syneidisi ONline
15.5 C
Athens
Τρίτη, 22 Απριλίου, 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    «Ποιμαντική Συμπαράσταση των Νοσούντων»

    Σεμινάριο στην Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας

    Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου «Ποιμαντικής Συμπαράστασης των Νοσούντων», το οποίο διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη με σκοπό την επιμόρφωση των Κληρικών της, πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά εισήγηση από τον Αιδεσ. Πρωτοπρ. π. Βασίλειο Κοντογιάννη, εφημέριο στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και υπεύθυνο της εθελοντικής διακονίας ασθενών (Ε.Δ.Α.Ν.Ι.).

    Ο π. Βασίλειος στην εμπεριστατωμένη ομιλία του μοιράστηκε με το ακροατήριο τις εμπειρίες του από την υπερδεκαετή δραστηριοποιήση του δικτύου εθελοντών σε νοσηλευτικά ιδρύματα του λεκανοπεδίου και έθεσε με σαφήνεια τις προϋποθέσεις, αλλά και τα πλαίσια άσκησης του εθελοντισμού με σκοπό την ανακούφιση ασθενών και μοναχικών ανθρώπων.

    Ακολούθησε διάλογος ενδεικτικός του ενδιαφέροντος όλων των παρισταμένων για την συγκρότηση ανάλογων ομάδων δράσεως τόσο σε ενοριακό, όσο και σε μητροπολιτικό επίπεδο.

    Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ εξήρε την παρουσία, αλλά και την υποδειγματική δραστηριοποίηση του π. Βασιλείου, τον ευχαρίστησε για την καινοτομία του, αλλά και την διοργάνωση του δικτύου εθελοντών, ευχόμενος δύναμη και διεύρυνση στο σπουδαίο και υπεύθυνο έργο του.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    - Advertisement -spot_img

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    Τελευταία άρθρα