syneidisi ONline
20.9 C
Athens
Τρίτη, 22 Απριλίου, 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Συνείδηση: Περιβαλλοντική και οικονομική βιωσιμότητα

    Συνείδηση: Περιβαλλοντική και οικονομική βιωσιμότητα

    Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή εφημερίδα Συνείδηση:

    Ο Δήμος Φυλής προχωρά στην ενεργειακή αναβάθμιση 39 δημόσιων σχολείων
    Συνείδηση: Περιβαλλοντική και οικονομική βιωσιμότητα

    Θέτοντας την ενεργειακή αναβάθμιση στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής κοινότητας, ο Δήμος Φυλής ανακοινώνει την έναρξη ενεργειακών επιθεωρήσεων σε 39 δημόσια σχολεία του Δήμου, που ανήκουν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
    Οι ενεργειακές επιθεωρήσεις αποτελούν το πρώτο καίριο βήμα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση σημαντικών ενεργειακών παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση των σχολείων, θα μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας, θα απελευθερώσουν οικονομικούς πόρους, και θα συνεισφέρουν στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών εκπαίδευσης και εργασίας για τους μαθητές και το προσωπικό των σχολείων.
    Το πλάνο είναι φιλόδοξο, αλλά εφικτό: το έργο προβλέπει την ενεργοποίηση επενδύσεων 18,3 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων με συνολική επιφάνεια 45.000 τ.μ. Οι παρεμβάσεις αυτές αναμένεται να επιφέρουν μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 80% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην περιβαλλοντική και οικονομική βιωσιμότητα της περιοχής και την αντιμετώπιση του καίριου ζητήματος της ενεργειακής φτώχειας που επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τους δημότες.

    Επίσης:
    – “Ισότητα στην Οικογένεια: Δικαιώματα, Ρόλοι και Προκλήσεις” – Επιτυχής διοργάνωση της ενημερωτικής εκδήλωσης στον Δήμο Περιστερίου

    – Ο Δήμος Πετρούπολης στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης – Κοινή συνισταμένη στις τοποθετήσεις η απαίτηση να σταματήσουν άμεσα οι θηριωδίες

    – Δήμος Περιστερίου: Άνοιξε το 6ο ΚΕ.ΦΙ. σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις

    – Μια βραδιά αλληλεγγύης και προσφοράς στο Αιγάλεω – Ο Δήμος τίμησε τους εθελοντές, χορηγούς και αιμοδότες

    – Συνεργασία Δήμων Φυλής και Πάτμου: «Δημιουργία αθλητικού κέντρου – Γήπεδο ποδοσφαίρου και κλασσικού αθλητισμού»

    – Δήμος Πετρούπολης: Εκδήλωση πολλών αστέρων στο «Ν. Παξιμαδάς»

    και πολλές ακόμα ειδήσεις στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας και στο www.syneidisi.com

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    - Advertisement -spot_img

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    Τελευταία άρθρα