Το Σωματείο Εργαζομένων του “Αμαλία Φλέμινγκ” αντιδράει στο ενδεχόμενο κατάργησης του νοσοκομείου
Αναστάτωση επικρατεί αυτό το διάστημα σε αρκετά νοσοκομεία της Αττικής μετά τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με ενδεχόμενο συγχώνευσης – κατάργησης του λόγω μειωμένης ανταποδοτικότητας. Πέρα λοιπόν από τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο “Αγία Όλγα” και τις οποίες έχουμε καταγράψει, ανακοίνωση εξέδωσε και το σωματείο εργαζομένων του “Αμαλία Φλέμινγκ” που βρίσκεται στα Μελίσσια.
Η ανακοίνωση τους είναι η ακόλουθη:
“Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Α. Φλέμινγκ με ανησυχία, οργή και αγανάκτηση παρακολουθούν τις τελευταίες ημέρες τα σενάρια που εξυφαίνονται κατ΄ επιταγή της τρόικας, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Υγείας και βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα ΜΜΕ, σχετικά με κλείσιμο και συγχωνεύσεις έξι (6) Νοσοκομείων μεταξύ αυτών και του Νοσοκομείου Α. Φλέμινγκ, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα παραπλανητικά, μεθοδευμένα και επιλεκτικά στοιχεία που αλλοιώνουν και διαστρέφουν την πραγματικότητα.
Η πραγματικότητα όμως για το Νοσοκομείο Α. Φλέμινγκ είναι πολύ διαφορετική από αυτή που επιχειρούν να εμφανίσουν το Υπουργείο και τα ΜΜΕ και αυτό χάρη στις υπερπροσπάθειες όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου, που παρά τα τόσα προβλήματα λόγω της υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και έλλειψης προσωπικού, δίνουν καθημερινά μάχες προκειμένου να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στον ασθενή πολίτη.
Ας μιλήσουμε όμως με πραγματικά στοιχεία και να δούμε ποια είναι η αλήθεια
Αγνοεί ή σκόπιμα παραβλέπει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Υγείας, έρευνα της Διεύθυνσης ποιότητας και αποδοτικότητας των υπηρεσιών του σχετικά με τη μέτρηση της Ικανοποίησης του Ασθενή (ποιότητα ιατρικής φροντίδας, ενημέρωση, συμπεριφορά, ψυχολογική υποστήριξη, κ.λ.π.) όπου ανάμεσα στα 131 Νοσοκομεία, 1ο (πρώτο) μαζί με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ήρθε το Νοσοκομείο Α. Φλέμινγκ, με βαθμολογία υψηλότερη του 9 με άριστα 10; (εφημερίδα Ημερησία 12/85/2012)
Αγνοεί ή σκόπιμα παραβλέπει η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας ότι τα ποσοστά πληρότητας του Νοσοκομείου για το 2011 ανέρχονται στο 67% (ESY.NET) και ότι στην μελέτη του ΕΣΔΥ όπου αναφέρεται αποδοτικότητα 47% για το 2009, στην ακριβώς διπλανή στήλη για το Α΄ εξάμηνο του 2010 η αποδοτικότητα είχε αυξηθεί στο 82%, ενώ σύμφωνα με μελέτη της Διδάκτορος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Καλογεροπούλου, σχετικά με την αποδοτικότητα των δημοσίων Νοσοκομείων, η αποδοτικότητα του Α. Φλέμινγκ φτάνει στο 97 %;
Αν παρόλα αυτά, η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας επιμένει στο κλείσιμο του Α. Φλέμινγκ, θα βρεθεί απέναντι στους φορείς της περιοχής και την τοπική κοινωνία για την προστασία του αγαθού της υγείας τους και απέναντι στην κοινή λογική, γιατί δεν είναι δυνατόν να κλείσει ένα Νοσοκομείο που έρχεται πρώτο στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών”.