Ο Δήμος Γαλατσίου παρουσίασε την Ηλεκτρονική Πινακοθήκη – Φωτοθήκη – Βιβλιοθήκη, που βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Γαλατσίου (https://www.galatsi.gov.gr/ilektroniki-fotothiki-pinakothiki-vivliothiki/odonymika-toy-galatsioy/ ), το σύνολο των οδωνυμικών της πόλης. Νέα ονόματα σε ανώνυμες οδούς και πλατείες, μαζί με όλα τα ονόματα των οδών και πλατειών του προηγούμενου αιώνα.
Για όλες τις ονομασίες υπάρχουν ενημερωτικά στοιχεία, τα οποία θα εμπλουτίζονται και θα διορθώνονται, όπου και εάν χρειάζεται. Ωστόσο ιδιαίτερα σημαντική είναι και η δική σας συμμετοχή, καθώς μπορείτε να συμβάλλετε διορθώνοντας οτιδήποτε μπορεί να διέφυγε από τις υπηρεσίες του Δήμου Γαλατσίου. Αρκεί να καλέσετε ή να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Δήμου Γαλατσίου (2132055427, 2132055330 και grafeiotypougalatsi@galatsi.gr).
Σημειώνεται ότι το αρχείο των οδωνυμικών φυλάσσεται στο Τμήμα Δόμησης, Πολεοδομίας και Χωροταξίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Ο μεγάλος όγκος των πληροφοριών προέρχεται από το τρίτομο έργο των Μάρως Βουγιούκα και Βασίλη Μεγαρίδη «Οδωνυμικά των προαστίων της Αθήνας», Έκδοση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, Αθηναϊκή Βιβλιοθήκη, 2002.
Τα γραφικά δημιουργήθηκαν από την κ. Άννα Ζαχιώτη, την επιμέλεια των κειμένων είχε η κ. Άννα Κασιέρη.
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος και ο πρόεδρος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Ονοματοθεσίας και του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού «Βασίλης Παπαδιονυσίου» Δήμου Γαλατσίου, Μάνος Ελευθερίου εύχονται σε κάθε επισκέπτη της Ηλεκτρονικής Πινακοθήκης – Φωτοθήκης – Βιβλιοθήκης: «καλή περιήγηση στην έκθεση των οδών και των πλατειών της πόλης μας, γιατί κάθε όνομα έχει και μια ιστορία, η οποία είναι πλεγμένη με τη μυθολογία και την ιστορία της πόλης μας, αλλά και ζυμωμένη με το μεράκι των Γαλατσιωτών του προηγούμενου αιώνα».