syneidisi ONline
22 C
Athens
Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    220.000 ευρώ στα ταμεία του δήμου

    Αποζημιώνεται για τα σκάνδαλα Energa και Hellas Power

    Το ποσό των 220 χιλιάδων ευρώ, περίπου, θα βάλει στα ταμεία του ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ως επιστροφή των χρημάτων από τα δημοτικά τέλη, που υπεξαιρέθηκαν κατά το μεγάλο σκάνδαλο των πρώην εναλλακτικών πάροχων ενέργειας Energa και Hellas Power.

    Ο Δήμος κίνησε τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες ούτως ώστε, στα δικαστήρια που έγιναν τα τελευταία χρόνια για την απονομή δικαιοσύνης, να καταφέρει να του επιδικαστούν όσα οι Ηρακλειώτες πλήρωναν κανονικά στους λογαριασμούς του ρεύματός τους, αλλά ποτέ δεν έφτασαν στο ταμείο των ανταποδοτικών τελών του Δήμου, αφού παρανόμως τα παρακρατούσαν οι συγκεκριμένες εταιρίες.

    Τελευταία πράξη, η προ ημερών απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που ορίζει την άμεση επιστροφή 30 εκατ. ευρώ σε δήμους της χώρας, ανάμεσα στους οποίους και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Τα χρήματα είναι ήδη δεσμευμένα από το Ελληνικό Δημόσιο και τις επόμενες ημέρες θα κατατεθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προκειμένου να μπορέσει να τα εισπράξει ο Δήμος.

    «Ήταν αυτονόητο ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα εξαντλούσε κάθε μέσο για να διασφαλίσει όσα έχασε η πόλη, όσα πλήρωναν οι πολίτες και δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία του Δήμου, ειδικά όταν πρόκειται για χρήματα που έπρεπε να γυρίσουν πίσω στους Ηρακλειώτες σε υπηρεσίες καθαριότητας. Καταφέραμε να απονεμηθεί δικαιοσύνη και έτσι, να μπορέσουμε να αποδώσουμε στην πόλη όσα κάποιοι επιτήδειοι προσπάθησαν να της στερήσουν», σχολιάζει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιάννης Φίλανδρος.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    - Advertisement -spot_img

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    Τελευταία άρθρα