Ένα ιστορικό μυθιστόρημα για την Καππαδοκία παρουσιάστηκε στη Νέα Ιωνία
Στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας έγινε η παρουσίαση του μυθιστορήματος του Αρχάγγελου Γαβριήλ «Στο Βασίλειο του Αργαίου». Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Πολιτιστική Ένωση Μικρασιατών «Η Καππαδοκία» και οι Εκδόσεις Μπαλτά και την τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κύριος Γαβριήλ.
Το βιβλίο παρουσίασαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης κος Χάρης Σαπουντζάκης, καταξιωμένος εκπαιδευτικός και διακεκριμένος συγγραφέας, καθώς και η κα Καλλιόπη Στεριάδου, εκλεκτή λογοτέχνιδα, διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου και τέως Γενική Διευθύντρια στο Υπουργείο Παιδείας.
Στο τέλος μίλησε και ο συγγραφέας του βιβλίου κος Γαβριήλ, ιστορικός-αρχαιολόγος, τέως Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων στον Πειραιά, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης «Καππαδοκία».
Η Πρόεδρος της Ένωσης κα Κούλα Μπρόλιου ανοίγοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του βιβλίου που όπως είπε: «Μιλά για τα δύσκολα χρόνια του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου από το 1914 έως το 1918 στην Καππαδοκία, στο κέντρο της οποίας δεσπόζει το πανύψηλο βουνό-ηφαίστειο του Αργαίου. Η Καππαδοκία βρίσκεται στο εσωτερικό της Μικρασίας και καθώς ο μεγάλος Πόλεμος έμοιαζε φαινομενικά να διεξάγεται πολύ μακριά από αυτήν, θα πίστευε κάποιος ότι δε θα ενδιέφερε κανέναν από τους εμπολέμους. Και όμως αυτό δεν ήταν καθόλου αλήθεια. Και οι Ρώσοι, όσο προελαύνανε από τον Καύκασο, και οι Αγγλογάλλοι, και οι Γερμανοί και φυσικά προπάντων οι Τούρκοι είχαν συνεχώς στραμμένη την προσοχή τους στους Ρωμιούς Καππαδόκες, τους Ακρίτες του ελληνισμού. Περισσότερο όμως τους ανησυχούσε ο ηρωικός Αρμενικός λαός που κατοικούσε κι αυτός στο εσωτερικό της Μικρασίας και ο οποίος παλεύοντας ενάντια στον Τουρκικό ζυγό, διεκδικούσε τα εθνικά του δικαιώματα για την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους. Αυτό το λαό οι εθνικιστές ηγέτες του Νεοτουρικού καθεστώτος καταδίκασαν σε γενοκτονία, την οποία πραγματοποίησαν με επιστημονική μεθοδικότητα, οδηγώντας στο θάνατο 1.500.000 αθώους Μικρασιάτες.
Είναι μεγάλη η χαρά όλων των μελών και των φίλων της «Καππαδοκίας» για την έκδοση του βιβλίου «Το Βασίλειο του Αργαίου», γιατί ενώ για την Ιωνία και τον Πόντο έχουν γραφτεί και κυκλοφορήσει πολλά λογοτεχνήματα, για κάποιους λόγους που είναι δύσκολο να αναλυθούνε, δε συμβαίνει το ίδιο και με τη μακρινή και μυστηριώδη Καππαδοκία, η οποία έως σήμερα έμοιαζε να ενδιαφέρει περισσότερο τους βυζαντινολόγους, τους γλωσσολόγους ή τους λαογράφους και πολύ λιγότερο τους πεζογράφους και τους ποιητές. Ευτυχώς το συναρπαστικό και συγκινητικό «Βασίλειο του Αργαίου» έρχεται να καλύψει με επιτυχία αυτό το κενό και να μας κάνει για μια ακόμη φορά περήφανους που είμαστε Καππαδόκες.»