωτήσεων – απαντήσεων ενημερώνει για τα δεδομένα γύρω από το 2ο Λύκειο
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης μας και για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν πλήρη εικόνα σχετικά με το ιστορικό της υπόθεσης «2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης» παραθέτουμε παρακάτω όλο το ιστορικό με αναφορές στα σχετικά έγγραφα και όπως πάντα στη γνωστή σας μορφή Ερωτήσεων / Απαντήσεων που χρησιμοποιεί η «Ελπίδα» για την ενημέρωση των Δημοτών.
Ζητούμε συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο αλλά είναι αδύνατον να περιγράψουμε τόσα πολλά με λιγότερες λέξεις:
Ποιος χτίζει ένα σχολείο;
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν.2240/1994) και ειδικά στην Αττική, ο μόνος αρμόδιος τόσο για την αγορά ή απαλλοτρίωση οικοπέδων όσο στη συνέχεια για την ανέγερση σχολείων επ’αυτών είναι ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) ή ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε όπως προσφάτως μετονομάστηκε.
Σημείωση: Στη συνέχεια οι ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε θα αναφέρονται ως ΟΣΚ επειδή έτσι γνωρίζουν όλοι τη συγκεκριμένη Υπηρεσία, ώστε να είναι ευκολότερη η ανάγνωση.
Πώς ενημερώνεται ο ΟΣΚ για την ανάγκη ανέγερσης σχολείου σε μια περιοχή;
Για να χτιστεί ένα σχολείο από τον ΟΣΚ εμπλέκονται τρεις (3) φορείς:
Ο οικείος Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης ( δηλαδή ο Δήμος από το 2011 έως σήμερα ή η τότε «Νομαρχία» για αιτήματα πριν το 2011).
Το Υπουργείο Παιδείας.
Ο ΟΣΚ ή «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε», σήμερα.
Για την διαδικασία έχουν εκδοθεί κατά καιρούς διάφορα νομοθετήματα, με μικρές διαφοροποιήσεις. Η κεντρική ιδέα είναι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση ώς γνώστης της πραγματικότητας σε μια πόλη, υποβάλλει αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας. Το αίτημα εξετάζεται και εάν είναι βάσιμο, τότε το Υπουργείο, ενημερώνει τον ΟΣΚ για την «Υλοποίηση έργου σχολικών υποδομών» (Τεχνικός όρος που χρησιμοποιείται για ανέγερση σχολείου σε περιοχή που δεν υπάρχει.
Το αρχικό αίτημα του οικείου Δήμου προς το Υπουργείο, μπορεί να περιλαμβάνει και πρόταση (υπόδειξη) οικοπέδου προς αγορά/απαλλοτρίωση. Επίσης ο οικείος Δήμος δύναται να παραχωρήσει δικό του οικόπεδο στον ΟΣΚ για τον συγκεκριμένο σκοπό, εάν υπάρχει διαθέσιμο.
Όταν το αίτημα εξεταστεί και αποδειχθεί βάσιμο, το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στην έκδοση «Απόφασης Ίδρυσης» του σχολείου, η οποία δημοσιεύεται σε ΦΕΚ.
Τι σημαίνει ότι το Υπουργείο Παιδείας εκδίδει «Απόφαση Ίδρυσης»;
Ουσιαστικά το Υπουργείο ιδρύει το σχολείο στα «χαρτιά». Όμως η «Απόφαση Ίδρυσης» και η δημοσίευσή της σε ΦΕΚ είναι βασικό προαπαιτούμενο χωρίς το οποίο ο ΟΣΚ δεν μπορεί να ξεκινήσει καμία διαδικασία αγοράς/απαλλοτρίωσης οικοπέδου και στη συνέχεια μελέτη και ανέγερση σχολείου σε αυτό.
Τι γίνεται αφού εκδοθεί η «Απόφαση Ίδρυσης» και βρεθεί το οικόπεδο;
Τότε, συστήνεται μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων με την επωνυμία «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ / ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ». Την ευθύνη για τη σύσταση αυτής της Επιτροπής είχε ο Περιφερειακός Διευθυντής Αθμιας & Βθμιας Εκπαίδευσης. Τα μέλη της καθορίζονται από το νόμο Ν. 3467/2006. Η Επιτροπή αποφασίζει για την καταλληλότητα του οικοπέδου. Ωστόσο επανεξετάζει όλα τα στοιχεία αναγκαιότητας.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της εκδίδει «Πρακτικό Καταλληλότητας».
Ποια είναι τα επόμενα βήματα;
Στη συνέχεια το «Πρακτικό Καταλληλότητας» διαβιβάζεται στον οικείο Δήμο, ο οποίος μέσω των αρμοδίων Οργάνων (απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου) προχωρά σε τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ) χαρακτηρίζοντας το οικόπεδο ώς «Σχολικό χώρο» ώστε μέχρις ότου ξεκινήσει τη διαδικασία αγοράς ή απαλλοτρίωσης ο ΟΣΚ, να μην μπορεί να πουληθεί ή να οικοδομηθεί.
Έπειτα, ο ΟΣΚ ξεκινά τις διαδικασίες, αγοράς ή απαλλοτρίωσης. Οταν επιτέλους αυτές ολοκληρωθούν, το οικόπεδο χαρακτηρίζεται εκ’νέου, αλλά αυτή τη φορά από τον ΟΣΚ και μάλιστα με την επωνυμία του σχολείου που πρόκειται να χτιστεί σε αυτό. Ο χαρακτηρισμός απαιτείται για το μετέπειτα στάδιο, δηλαδή, τη μελέτη και τέλος την ανέγερση του σχολείου μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων ή μέσω ΕΣΠΑ.
Χρειάζονται περίπου 2 με 2,5 έτη από τη στιγμή της αγοράς του οικοπέδου μέχρι την ανέγερση σχολείου σ’αυτό, με τις σημερινές συνθήκες.
Ποια είναι η ιστορία του 2ου Λυκείου στη Μεταμόρφωση;
Πριν προχωρήσουμε στην ιστορική αναδρομή οφείλουμε να προσθέσουμε μια σημαντική ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Θα παρατηρήσετε ότι η σειρά που ακολουθήθηκε καθώς και κάποιες ενέργειες που αναλήφθησαν στην δική μας περίπτωση, δεν συνάδουν με τα ανωτέρω. Ο λόγος είναι ότι την περίοδο 2002-2004 με αποφάσεις του ΣτΕ ( 813/2004 & 814/2004) κρίθηκε αντισυνταγματική η διάταξη του Ν.2009/1992 που θεωρούσε ότι όλα τα άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα εντός σχεδίου είναι κατάλληλα για την ανέγερση σχολείων. Οι αλλαγές που έφεραν οι ανωτέρω αποφάσεις επηρέασαν τη σειρά εξέλιξης καθώς και την πρόοδο, στη δική μας περίπτωση.
1988: Ο προγραμματισμός προέβλεπε από τότε, ότι στη Μεταμόρφωση πρέπει να ιδρυθεί 2ο Λύκειο καθώς και Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο (ΕΠΑΛ). Για το σκοπό αυτό βρέθηκαν δύο (2) χώροι οι οποίοι, χαρακτηρίζονται από το Δήμο ως σχολικοί μέσω του Γ.Π.Σ (ΦΕΚ 827/Δ/16-11-1998) και ο ΟΣΚ από την πλευρά του ξεκινά τις διαδικασίες αγοράς αυτών των δύο (2) οικοπέδων:
Α) Οικόπεδο 5300τμ, ΟΤ 213 που περικλείεται από τις οδούς Μεσολογγίου & Ζέας.
Β) Οικόπεδο 13840τμ, ΟΤ 63 που περικλείεται από τις οδούς Τατοίου & Βενιζέλου.
Τότε δεν χρειάζονταν η έκδοση «απόφασης ίδρυσης».
1994: Έξι (6) χρόνια μετά η διαδικασία αγοράς ολοκληρώνεται. Ο ΟΣΚ έχει δύο οικόπεδα έτοιμα ώστε ν’αρχίσει η ανέγερση σχολείων επ’αυτών :
α) Οικόπεδο 5300τμ, ΟΤ 213 που περικλείεται από τις οδούς Μεσολογγίου & Ζέας (ΦΕΚ 435/Δ/1991 και ΦΕΚ 695/Δ/1994) προκειμένου να φιλοξενήσει το 2ο Γυμνάσιο & 2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης.
β) Οικόπεδο 13840τμ, ΟΤ 63 που περικλείεται από τις οδούς Τατοίου & Βενιζέλου σύμφωνα με ΦΕΚ 6/Δ/1994, προκειμένου να στεγάσει το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Μετ/σης.
1997: Ενώ οι διαδικασίες ανέγερσης του 2ου Λυκείου δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα , οι κάτοικοι του Προφήτη Ηλία κατέθεσαν πρόταση να χτιστεί το 2ο Λύκειο στη συνοικία τους για γεωγραφικούς λόγους κι όχι σ’ένα από τα παραπάνω οικόπεδα.
2001: Σύμφωνα με τα έγγραφα, το 2001 η τότε Δημοτική Αρχή υποβάλλει αίτημα στον ΟΣΚ για αγορά ενός επιπλέον οικοπέδου στον Προφήτη Ηλία ώστε να χτιστεί εκεί το 2ο Λύκειο Μετ/σης, προτείνοντας το οικόπεδο ( ΟΤ 393 – Κτήμα Λαμπάκη). Το οποίο μάλιστα το χαρακτηρίζει ώς «Σχολικό Χώρο» ώστε όπως είπαμε να «μπλοκάρει» την έκδοση οικοδομικών αδειών ή τυχόν μεταβίβασή του. (ΦΕΚ.295/Δ//20-4-2001).
Ο ΟΣΚ ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Δήμου και μιας η αναγκαιότητα ίδρυσης ενός επιπλέον Λυκείου είναι ήδη γνωστή, συστήνει «Επιτροπή Καταλληλότητας / Αναγκαιότητας». Η Επιτροπή, εξέδωσε «Πρακτικό Καταλληλότητας» (6.11.01/Φ.3.2/5942) απορρίπτοντας το αίτημα του Δήμου …
Γιατί απορρίφθηκε το αίτημα;
Μα γιατί ο ΟΣΚ είχε ήδη δύο (2) διαθέσιμα οικόπεδα στην πόλη για τον σκοπό αυτό, οπότε δεν υπήρχε λόγος, σύμφωνα με την Επιτροπή, για αγορά ενός οικοπέδου ακόμα!
2002-2005: Το διάστημα αυτό ο Δήμος προσπαθεί να μεταπείσει τον ΟΣΚ ώστε να υιοθετήσει τελικώς το αίτημά του.
2005: Μετά από πιέσεις εκ μέρους του Δήμου ο ΟΣΚ μεταπείθεται. Έτσι συστήνει εκ νέου «Επιτροπή Καταλληλότητας» η οποία αυτή τη φορά δίνει την έγκρισή της ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του ΟΤ-393 (Κτήμα Λαμπάκη) στον Προφήτη Ηλία.
Παράλληλα το ΥΠΑΙΠΘ ιδρύει το σχολείο στα χαρτιά. Στις 29 Δεκεμβρίου 2005 εκδίδεται ΦΕΚ ίδρυσης του 2ου Λυκείου Μεταμόρφωσης (ΦΕΚ 1859/Β/29-12-2005)
2006: Όλα είναι έτοιμα. Έτσι ο ΟΣΚ προχωρά στις απαιτούμενες ενέργειες για την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) ώστε να ξεκινήσει η αναγκαστική απαλλοτρίωση του Ο.Τ 393 στον Προφήτη Ηλία, η οποία εκδίδεται τελικώς την 26-7-2007 (ΚΥΑ 1071516/5114/Δ0010/26-7-2007).
2008: Νέα εμπλοκή στο θέμα μιας και η παραπάνω ΚΥΑ (1071516/5114/Δ0010/26-7-2007) ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ με απόφαση (2798/6-10-2008) του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Δεν μπορέσαμε να βρούμε αυτή την απόφαση αλλά η προφορική ενημέρωση που τύχαμε από τον ΟΣΚ δείχνει ότι η ακύρωση της ΚΥΑ, σχετίζεται με λανθασμένη συγκρότηση της Επιτροπής Καταλληλότητας. Οι Υπηρεσίες αναλαμβάνουν να λύσουν το πρόβλημα.
2008 -2014: Το πρόβλημα χωρητικότας του υπάρχοντος Λυκείου διογκώνεται ώστε Γονείς, Μαθητές και Δημοτικοί Σύμβουλοι ζητούν άμεση λύση, σε ειδικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που έλαβαν χώρα κατά καιρούς. Η απάντηση των τότε Διοικήσεων του Δήμου ήταν σχεδόν στερεότυπη: «Περιμένουμε».
2014: Για 1η φορά οι Γονείς, οι φορείς και πιθανόν κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ενημερώνονται για όλα τα βήματα που περιγράψαμε παραπάνω σε ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, από τον Επικεφαλής της νεοιδρυθείσας, τότε, Δημοτικής Παράταξης «Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση» Στράτο Σαραούδα.
Ο κος Σαραούδας μετά από σειρά επαφών με τη Διοίκηση του ΟΣΚ, είχε πει ότι μέσα στο 2014 θα υπάρξει εξέλιξη στο θέμα αφού «ξεμπλόκαραν» οι διαδικασίες και ο ΟΣΚ βρίσκεται στα τελικά στάδια της απαλλοτρίωσης και συγκεκριμένα αυτό του «καθορισμού προσωρινής τιμής μονάδος». Πρότεινε μάλιστα αφενός, στους γονείς υπομονή μιας και «φάγαμε τον γαίδαρο κι έμεινε η ουρά» και αφετέρου ζήτησε από τον Δήμαρχο της πόλης να εκμεταλευθεί την ιδιότητα του ώς Δικηγόρος και να πιέσει ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.
Πράγματι, η διαδικασία απαλλοτρίωσης φθάνει στο τελικό στάδιο με τον καθορισμό «προσωρινής τιμής μονάδος» τον Δεκέμβριο του 2014 και ορισμό δικάσιμου την 4-6-2016.
Τι δικάσιμος είναι αυτή και γιατί ορίστηκε μετά από 18 μήνες. Πόσο σημαντική ημερομηνία είναι η 4-6-2016;
Καθορισμός προσωρινής τιμής μονάδος, με απλά λόγια σημαίνει ότι οι αρμόδιοι φορείς μέσω της Δικαιοσύνης έβγαλαν απόφαση ότι ο «αγοραστής» (δηλαδή ο ΟΣΚ) θα πρέπει να πληρώσει στον «πωλητή» το ποσό των Χ€/τ.μ .
Σύμφωνα με το Νόμο (Ν.2882/2001) ο αγοραστής (ΟΣΚ ΑΕ) έχει αυστηρά 18 μήνες περιθώριο ώστε να κάνει έφεση, διεκδικώντας χαμηλότερη τιμή. Αυτό έγινε και τελική δικάσιμος έχει ορισθεί η 4-6-2016.
Τότε, η Διοίκηση του ΟΣΚ είτε θα συμφωνήσει για την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης, πληρώνοντας στους ιδιοκτήτες το τίμημα που θα επανακαθορισθεί τελειωτικά, για την απόκτηση του οικοπέδου…..είτε θα επιλέξει να ΜΗΝ προχωρήσει στην απόκτηση του οικοπέδου κι έτσι αυτό θ’αποδεσμευτεί αυτόματα όπως ορίζει ο Νόμος.
Παραθέτουμε την σχετική παράγραφο του νόμου 2882/2001:
« Η αναγκαστική απαλλοτρίωση αίρεται αυτοδικαίως εάν δεν συντελεστεί μέσα σε ενάμισι έτος από τη δημοσίευση της απόφασης προσωρινού καθορισμού της αποζημίωσης και, σε περίπτωση απευθείας οριστικού καθορισμού αυτής, από τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης.”
Ποια είναι η πρόταση της «Ελπίδας»
Εάν η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά δεν καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσουν ότι ο ΟΣΚ θα αγοράσει το οικόπεδο, φέρουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευθύνες αφού επέμειναν σ’αυτή την επιλογή όλο αυτό το διάστημα.
Στην «Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση» δεν σκεφθήκαμε ούτε μια στιγμή να «Εκτοξεύσουμε βλήματα επί φανταστικού στόχου».
Τώρα που η υπόθεση έφθασε στο τελευταίο στάδιο!
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΣΩ!
Απομένουν 6 μήνες. Τώρα πιέζεις ώστε να ολοκληρωθεί η αγορά και να προχωρήσει ο ΟΣΚ αμέσως μετά στην ανέγερση.
Τι θα κερδίσουμε εάν η Μεταμόρφωση αλλάξει πλεύση και ζητήσει άμεσα ανέγερση Λυκείου σε ένα εκ των δύο οικοπέδων ιδιοκτησίας ΟΣΚ;
Σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε από την προϊσταμένη του αρμόδιου τμήματος του ΟΣΚ, η ανέγερση σχολείου σε ιδιόκτητο οικόπεδο δεν χρειάζεται έκδοση πρακτικού καταλληλότητας μιας κι αυτό έχει γίνει κατά την αγορά. Έτσι ο ΟΣΚ μπορεί άμεσα να προχωρήσει στην μελέτη, με την ολοκλήρωση της οποίας εντάσσει το έργο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ή στο ΕΣΠΑ.
Εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης της ανέγερσης 2,5 έτη.
Κερδίζουμε λοιπόν ΜΟΛΙΣ 6 μήνες, μιας και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία εάν τελικά αγοράσει ο ΟΣΚ το οικόπεδο στον Προφήτη Ηλία την 4-6-2016, δηλαδή έξι (6) μήνες αργότερα.
Τι χάνουμε εάν η Μεταμόρφωση αλλάξει πλεύση και ζητήσει άμεσα ανέγερση Λυκείου σε ένα εκ των δύο οικοπέδων ιδιοκτησίας ΟΣΚ;
Χάνουμε το οικόπεδο του Προφήτη Ηλία, διότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο ΟΣΚ να πληρώσει για την αγορά οικοπέδου αφού μπορεί να χτίσει σχολείο σε δικό του οικόπεδο.
Αγαπητοί φίλοι, μην γελιόμαστε. Ποιος από εμάς θα αποφάσιζε να αφήσει ανεκμετάλλευτα όχι ένα αλλά δύο και μάλιστα, μεγαλύτερα οικόπεδα μπαίνοντας στη διαδικασία να πληρώσει για να αγοράσει ένα μικρότερο οικόπεδο το οποίο απέχει 500-600 μέτρα από τα άλλα, όσο κι αν τα ανθρωπολογικά ή τα γεωγραφικά στοιχεία δείχνουν ότι αυτό βρίσκεται σε καταλληλότερη θέση;
Ο ΟΣΚ, τότε ( 1997-2001), ξεκίνησε τη διαδικασία λόγω πίεσης που ασκήθηκε από πλευράς του Δήμου και παραμένει στην ίδια πορεία γιατί παραμένει σ’αυτή και ο Δήμος Μεταμόρφωσης .
Εάν σήμερα ο Δήμος Μεταμόρφωσης αλλάξει γνώμη, είναι πέραν από βέβαιο ότι ο ΟΣΚ δεν θα προχωρήσει στην αγορά του οικοπέδου στον Πρ. Ηλία και ειδικά με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες.
Τι σημαίνει η απώλεια του οικοπέδου στον Προφήτη Ηλία;
Σημαίνει ότι χάνεται ένας υπερπολύτιμος χώρος, για τον μέλλον.
Η πόλη γεννά ανάγκες.
Ήδη έχει ιδρυθεί στα χαρτιά το 10ο Νηπιαγωγείο Μετ/σης.
Σύντομα η πόλη θα έχει ανάγκη από Δημοτικό σχολείο και Γυμνάσιο.
Γι’αυτό, ο Επικεφαλής της «Ελπίδας» Στράτος Σαραούδας, έχει θέσει επανειλλημένως στο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα προγραμματισμού και εξεύρεση χώρων μέσω του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, πράγμα που δεν έχει προχωρήσει καθόλου. Εχουμε δηλώσει ότι η πόλη μας δεν είναι MONOPOLY, χρειάζεται πρόγραμμα, σχεδιασμό και γνώση.
Εάν είχε επιλεγεί νωρίτερα η αλλαγή πλεύσης θα λειτουργούσε σήμερα το 2ο Λύκειο;
Η απάντηση είναι ΝΑΙ !
(Πάντα με την επιφύλαξη ότι θα μπορούσε να είχε χαθεί ένα οικόπεδο ακόμα και πριν μερικά χρόνια που οι οικονομικές συνθήκες μπορεί να ήταν καλύτερες, τη στιγμή που οι Διοικήσεις της πόλης διαχρονικά δεν έχουν φροντίσει για τη μελλοντική χωροθέτηση σχολικών υποδομών μέσω του Γ.Π.Σ.)
Γιατί η «Ελπίδα» στρέφεται εναντίον των προηγούμενων Διοικήσεων τόσο έντονα ειδικά για το θέμα προγραμματισμού;
Η απάντηση έχει ήδη δοθεί. Αλλά τι άλλο θα περίμενε κανείς από εμάς όταν:
Δύο οικόπεδα ιδιοκτησίας ΟΣΚ που οποία αγοράστηκαν και χαρακτηρίστηκαν σχολεία, έρχεται η Δημοτική Αρχή το 2010,μέσω της Β’ Αναθεώρησης του ΓΠΣ να τα χαρακτηρίσει ώς «Αθλητικούς χώρους». Τέτοιες ενέργειες, μόνο γέλιο προκαλούν, Αραγε, θα τα απαλλοτρίωνε από τον ΟΣΚ; Περιττό ν’αναφέρουμε ότι ακόμη και στην αναθεώρηση του ΓΠΣ το 2010 δεν προτάθηκε κανένας χώρος για την ανέγερση σχολείων στο μέλλον.
Αγαπητοί φίλοι,
η ανέγερση του 2ου Λυκείου θα γίνει είτε έτσι, είτε αλλιώς.
Θα γίνει στον Προφήτη Ηλία;
Θα χαθεί το οικόπεδο και θα γίνει σ’ένα από τα ιδιόκτητα οικόπεδα του ΟΣΚ;
Δεν ξέρουμε. Δεν είμαστε Διοίκηση ώστε να μπορούμε να κατευθύνουμε τα πράγματα.
Όμως το 2ο Λύκειο θα χτιστεί μέχρι το 2018-2019 γιατί είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ.
Η σημερινή Διοίκηση όμως έχει την υποχρέωση μέχρι το 2018 ή 2019 (οταν λογικά θα έχει ανεγερθεί το σχολείο) να δώσει προσωρινή λύση στο τεράστιο πρόβλημα.
Οι μαθητές δεν χωρούν.
Είμαστε εδώ ν’ακούσουμε και να συζητήσουμε τις προτάσεις της.
Εμείς όπως πάντα θα καταθέσουμε τις δικές μας στο αρμόδιο Όργανο λήψης αποφάσεων του Δήμου Μεταμόρφωσης, το Δημοτικό Συμβούλιο.
Τέλος, οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους Δημοτικούς Συμβούλους πρόταξαν τη λογική και την τεχνοκρατική προσέγγιση
απέναντι….
στο λυρικό λόγο, και την άρνηση των ψυχρών αριθμών είτε μιλάμε για οικονομικά στοιχεία είτε για τον αριθμό ενός Νόμου. Η τακτική αυτή, βέβαια, δυστυχώς κερδίζει την ψυχή του ακροατηρίου αλλά…
πάντα οδηγείται σε συμβιβασμό μετά την συνάντηση της με την ωμή πραγματικότητα.
Η «Ελπίδα» δημιουργήθηκε ακριβώς για αυτό, για να «παντρέψει την πολιτική με τον ρεαλισμό.
Αγαπητοί συνδημότες,
Σας κουράσαμε αλλά ελπίζουμε να άξιζε τον κόπο.
Με τιμή
Στράτος Σαραούδας
Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης
«Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση»