Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συναυλία – αφιέρωμα στο Μιχάλη Σουγιούλ στη Νέα Ιωνία
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΣΤΕΡΑΣ», το μουσικό αφιέρωμα στο Μιχάλη Σουγιούλ με το χαρακτηριστικό τίτλο: «Ας ερχόσουν για λίγο».
Στην όμορφη εκδήλωση με την οποία έκλεισε η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων του Δήμου Νέας Ιωνίας «Ιωνικές Ημέρες Τέχνης και Πολιτισμού», συμμετείχε η Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Αλαγιωτών, η οποία υπό τη διεύθυνση της κ. Καίτης Τσεκούρα, με τη σύμπραξη της κ. Δέσποινας Στεφανίδου στο πιάνο και της δισέγγονης της αδελφής του Σουγιούλ κ. Ειρήνης Τζαμτζή στο τραγούδι, παρουσίασαν ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στον Ιωνιώτη καλλιτέχνη Μιχάλη Σουγιούλ.
Ο Σουγιούλ γεννήθηκε στο Αϊδίνιο της Μικράς Ασίας το 1906. Η μουσική του πορεία αρχίζει στην Τρίπολη το 1924 όπου είχε βρεθεί για διακοπές ενώ είχε αρχίσει ήδη μαθήματα μουσικής στην Αρώνειο Σχολή της Σμύρνης. Το 1926 κατοίκισε με την οικογένειά του στη Νέα Ιωνία. Ο Θόδωρος Παπαδόπουλος, ο Έλληνας «βασιλιά του τάνγκο» -μικρασιατικής καταγωγής και αυτός, σπουδαίος βιολιστής συνεργάστηκε πολλά χρόνια με τον Μιχάλη Σουγιούλ. Το 1930 ο κορυφαίος εκπρόσωπος του αργεντίνικου τανγκό», ο Εντουάρντο Μπιάνκο, ήρθε στην Ελλάδα. Κάποια στιγμή που άκουσε τον Σουγιούλ, του πρότεινε συνεργασία και εκείνος δέχθηκε να ενορχηστρώνει κομμάτια που εκείνος του στέλνει από τα διάφορα μέρη που ταξιδεύει.
Ο Μιχάλης Σουγιούλ υπήρξε πολυγραφότατος στο είδος της ελληνικής ελαφράς μουσικής κατά τον Μεσοπόλεμο και την πρώτη μεταπολεμική/μετεμφυλιακή δεκαετία, γράφοντας περισσότερα από 700 τραγούδια σε όλα τα στυλ: ταγκό, ρομάντζες, βαλς, καντάδες, δημοτικά, πατριωτικά και λαϊκά με μεγάλη εμπορική επιτυχία. Έχει γράψει μουσική για 50 οπερέτες, θεατρικές επιθεωρήσεις και 10 κινηματογραφικές ταινίες ενώ εργαζόταν ανελλιπώς ως μαέστρος σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα της εποχής. Διετέλεσε μέλος της Εταιρείας Θεατρικών Συγγραφέων και Μουσουργών, διευθυντής Ακρόασης της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και των εταιρειών δίσκων Cοlumbia και Parlophone. Επίσης, σε συνεργασία με τους Αλέκο Σακελλάριο και Χρήστο Γιαννακόπουλο, ως στιχουργούς, δημιούργησε μεταπολεμικά τη σχολή του “αρχοντορεμπέτικου”.
Τέλος, ο Μιχάλης Σουγιούλ συνεργάστηκε με όλους τους δημοφιλείς ερμηνευτές της εποχής, όπως με τη Σοφία Βέμπο, με την οποία περιόδευε στο Αλβανικό μέτωπο, τη Δανάη, την Καίτη Μπελίντα, τον Τώνη Μαρούδα, την Κάκια Μένδρη, τη Στέλλα Γκρέκα, τη Μάγια Μελάγια, τον Νίκο Γούναρη, τις αδελφές Άννα και Μαρία Καλουτά ακόμα και τον Στελλάκη Περπινιάδη και άλλους.
Η συναυλία κατενθουσίασε τους Ιωνιώτες, οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου καλύπτοντας κυριολεκτικά όλους τους χώρους του αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι τα μουσικά έργα του αείμνηστου καλλιτέχνη συγκινούν το ελληνικό κοινό.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου, η επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Προοπτικής» κα Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Πρόεδρος του «Συνδέσμου Αλαγιωτών» με τον οποίο συνδιοργανώθηκε η εκδήλωση κ. Κωνσταντίνος Τσομπανάκης, εκπρόσωποι φορέων της πόλης καθώς και πλήθος κόσμου που καταχειροκρότησε τη μουσική εκδήλωση.