Η πρώτη, καλοκαιρινή, φάση του 12ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής ολοκληρώθηκε στον Ταύρο με ιδιαίτερη επιτυχία σε όλα τα επίπεδα: εννέα (9) θεατρικές παραγωγές υψηλής ποιότητας από επτά (7) Δήμους της Αττικής και έντεκα (11) εντυπωσιακές παραστάσεις με έργα διαφορετικών ειδών και εποχών. Σε ένα εξαιρετικό χώρο όπως είναι το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εκατοντάδες θεατές, με ελεύθερη είσοδο, παρακολούθησαν τις παραστάσεις του φεστιβάλ.
Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου μας «Εν Δράσει» παρουσίασε δύο ενδιαφέρουσες παραγωγές: το έργο του Ζωρζ Φεντώ «Από τον γάμο στο διαζύγιο», και την παραγωγή για τα παιδιά με το έργο του Σ. Κοσμίδη «Ο Τιμόθεος και το χαμένο πετράδι της γνώσης».
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει σε όλες και όλους τους συντελεστές των θεατρικών παραγωγών και σε όλα τα επίπεδα: στους σκηνοθέτες των παραστάσεων, στους επιφορτισμένους με τη μουσική, τη χορογραφία, τα σκηνικά, τα κοστούμια, την επικοινωνία, το φροντιστήριο κλπ όπως και στα δεκάδες μέλη των θεατρικών εργαστηρίων και των θεατρικών ομάδων που υποδύθηκαν ρόλους ικανοποιώντας την ανάγκη για καλλιτεχνική έκφραση και συλλογική δημιουργία.
Το ίδιο, ακριβώς, πρόγραμμα παραστάσεων θα παρουσιασθεί από 23 Σεπτεμβρίου μέχρι 13 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου μας «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού στο Μοσχάτο.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε: «Όταν παρακολουθώ τις παραστάσεις του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου αντιλαμβάνομαι ότι η διάκριση δεν πρέπει να γίνεται μεταξύ «επαγγελματικού» και «ερασιτεχνικού» θεάτρου αλλά μεταξύ «καλών» και «όχι καλών» παραστάσεων. Οι παραστάσεις, λοιπόν, που παρακολουθώ κάθε χρόνο και ειδικότερα τη φετινή περίοδο είναι παραστάσεις που δεν έχουν να ζηλέψουν από παραστάσεις του επαγγελματικού θεάτρου.
Θα ήθελα ειλικρινά να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές των παραστάσεων για το έργο τους, να τους ευχηθώ καλές επιτυχίες και είμαι σίγουρος ότι το φθινόπωρο θα υπάρξει πολύ υψηλή συμμετοχή γιατί οι παραστάσεις είναι και πολύ καλές και χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
Πιστεύουμε στον πολιτισμό ως κοινωνικό αγαθό και κοινωνική παροχή και για το λόγο αυτό είναι ανάγκη να υποστηρίζεται από τη δημόσια σφαίρα καθώς αποτελεί παράγοντα κοινωνικής συνοχής αλλά και παραγωγής σημαντικού πολιτισμικού κεφαλαίου.»