Ο Όμιλος για την UNESCO Β.Π. καλεί τους φορείς της εκπαίδευσης σε Λυκόβρυση – Πεύκη
Η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων κ. Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη αναλαμβάνει την πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), που τελεί υπό την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να προσκαλέσει τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, τους Διευθυντές των Σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σε Λυκόβρυση και Πεύκη να συμμετέχουν στις 23 Μαρτίου σε ειδική συνάντηση που διοργανώνει ο Όμιλος, με σκοπό την επίσημη ενημέρωσή τους αναφορικά με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για τα προσωπικά δεδομένα 679/2016, με έμφαση στα προσωπικά δεδομένα των παιδιών – χρηστών του διαδικτύου και την διαδικασία της γονικής συγκατάθεσης των κηδεμόνων.
Συγκεκριμένα, ο Όμιλος για την UNESCO Β.Π., πλήρως ευαισθητοποιημένος στα ζητήματα των παιδιών σε σχέση με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, μαζί με την ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου saferinternet4kids και τον Εκπρόσωπό του κ. Γιώργο Κορμά, προσκαλούν σε ενημέρωση τους Φορείς της εκπαίδευσης, στο Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού (Βασιλίσσης Σοφίας 85 – Μαρούσι, 1ος Όροφος), στις 13.00 μ.μ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τις 25 Μαΐου του 2018 εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη ο κανονισμός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του διαδικτύου. Όσον αφορά στα παιδιά:
1. H είσοδος των παιδιών στα κοινωνικά δίκτυα θα επιτρέπεται σε παιδιά μόνο με γονική συγκατάθεση μέχρι την ηλικία των 16 ετών. Τα κράτη θα έχουν το δικαίωμα να κατεβάσουν το επιτρεπόμενο όριο το κατώτερο μέχρι 13 ετών κατόπιν ψηφοφορίας στην βουλή.
Όσον αφορά όλους τους χρήστες του διαδικτύου:
2. Δικαίωμα στην Λήθη. Όλοι οι χρήστες ανεξαρτήτου ηλικίας έχουν δικαίωμα να ζητούν να αποσυρθούν από το διαδίκτυο προσωπικά τους δεδομένα.
Στην ενημέρωση που θα πραγματοποιήσουμε, θα αναπτυχθούν τα παρακάτω θέματα:
– Ανάλυση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού.
– Η γονική συγκατάθεση στα κοινωνικά δίκτυα και έκθεση σε κίνδυνο των παιδιών.
– Ο ρόλος των κοινωνικών δικτύων στην διαμόρφωση των χαρακτήρων των παιδιών.
– Κοινωνικά δίκτυα και συναισθήματα.
– Παρουσίαση ερευνών για τα παιδιά τα κοινωνικά δίκτυα και τον ρόλο του γονέα και του εκπαιδευτικού.
– Παρουσίαση περιστατικών από την γραμμή βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.