Η παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας
Η Δημοτική Σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, κα Δανάη Γκούμα έθεσε ξανά το θέμα της κατασκευής του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου.
Στην σχετική ανακοίνωση της «ΛΑΣ» σημειώνεται: «Η Δημοτική Αρχή δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει για τις εξελίξεις στο θέμα της κατασκευής του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση σημείωσε ότι η περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κ Δούρου στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της επιτροπής αγώνα και παρουσία μελών της Δημοτικής Αρχής του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά για το μόνο που δεσμεύθηκε ρητά είναι ότι θα μεσολαβήσει για να κλειστεί… ραντεβού της επιτροπής αγώνα με το Υπουργείο Υποδομών και το Υπουργείο Παιδείας.
Αλλά και οι απαντήσεις του κ. Δημάρχου επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας. Δε λέει τίποτα το «εάν οι δεσμεύσεις δεν τηρηθούν θα μας βρουν απέναντι», καθώς δεν υπάρχει καμία ρητή δέσμευση για την κατασκευή του και οι προθεσμίες της ισχύος της άδειας τρέχουν.
Το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί υπέρ της ανέγερσης του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου στο χώρο του πρώην Έσπερου. Έχει στηρίξει τις διεκδικήσεις των γονιών και κατοίκων. Μέσω των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησε να ενταχθεί το έργο στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό, συναντώντας την άρνηση της περιφερειακής διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έχουν εκ νέου καταθέσει, αίτημα να μπει στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου θέμα τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος και αναμόρφωσης του προϋπολογισμού ώστε να διασφαλιστεί η εμπρόθεσμη κατασκευή του. Σε αυτό το ζήτημα πρέπει να πάρει θέση συγκεκριμένα η Περιφερειακή Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει να υπεκφεύγει.
Το ΚΚΕ φυσικά δεν ζητάει μόνο την κατασκευή του κτηρίου. Εντάσσει αυτό το αίτημα στην πάλη για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά. Για αυτό απορρίπτει τη λογική των ΣΔΙΤ, της ιδιωτικοποίησης των σχολικών εγκαταστάσεων, αντιπαλεύει τους ταξικούς φραγμούς για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Αποκαλύπτει το αντιδραστικό περιεχόμενο των αλλαγών στο περιεχόμενο της μόρφωσης και της πολιτικής της ΕΕ.
Απορρίπτει την μετατροπή των μαθητών σε φτηνή καύσιμη ύλη για τους εργοδότες μέσω της μαθητείας. Αντιπαλεύει την εισβολή των επιχειρήσεων στα σχολεία.
Αγωνίζεται για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση που θα έχει ως βάση του το ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο. Ένα σχολείο που δε θα αναπτύσσει μονομερώς μια ικανότητα των νέων για απασχόληση αλλά όλες τις ικανότητές τους, θα μορφώνει πολύπλευρα την προσωπικότητά τους και θα διαπλάθει ανθρώπους ικανούς ν’ αντιμετωπίσουν δημιουργικά την εργασία τους και τη ζωή τους. Λέει ξεκάθαρα ότι η προοπτική βρίσκεται στη σύγκρουση με την πολιτική για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, στη ρήξη με την πολιτική της ΕΕ, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.»