«Οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης»
Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη έναρξη της 1ης ενότητας του Ανοικτού Πανεπιστημίου «Η Ελλάδα μετά την οικονομική και υγειονομική κρίση: Παθογένειες και προοπτικές», στις 22 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο, (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού) στις 18.30 το απόγευμα θα διεξαχθεί η 2η ενότητα με τίτλο: «Οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης».
Αυτή την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεματική θα καλύψουν οι ομιλητές: π. Υπουργός Λούκα Κατσέλη –π. Υπουργός Ναπολέων Μαραβέγιας, ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης, ενώ συντονίστρια είναι η καθηγήτρια Αγγελική Παρδάλη.
Υπενθυμίζουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι για να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στις διαλέξεις, συμπληρώνουν την φόρμα συμμετοχής που έχει αναρτηθεί στη σελίδα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου: www.dimosmoschatou-tavrou.gr. Το ανοικτό πανεπιστήμιο διεξάγεται δωρεάν, ενώ με το πέρας των παρουσιάσεων, θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες εκείνους που έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον τις τέσσερις από τις πέντε ενότητες.
Οι επόμενες ενότητες του Ανοικτού Πανεπιστημίου είναι οι ακόλουθες:
3. Θεσμικές επιπτώσεις της κρίσης. Δικαιοσύνη και κράτος δικαίου (29-3-2023):
Ομιλητές: Υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης – Πρόεδρος ΔΣΠ Ηλίας Κλάππας – Πρόεδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Μαργαρίτα Στενιώτη
Συντονιστής: Ο Λέκτορας Νομικής Σχολής EUC και Πρόεδρος της Π.Ε.Μ. Γεώργιος Χλούπης.
4. Κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης (26-4-2023):
Ομιλητές: καθηγήτρια Χριστίνα Ζαραφωνίτου – καθηγητής Άγγελος Μιμής – Υπουργός Γιάννης Πανούσης
Συντονιστής: Ο καθηγητής Ιάκωβος Φαρσεδάκης
5. Διαπροσωπικές επιπτώσεις της κρίσης (31-5-2022):
Ομιλητές: καθηγητής Παναγιώτης Κορδούτης – καθηγητής Κωνσταντίνος Κοσκινάς
Συντονιστής: Ο Θεολόγος – Ιστορικός και Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Μ Κωνσταντίνος Βενιζελέας.