Απάντηση στην δημοτική αρχή Αμαρουσίου από την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα του IBC
Ένα ακόμα επεισόδιο είχαμε στην αντιπαράθεση ανάμεσα στην δημοτική αρχή Αμαρουσίου και την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της οποίας ηγείται ο κ. Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, για το θέμα του IBC.
Η νεότερη εξέλιξη έρχεται από τον κ. Μπρέγιαννη, ο οποίος απάντησε στην ανακοίνωση – απάντηση της δημοτικής αρχής σε προηγούμενη δική του ανακοίνωση.
Αναλυτικά, η απάντησή του είναι η εξής: “Η τελευταία απάντηση, του κ. Πατούλη και των συνεργατών του, για το θέμα του IBC και των υπερτοπικών χρήσεων είναι μνημείο αμηχανίας, υποκρισίας, αθλιότητας και ανοησίας.
Στο πρώτο ερώτημα ρωτάει τον κ. Μπρέγιαννη: «Τι έκανε ο ίδιος το 2004, ως πρωτοκλασάτο στέλεχος της Διοίκησης Τζανίκου, για να αποτρέψει την ανέγερση του αυθαίρετου τότε κτιρίου του IBC;»
Και στο πέμπτο δίνει μόνος του την απάντηση λέγοντας ότι: «…το IBC είναι ένα ακίνητο που διέπεται από ειδικό νομικό καθεστώς, στο οποίο ο Δήμος δεν έχει καμία δυνατότητα παρέμβασης;».
Πότε λένε αλήθεια ο κ. Πατούλης και οι συνεργάτες του;
Επί της ουσίας όμως.
Αντί να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες για να προασπίσει το μέλλον της πόλης παρεμβαίνοντας θεσμικά στο Προεδρικό Διάταγμα, που επιβαρύνει το Μαρούσι με νέες υπερτοπικές χρήσεις, μας λέει για ποιο λόγο φτιάχτηκε το IBC και άλλες τέτοιες ιστορίες.
Θα πρέπει να θυμηθεί ο κ. Πατούλης, πως επί δικής του διοίκησης ήρθαν στο Μαρούσι το υπουργείο Παιδείας, μέρος του υπουργείου Υγείας, άνοιξε το Golden Hall, παραχωρήθηκε το κτήμα Παναγόπουλου και το οικόπεδο Νουάρου.
Επί δικής του διοίκησης, δόθηκαν παράνομες άδειες σε Καρούζο (28ης Οκτωβρίου και Πλαστήρα) και Ματθαιάκη και άλλα και ταυτόχρονα, η δική του διοίκηση με τις χρήσεις γης που ενέκρινε, «τακτοποίησε» όλες τις πολεοδομικές παραβάσεις της πόλης (βλ. πρώην Village στη Φραγκοκκλησιάς, την παραρεμάτια οικοδομή στη διασταύρωση Κηφισίας και Σωρού) χαρίζοντας εκατομμύρια ευρώ στους μεγαλοκατασκευαστές.
Αντί λοιπόν να μας λέει τι έγινε ΠΡΙΝ δέκα χρόνια από τον κ Τζανίκο (χάρη στη βοήθεια του οποίου βγήκε Δήμαρχος και πρωτοπαλίκαρα του οποίου καμάρωνε να έχει στο ψηφοδέλτιό του), ας περιορίσει την προσωπική του προβολή και ας δει τι μπορεί να κάνει ΣΗΜΕΡΑ για τον καταχρεωμένο Δήμο και την πόλη που πνίγεται το σκουπίδι, χωρίς να επικαλείται τα εκατομμύρια των φορολογούμενων που πήρε μέσω της Περιφέρειας για να κάνει έργα βιτρίνας και επικοινωνιακές φιέστες.
Εκτός και αν είναι κολλημένοι με το παρελθόν, διότι σε λίγο καιρό θα είναι εκείνοι παρελθόν!
Μπρέγιαννης Αλέξανδρος
Επικεφαλής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Δήμου Αμαρουσίου.”
“Τι κάνατε κε Μπρέγιαννη με τον κ. Τζανίκο το 2004, για να μην ανεγερθεί το αυθαίρετο τότε ΙΒC;”
Για ις δύο πρώτες ανακοινώσεις σε αυτόν τον “χαρτοπόλεμο” είχαμε γράψει σε προηγούμενο φύλλο μας: “Άμεση, ως συνήθως, ήταν η απάντηση της δημοτικής αρχής του δήμου Αμαρουσίου, στην ανακοίνωση του κ. Αλέξανδρου Μπρέγιαννη, επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με το αναξιοποίητο σήμερα τμήμα του κτιρίου του πρώην IBC (Κέντρο Τύπου Ολυμπιακών Αγώνων) και τις επικείμενες αλλαγές στην χρήση που προβλέπεται από τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος.
Αναλυτικά, η απάντηση έχει ως εξής: “Στην έκταση που έχει κτιστεί το ακίνητο του IBC, ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έχει καμία δυνατότητα παρέμβασης τόσο όσον αφορά στους όρους δόμησης, όσο και στις επιτρεπόμενες χρήσεις του ακινήτου.
Το IBC διέπεται από ιδιαίτερο νομικό και πολεοδομικό καθεστώς, που καθορίζεται από τις διατάξεις του νόμου της μεταολυμπιακής αξιοποίησης .
Εξαιτίας, άλλωστε, αυτού του γεγονότος, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου δεν συμπεριέλαβαν το οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται το IBC στο π.δ./γμα 151/2012, που περιλαμβάνει τις αναθεωρημένες αλλαγές χρήσης γης σε οικοδομικά τετράγωνα που εφάπτονται της Λεωφόρου Κηφισίας.
Τα παραπάνω θα όφειλε να τα γνωρίζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δήμου Αμαρουσίου κ. Μπρέγιαννης, πριν απευθύνει το υποκριτικό ερώτημα στη σημερινή Διοίκηση του Δήμου, για το ποιες ενέργειες προτίθεται να κάνει για τις νέες χρήσεις γης που φέρεται ότι σχεδιάζει η Κυβέρνηση για το συγκεκριμένο ακίνητο.
Με αφορμή όμως αυτό το υποκριτικό ερώτημα, ζητάμε από τον κο Μπρέγιαννη να μας απαντήσει:
1. Τι έκανε ο ίδιος το 2004, ως πρωτοκλασάτο στέλεχος της Διοίκησης Τζανίκου, για να αποτρέψει την ανέγερση του αυθαίρετου τότε κτιρίου του IBC;
2. Αν η τότε Διοίκηση είχε αντιδράσει αποφασιστικά και δεν είχε επιτρέψει την ανέγερση του IBC, θα ετίθετο σήμερα από τον επικεφαλής της μειζονος μειοψηφίας το ζήτημα νέων χρήσεων στο συγκεκριμένο ακίνητο;
3. Αν δεν είχε επιτρέψει η Διοίκηση, της οποίας ο κος Μπρέγιαννης ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος, την άναρχη πολεοδομική ανάπτυξη του προαστίου μας, θα ήταν σήμερα καλύτερη η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας;
4. Που κρυβόταν ο κ. Μπρέγιαννης όταν πολίτες του Αμαρουσίου και στελέχη της σημερινής Διοίκησης συμμετείχαν ενεργά σε δικαστικούς αγώνες και προσφυγές για να μην νομιμοποιηθεί εκ των υστέρων το αυθαίρετο αυτό κτίσμα;
5. Πως θέλει να είναι υπεύθυνος της Δημοτικής του παράταξης και να μην την εκθέτει καθημερινά με την άγνοιά του, αφού δεν γνωρίζει ότι το IBC είναι ένα ακίνητο που διέπεται από ειδικό νομικό καθεστώς , στο οποίο ο Δήμος δεν έχει καμία δυνατότητα παρέμβασης ;
Ο κ. Μπρέγιαννης, όσο κι αν προσπαθεί με επικοινωνιακές ρουκέτες και υποκριτικά ερωτήματα να ξεγελάσει τους συμπολίτες μας ότι αποτελεί ένα νέο κι άφθαρτο πρόσωπο, δυστυχώς γι αυτόν δεν πείθει.
Έχει συνδέσει την πολιτική του διαδρομή με το αμαρτωλό παρελθόν της Διοίκησης Τζανίκου. Η άναρχη και αυθαίρετη πολεοδομική ανάπτυξη της πόλης, τα ακριβοπληρωμένα και γεμάτα κακοτεχνίες έργα του παρελθόντος όπως οι κυβόλιθοι, τα υπέρογκα δάνεια της περιόδου 2002-2006, έχουν και τη δική του σφραγίδα.”
“Τι θα κάνει η δημοτική αρχή για τις νέες χρήσεις γης του IBC;”
Θυμίζουμε ότι η ερώτηση προς τη δημοτική αρχή που υπέβαλε ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου, Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, με την οποία την καλούσε να αποσαφηνίσει τη θέση της σχετικά με τις αλλαγές στις χρήσεις γης που σχεδιάζει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος στο Golden Hall ήταν η εξής: “Σύμφωνα με πληροφορίες, το Προεδρικό Διάταγμα προσθέτει χρήσεις «συγκέντρωσης κοινού» για θεατρικές παραστάσεις, ειδικές προβολές και αίθουσες κινηματογράφου στο αναξιοποίητο σήμερα τμήμα του κτιρίου του πρώην IBC (Κέντρο Τύπου Ολυμπιακών Αγώνων), καθώς και χρήσεις εμπορικών καταστημάτων ως 2.000 τ.μ., γραφείων έως 3.000 τ.μ., εστίασης και αναψυχής έως 1.500 τ.μ. και παιδικής αναψυχής τουλάχιστον 2.500 τ.μ.
Επίσης, προβλέπεται η κάλυψη 3.000 τ.μ. από τη δημιουργία Ολυμπιακών Μουσείων.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το Μαρούσι θα είναι ο πλέον επιβαρυμένος δήμος από υπερτοπικές χρήσεις και η επιπλέον δόμηση που σχεδιάζεται θα οδηγήσει σε γιγάντωση των ήδη υπαρχόντων προβλημάτων, εάν δεν υπάρξει ο ανάλογος σχεδιασμός από τη δημοτική αρχή.””