Επιστολή της πρώην Αντιδημάρχου Πεύκης, κας Γεωργίας Κωνσταντίνου
Η πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Πεύκης, κα Γεωργία Κωνσταντίνου, απέστειλε την παρακάτω επιστολή με την οποία επιθυμεί να δώσει διευκρινήσεις, στην κόντρα που δημιουργήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, κ. Δημήτρη Φωκιανού με στελέχη και φίλους της Παράταξής του.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της πρώην Αντιδημάρχου είναι η εξής: “Απάντηση σε Αξιότιμη Κα Φαίδρου, σε συνάντηση με φορείς και δημότες του Δημάρχου, Δήμου Πεύκης Λυκόβρυσης, κ. Φωκιανού, εξετέθησαν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, στους δύσκολους εφιαλτικούς καιρούς που ζούμε, από χρέη, προηγούμενων δημάρχων, που προσδιόρισε ποσοτικά και χρονικά. Επίσης, την παραπληροφόρηση σχετικά με το έργο του κλπ
Στη συνάντηση αυτή παρεμβαίνατε με ερωτήσεις και σαν κάπου να μην σας βοηθούσε η μνήμη σας, αφήνατε την εντύπωση πως κάποιο τεράστιο έργο πραγματοποιήθηκε, ειδικότερα την εποχή που εσείς γνωρίζετε ως ιδιαιτέρα στενή συνεργάτης του τέως Δημάρχου Αξιότιμου Κ. Κυδωνάκη.
Θα σας βοηθήσω στις απορίες σας, για τα 12 χρόνια θητείας του κ. Αντ. Κυδωνάκη.
1. Η κατάσταση που υπήρχε προ της 1-1-1999 που αναλάβαμε με Δήμαρχο τον Αξ. Κ. Παύλο Καμάρα ήταν η ακόλουθη. Υπήρχε ένα Δημαρχείο δύο ορόφων επί εποχής αείμνηστου Τρυπιά (κοινοτικό κατάστημα) χωρίς άδεια. Το υπόγειο που στέγαζε το εργατικό προσωπικό (αργότερα το Δημοτικό Συμβούλιο, αντιδημάρχους, ορισμένο διοικητικό προσωπικό και μικροκουζινάκι), όταν πλημμύριζε, οι εργάτες βάζανε τούβλα για να προστατευτούν από τα νερά. Τόσο για γυναίκες, όσο και για άντρες κι όλα τα προαναφερόμενα πρόσωπα όπως και για τους επισκέπτες υπήρχαν δύο μικρές τουαλέτες. Τώρα υπάρχει ένα Δημαρχείο κόσμημα. Ένα θέατρο που πολλοί Δήμοι θα το ήθελαν, αίθουσα πολιτισμικών εκδηλώσεων, κολυμβητήριο και το Flocafe (από τα μοναδικά οικονομικά εισοδήματα του Δήμου και τόπος συγκεντρώσεως των παιδιών μας).
2. Διαμορφωμένες πλατείες δεν υπήρχαν. Πεζόδρομοι σε σχολεία, εκκλησίες δεν υπήρχαν. Οι παρελάσεις των μαθητών κατά τας εθνικάς εορτάς γίνονταν στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, έμπροσθεν του οικήματος της τότε Αστυνομίας.
Τώρα όλες οι διαμορφωμένες πλατείες είναι με άνθη, γκαζόν, σιντριβάνια και κατασκευάστηκαν επί των ημερών μας. Επίσης όλοι οι πεζόδρομοι. Χώρος παρέλασης με εξέδρα επισήμων. Ηρώων πεσόντων κ.λ.π.
3. Τα σχολεία λειτουργούσαν πρωί και απόγευμα.
4. Δεν υπήρχε πολυϊατρείο, πολιτιστικός οργανισμός, βιβλιοθήκη, λαογραφικό μουσείο κ.λ.π. Στην Πεύκη δημοτική συγκοινωνία, φοιτητική μεταφορά. Στην Κ. Πεύκη ΚΑΠΗ.
5. Οι μισοί δρόμοι της Πεύκης ήτανε χωματόδρομοι και χωρίς πεζοδρόμια.
6. Δεν υπήρχαν διαμορφωμένοι είσοδοι στα σχολεία για την ασφάλεια των μαθητών.
7. Η κατάσταση των δασών ήτανε σε απελπιστική κατάσταση. Παρ’ ότι υπήρχε νομοθεσία στα βάθη των χρόνων την αγνοούσα. Διαμορφώθηκα 9 στρέμματα σε οικοπεδικά τετράγωνα και τα διεκδικούσαν σαν οικόπεδα. Χαρακτηρίστηκαν σαν χώροι πρασίνου(ΟΧΙ ΔΑΣΗ) και μας ζητάνε ακόμα αποζημιώσεις. Δόθηκε μεταφορά συντελεστή δόμησης και περιφράχθηκε το μισό δάσος «ΜΟΡΕΛΛΑ», εκτός από το διεκδικούμενο από τους καταπατητές.
Σ’ αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί ότι με μεγάλο αγώνα υπό της Αντιδημάρχου κας Κωνσταντίνου Γεωργίας, επί Δημάρχου κ. Π. Καμάρα πετύχαμε το έτος 2003 να χαρακτηριστούν όλα τα στρέμματα δάσος. Από καταβολής κόσμου και μέχρι σήμερα ΔΑΣΟΣ. Σ’ αυτό το έγγραφο (Απόφαση Δασαρχείου Πεντέλης και Δασάρχου Αξ. κ. Αν. Καζάζη) στηρίχθηκαν όλες οι δικαστικές μετέπειτα θετικές αποφάσεις, όπως και η τελευταία που το χαρακτηρίζει δάσος εκτός σχεδίου και ως εκ τούτου οι παρόδιοι δεν είναι υπόχρεοι αποζημιώσεως. Παρόμοια επιτυχία και για το Δάσος «ΚΑΣΔΑΓΛΗ».
8. Επί δημάρχου κ. Α. Κυδωνάκη είναι γεγονός ότι καταργήθηκαν οι βόθροι και πραγματοποιήθηκε αποχετευτικό σύστημα.
Παραλάβαμε χρέη, το δάνειο για μέρος του Αποχετευτικού. Επίσης Δάνειο για την απαλλοτρίωση της πλατείας «Μελίνας Μερκούρη».
Είναι πολλά τα οποία πραγματοποιήθηκαν επί Δημάρχου κ. Π. Καμάρα και των συνεργατών του και γι αυτά καμαρώνουμε, όπως ο χώρος της μεγάλης πλατείας.
Συνοπτικά σας θυμίζω ένα μικρό μέρος του συνόλου των πολλών πεπραγμένων που θα χρειαζόντουσαν σελίδες για να περιγραφεί.
Τελειώνοντας σας ρωτάω ευθέως, τα τεράστια χρηματικά ποσά τόσων χρόνων σε δικαστήρια και δικηγόρους έπρεπε να τα πληρώσει ο Πευκιώτικος λαός, όταν η μεταφορά συντελεστή στο δάσος «Μορέλλα» πραγματοποιήθηκε χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου;
Στο Δημόσιο δάσος «Κάσδαγλη» έπρεπε να πληρωθούν και να πληρώνονται τόσα χρήματα για τους καταπατητές; Ποιος τους έδωσε βεβαίωση για ΔΕΗ κλπ;
Ότι είναι δημόσιο Δάσος, δικό μου μόνο ήτανε καθήκον;
Το επιτελεσθέν έργο σε εύρωστους οικονομικούς χρόνους το θεωρείται αρκετό , για δώδεκα χρόνια;
Τα ανωτέρω δεν γράφονται προς υπεράσπιση του κ. Φωκιανού, διότι θα κριθεί από τα έργα του.
Κωνσταντίνου Γεωργία
Π. Αντιδήμαρχος Πεύκης
Και πρόεδρος Δ.Σ. Πεύκης
Πρόεδρος Ερυθρού Σταυρού Πεύκης.”