Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης της Μεταμόρφωσης, καθώς ανακοινώθηκε η απόφαση του πρώην, πλέον, Αντιδημάρχου Υποδομών και Αναπτυξιακού Σχεδιασμού, κ. Χρήστου Χρυσανθακόπουλου, να αποχωρήσει από την παράταξη της συμπολίτευσης και να παραιτηθεί από τη θέση του Αντιδημάρχου.
Το εξαιρετικά ενδιαφέρον της συνεδρίασης δεν έγκειται τόσο σε αυτή καθαυτή την παραίτηση, αφού δεν εμπεριείχε και το στοιχείο της είδησης, καθώς είχε ήδη γίνει γνωστή από την προηγούμενη ημέρα όταν ο κ. Χρυσανθακόπουλος απέστειλε προς τον Πρόεδρο του Σώματος, κ. Θεόδωρο Σφυρή, την σχετική ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης – παραίτησης που δημοσιεύουμε και παρακάτω προκειμένου να αναγνωσθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το σημαντικό, λοιπόν, έγκειται στο γεγονός ότι πρώτη φορά ο Δήμαρχος, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, επέλεξε να τοποθετηθεί σε ανεξαρτητοποίηση δημοτικού του συμβούλου και μάλιστα με γραπτό κείμενο, που είχε ετοιμάσει, δίνοντας απαντήσεις, σημείο προς σημείο, σε όσα ανέφερε ο πρώην συνεργάτης του.
Θυμίζουμε ότι τον δρόμο του κ. Χρυσανθακόπουλου είχαν ακολουθήσει η κα Έμη Περιβολαράκη, ο κ. Δημήτρης Πεπαρίδης και ο κ. Παναγιώτης Πετμεζάς.
Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι όλα αυτά σημειώθηκαν σε προεκλογική περίοδο, χωρίς ωστόσο να ακουστούν εκατέρωθεν υπερβολές ή λόγια που δεν συνάδουν με το δημοτικό συμβούλιο.
Πριν περάσουμε στην παρουσίαση ολόκληρων των ανακοινώσεων των δύο πλευρών να αναφέρουμε ότι ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης αποφάσισε τη θέση του κ. Χρυσανθακόπουλου να πάρει η κα Δήμητρα Τσεβά.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Αναλυτικά, η ανακοίνωση που ανέγνωσε ο Δήμαρχος στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Μεταμόρφωσης, προκειμένου να απαντήσει σε όσα ανέφερε ο κ. Χρυσανθακόπουλος έχει ως εξής:
“ΠΡΟΣ:
κ. Χρήστο Χρυσανθακόπουλο
Αγαπητέ Χρήστο,
κατ΄ αρχήν οφείλω να σε ευχαριστήσω για την τρίχρονη συνεργασία. Δεν ευτύχησε βέβαια να είναι μακρόχρονη αλλά είχε πολλά καλά στοιχεία και σε μένα τουλάχιστον αφήνει πολλά θετικά κατάλοιπα. Αναφέρομαι κυρίως στη σεμνή σου παρουσία, το συγκροτημένο σου λόγο, την αίσθηση πειθαρχίας που σε διέκρινε και τη μεθοδική σου σκέψη.
Δυστυχώς, η συνεργασία μας συνέπεσε με μια τρομερή και φοβερή περίοδο για τη χώρα, την κοινωνία γενικά και το Δήμο ειδικότερα. Στις πρωτοφανείς για ειρηνική περίοδο συνθήκες που βρεθήκαμε, δοκιμάζονται σκληρά τα στοιχεία που συγκροτούν τις βασικές σταθερές των κοινωνικών διαδικασιών. Κατέρρευσαν τα στοιχεία συνοχής της συλλογικής δράσης, με πρώτες τις πολιτικοϊδεολογικές αναφορές, που αποτελούσαν τον πρώτο κοινό παρανομαστή, σχετικό μεν στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά κρίσιμης σημασίας. Η αποστέρηση της στοιχειώδους αποζημίωσης για πολύωρη και επίμοχθη εργασία, συνοδευόμενη μάλιστα και από εξ ιδίων δαπάνες, σε περίοδο οικονομικής δοκιμασίας, είναι φυσικό και αναπόφευκτο να προκαλεί προβληματισμό και απογοήτευση. Οι περιορισμένες έως ασφυκτικές συνθήκες στον οικονομικό και διοικητικό τομέα του Δήμου, εκμηδενίζουν σχεδόν τα περιθώρια άσκησης πολιτικής. Οι καταιγιστικές και εξουθενωτικές για το διοικητικό μηχανισμό και το προσωπικό ρυθμίσεις και βίαιες παρεμβάσεις -(αποτέλεσμα της δεινής θέσης της χώρας ή , αν προτιμάς, των μνημονιακών πολιτικών)- προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν τεράστιες παρενέργειες στα πάντα και τους πάντες.
«Σημείο τήξης»
Σε αυτές τις συνθήκες χρειάζονται μεγάλες αντοχές και πολύ υψηλό «σημείο τήξης», για να διατηρηθεί η προσήλωση στον συλλογικό στόχο μιας Δημοτικής Παράταξης, που ανέλαβε το βάρος της διοίκησης του Δήμου. Στις αντικειμενικές και ανυπέρβλητες αδυναμίες, να προσθέσω τα αναπόφευκτα λάθη.
Από την οπτική αυτή κατανοώ και ερμηνεύω την επιλογή σου. Κατανοώ επίσης την κριτική σου για την καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της πραγματικά απαράδεκτης κατάστασης που παραλάβαμε και συνεχίζεται ακόμα στο Δημοτικό Κοιμητήριο. Η αφόρητη, όμως, πίεση των προβλημάτων έθετε, νομίζω, το θέμα σε δεύτερη προτεραιότητα. Συμμερίζομαι επίσης τις αναφορές σου σε θέματα συνοχής της Δημοτικής Ομάδας. Έχω, όμως, εντύπωση ότι τα σχετικά θέματα, βρίσκουν την εξήγησή τους σε αυτά που προανέφερα.
Από δω και πέρα πρέπει να σου πω ότι, κατά την άποψή μου, στην επιστολή παραίτησής σου είναι εξόφθαλμες πολιτικές σκοπιμότητες, αδικαιολόγητες διαστρεβλώσεις και αβάσιμες μνησικακίες.
Απάντηση ανά σημείο
Ειδικότερα και σημείο προς σημείο:
1. Απαντήσεις για τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης δεν νομιμοποιούμαστε να δώσουμε εμείς. Η καλή ή κακή διαχείριση κάθε αιρετής διοίκησης κρίνεται από τους πολίτες, στους οποίους λογοδοτούν οι αιρετοί. Αν εννοείς ότι έπρεπε να ασχοληθούμε με πετροβόλημα ή κυνηγητό της προηγούμενης διοίκησης, πιστεύω ότι η άποψή σου είναι λάθος. Κατά την άποψή μου, το καθήκον των πολιτικών ηγεσιών είναι να παράγουν έργο και να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα. Κυνηγητό των αντιπάλων και μισαλλοδοξία είναι λάθος πολιτική. Ελεγκτικά, ανακριτικά ή διωκτικά έργα, ανήκουν σε άλλα όργανα. Επιπροσθέτως, η ανάλωση χρόνου και ενέργειας για τέτοια έργα, στις συνθήκες μάλιστα που αναλάβαμε, θα ήταν από μόνη της αφροσύνη.
2. Α)Με την εξαίρεση του Κοιμητηρίου, δεν μπορώ να καταλάβω ποιες μεταρρυθμίσεις εννοείς. Ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις γνωρίζεις ότι δεν υπήρξαν και προφανώς αναφέρεσαι σε γενικότερη παθολογία του Ελληνικού Κράτους. Την «επικρότηση» «δια της ανοχής», που τη βρήκες; Αν εννοείς υποκριτικούς και άγονους παλληκαρισμούς, δεν ταιριάζουν στο χαρακτήρα μου και τις θεωρώ κυνικό κακοσκοπισμό σε βάρος ανθρώπων που δοκιμάζονται. Τη βασιμότητα του επιχειρήματός σου μπορείς να τη δοκιμάσεις πρακτικά: Να βρεις ένα Δήμο που δεν ανέχτηκε και απέτρεψε «τις πρακτικές διάλυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όπως το λες. Πάντως, εγώ πήγα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ημέρα ψήφισης του νόμου (χωρίς ψευδαισθήσεις αλλά για συμβολική συμπαράσταση) αλλά δε θυμάμαι να ήσουν.
Β)«Πρακτικές κινήτρων για τη δημιουργία σύγχρονου πλαισίου παροχής υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών», προφανώς στο προσωπικό, προϋποθέτουν ότι μπορεί να υπογραφούν τα σχετικά εντάλματα από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Και στην περίοδο που περνάμε, ξέρεις ασφαλώς, ότι τα νομοθετικά εμπόδια είναι ανυπέρβλητα. Περιστατικά κλονισμού του αισθήματος δικαίου, που να με βαρύνουν, δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου.
3. Στα γενικά περί συνοχής στην ομάδα, αναφέρθηκα ήδη. Μεμονωμένες μικροπολιτικές συμπεριφορές δεν με αφορούν. Θα συμφωνήσεις πάντως -(έστω και αν δεν το παραδεχτείς)- ότι στη χειρότερη περίπτωση τέτοιας συμπεριφοράς, είχες διακεκριμένη συμμετοχή (έχοντας προφανώς δρομολογήσει άλλη πορεία).
4. Δεν ξέρω ποια αυτονομία θεωρείς ότι πρέπει να έχει ο Αντιδήμαρχος αλλά τέτοιο παράπονο δεν μου είχες διατυπώσει ποτέ.
5. Η προσπάθειά σου να ακυρώσεις το τεράστιο συμμάζεμα (οικονομικό και οργανωτικό) του Δήμου με το φαιδρό επιχείρημα της μείωσης του μισθολογικού κόστους, είναι μια μικρόψυχη και μικροπολιτική σκοπιμότητα, που πρώτα απ΄ όλα αδικεί εσένα, γιατί θολώνει πολύ τα στοιχεία της προσωπικότητάς σου, που ανέφερα στην αρχή.
6. Το τελευταίο σημείο της επιστολής σου, είναι το πιο αποκαλυπτικό, τουλάχιστον για την πολιτική διάσταση των κινήτρων σου. Άσχετα με το τι εννοείς με τον όρο «μνημονιακές εμμονές», ο ίδιος επέμενες πάντα ότι άλλο οι διαφορετικές απόψεις για το κρίσιμο πρόβλημα της χώρας και άλλο τα Δημοτικά Θέματα. Θέλω να πιστεύω ότι απλώς άλλαξες άποψη. Πάντως, τα 1973,68€ της αντιμισθίας μου, από τα οποία τα 490€ περίπου είναι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλω στο ΕΤΑΑ και το Ταμείο Προνοίας, αποκλείουν λογικά «μνημονιακές εμμονές». Θα πρέπει να πρόκειται για κάτι άλλο που σου διαφεύγει, μέσα από μια απλοϊκή πολιτική συλλογιστική.
Αγαπητέ Χρήστο,
από χαρακτήρα και πεποίθηση προσπαθώ πάντα να κρατώ τα θετικά από τις προσωπικές και πολιτικές μου σχέσεις. Και προπαντός να διαχωρίζω τα ανθρώπινα από τα πολιτικά και να στέκομαι μακριά από εμπάθειες και μισαλλοδοξίες. Η απάντηση, όμως, στην πολιτική κριτική -(εφόσον πληροί βασικές προϋποθέσεις) επιβάλλεται, ακόμα και αν αναπόφευκτα έχει δυσάρεστα στοιχεία: Το σημειώνω για να αποφευχθούν παρανοήσεις.
Τελειώνοντας, θέλω να σε ευχαριστήσω για τη συνεισφορά σου και την προσφορά σου και να σε διαβεβαιώσω ότι εμένα δεν με ενοχλούν καθόλου οι διαφορετικές απόψεις σου, για την προτιμότερη απάντηση στο πρόβλημα της χώρας ούτε είναι ασύμβατες με τις αρχές και τις αξίες μου. Άλλωστε, στην πολιτική κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για την ορθότητα των απόψεών του πριν από την τελική έκβαση των γεγονότων. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να μετατρέπονται σε «αρχές και αξίες» οι απόψεις που διαμορφώνει καθένας και μάλιστα σε συνθήκες σαν τις σημερινές.
Με εκτίμηση
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ Ι. ΚΑΡΠΕΤΑΣ.”
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Όσον αφορά στην επιστολή – παραίτηση του πρώην, πλέον, Αντιδημάρχου, κ. Χρήστου Χρυσανθακόπουλου, προς τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης, κ. Μιλτιάδη Καρπέτα, αυτή είχε ως εξής:
Κύριε Δήμαρχε,
έχουν περάσει τρία χρόνια αφότου αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου μας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμά σου για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση, στις δομές και υπηρεσίες του Δήμου. Για μια μεταρρύθμιση που θα άφηνε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας πρακτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος κατασκευασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού, πρακτικές και νοοτροπίες ρουσφετολογικού χαρακτήρα, εξυπηρέτηση της παρέας μας, του δικού μας, των κουμπάρων και κολλητών. Για μια μεταρρύθμιση που ο δημότης και κάτοικος Μεταμόρφωσης δεν θα ήταν αναγκασμένος να προστρέχει και να παρακαλάει τον κάθε αιρετό για τα αυτονόητα, αλλά οι δομές του Δήμου να είναι τέτοιες που να προηγούνται του αιτήματός του.
Και βεβαίως για να ανταποκριθεί σ’ αυτά πρέπει να γνωρίζει τι παραλαμβάνεις κι αν υπάρχουν ευθύνες για τυχόν αρνητικά στοιχεία, κάτι που ήθελε να μάθει λεπτομερώς ο λαός της Μεταμόρφωσης.
Θεώρησα ως δεδομένο ότι για την επίτευξη αυτού του σκοπού είναι απαραίτητο να υπερβούμε κόμματα, πιέσεις για εξυπηρετήσεις αντίθετες με το σκοπό μας, να γίνουμε δυσάρεστοι και με δικούς μας ανθρώπους και λοιπά παρόμοια.
Με αυτά τα δεδομένα ξεκίνησα από κοινού με όλη την ομάδα και εσένα επικεφαλής, προσπαθώντας με συνθετικές απόψεις να φέρουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα προς όφελος του λαού της πόλης μας. Γνωρίζεις ότι ουδέποτε απαίτησα, ούτε καν ζήτησα ρόλους και αρμοδιότητες. Οι όποιες προτάσεις μου είχαν πάντα να κάνουν με τη συνοχή της ομάδας για την επίτευξη του καλύτερου και δικαιότερου αποτελέσματος. Ακόμη και όταν μου έδωσες αρμοδιότητες αντιδημάρχου-ύψιστη τιμή για εμένα και σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά- σου είπα ότι δεν είναι για’ μένα αυτοσκοπός κάποια πράγματα και ότι το ζητούμενο ήταν η συνέπεια και αποτελεσματικότητά μας στην επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας.
“Γιατί είμαι πλήρως απογοητευμένος”
Δυστυχώς, κάνοντας ένα απολογισμό της μέχρι σήμερα πορείας μας, ομολογώ ότι είμαι πλήρως απογοητευμένος και τούτο διότι:
– Δεν δώσαμε επαρκείς απαντήσεις για τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου, κάτι που επιζητούσε επιτακτικά η κοινωνία της Μεταμόρφωσης.
– Δεν προχωρήσαμε σε καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση. Μείναμε στις πεπαλαιωμένες δομές διοίκησης ρουσφετολογικού χαρακτήρα εξυπηρέτησης ενός συστήματος εξουσίας που χρεοκόπησε και εξαθλίωσε την κοινωνία και το κράτος. Επικροτούμε έστω και δια της ανοχής πρακτικές διάλυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σχολικών φυλάκων, υπαλλήλων με ασφαλιστικά μέτρα και έπεται συνέχεια, μείωση πόρων με παράλληλη πρόσθεση αρμοδιοτήτων κλπ. Αψευδής μάρτυρας των παραπάνω, το παράδειγμα του νεκροταφείου, όπου δεν τόλμησες να διορθώσουμε έστω και κατ’ ελάχιστον το μπάχαλο που επικρατεί εκεί και παρά τις συνεχείς προτάσεις μου για αλλαγή κανονιστικού πλαισίου, αλλά ούτε και στη διοίκηση του Δήμου θελήσαμε να αναπτύξουμε στρατηγικές ορθής αξιοποίησης του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού με πρακτικές κινήτρων και αισθήματος δικαίου για δημιουργία σύγχρονου θεσμικού πλαισίου παροχών, υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών. Ίσως βολεύει το υπάρχον πλαίσιο ρουσφετολογικού χαρακτήρα, που εξυπηρέτησε για χρόνια το υπάρχον κατάπτυστο πολιτικό σύστημα που έφερε τη χώρα σε αυτή την κατάντια.
– Η αίσθησή μου είναι ότι δεν υπάρχει συνοχή στην παράταξή μας, η δε εκτελεστική επιτροπή όπως και όλη η παράταξη δεν παράγει πολιτική. Κυριαρχούν πολιτικές μικροπολιτικού χαρακτήρα που εκδηλώνονται με καταψηφίσεις θεμάτων, ακόμη κα ήσσονος σημασίας, προς ικανοποίηση προσωπικών επιλογών.
– Ως αντιδήμαρχος δεν είχα την αυτονομία που θα έπρεπε για να ασκήσω τις αρμοδιότητες που μου ανέθεσες. Προτίμησα να μην ακολουθήσω την πολιτική της σύγκρουσης, γιατί εκ χαρακτήρα μυστικό της επιτυχίας θεωρώ την πολιτική της συνεργασίας και σύνθεσης απόψεων.
– Για το μόνο πράγμα που μπορώ να είμαι ικανοποιημένος, είναι η καλή πρόθεση και διάθεση για το συμμάζεμα της σπατάλης στο Δήμο. Όμως, τα όποια επιτεύγματα έχουμε να επιδείξουμε σ’ αυτόν τον τομέα, θολώνουν από το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας μας οφείλεται στις ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές της μείωσης του μισθολογικού κόστους, ενώ από την άλλη μεριά τα δημοτικά τέλη παρέμειναν στα προ κρίσεως επίπεδα.
– Και βεβαίως Δήμαρχε γνωρίζεις ότι με ενοχλούν ιδιαίτερα οι μνημονιακές σου εμμονές, απόλυτα σεβαστές κατά τα άλλα, όμως δεν είναι συμβατές με τις αρχές και αξίες μου.
Κύριε Δήμαρχε,
λόγω όλων όσων παραπάνω ανέφερα, παραιτούμαι απ’ όλους τους ρόλους και αρμοδιότητές που μέχρι σήμερα μου έχουν ανατεθεί( Αντιδήμαρχος, τακτικό και αναπληρωματικό μέλος επιτροπών, εντεταλμένος σύμβουλος, πρόεδρος επιτροπής ποιότητας Ζωής κλπ), αποχωρώ από την Δημοτική σου Παράταξη και ως ανεξάρτητος σύμβουλος θα παρέχω ψήφο κατά συνείδηση.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προς τον οποίο κοινοποιείται η παρούσα παρακαλείται για τις δικές του ενέργειες.
Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Όπως ήδη αναφέραμε καθήκοντα νέας Αντιδημάρχου ανέλαβε η κα Δήμητρα Τσεβά και η σχετική απόφαση του Δημάρχου σημειώνει: “Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Αττικής έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις των άρθρων 58 & 59 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Φ.Ε.Κ. Α ́87/7-06-2010), αναφορικά με τον ορισμό Αντιδημάρχων και την αναπλήρωση του Δημάρχου.
2. Την υπ’ αρ. 45892/11.8.2010 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «πρωτοβάθμιοι και δευτεροβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας με το Ν. 3852/2010 και αναλογική κατανομή πληθυσμού στις δημοτικές κοινότητες του άρθρου 2, παρ. 4 του Ν. 3852/2010, ο οποίος δεν είναι δυνατόν να κατανεμηθεί, λόγω ελλιπών στοιχείων τόπου εγκατάστασης» ( Β ́ 1292 ), όπως ισχύει.
3. Το γεγονός ότι ο Δήμος Μεταμόρφωσης εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 59, παρ. 3 του Ν. 3852/2010 και επομένως μπορούν να ορισθούν τέσσερις (4) Αντιδήμαρχοι.
4. Την υπ’ αριθ. 20605/2-9-2013 επιστολής – παραίτησης του Αντιδημάρχου κ. Χρήστου Χρυσανθακόπουλου.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Α. Ορίζει τη Δημοτική Σύμβουλο της πλειοψηφίας Δήμητρα Σπυρίδωνος Τσεβά, ως Αντιδήμαρχο Υποδομών, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού ως Αντιδήμαρχο του Δήμου Μεταμόρφωσης, με θητεία από 09/09/2013 μέχρι 31/08/2014, εντός της τρέχουσας
δημοτικής περιόδου και της μεταβιβάζει αρμοδιότητες, σύμφωνα με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, ως εξής:
– Τον έλεγχο και την εποπτεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
– Τον έλεγχο, την εποπτεία και την αξιοποίηση των αθλητικών υποδομών και την ευθύνη σχεδιασμού αθλητικών δραστηριοτήτων.
Β.- Στην περίπτωση απουσίας ή κωλύματος Αντιδημάρχου τις αρμοδιότητές του ασκεί ο Δήμαρχος.
– Η αρμόδια Αντιδήμαρχος θα υπογράφει τα έγγραφα και τις αποφάσεις που εκδίδονται από τις Διευθύνσεις που εποπτεύει πλην των αποφάσεων και εγγράφων που αφορούν υπερωρίες υπαλλήλων καθώς και εκείνων των οποίων η υπογραφή έχει ανατεθεί ή ανατίθεται κάθε φορά με απόφαση Δημάρχου στο Γενικό Γραμματέα και τους
υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.
– Η ορισθείσα Αντιδήμαρχος θα τελεί εκ περιτροπής τους πολιτικούς γάμους, που δεν τελούνται από το Δήμαρχο.”