“Ανεβαίνει” στο δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας
Όταν βάζεις την ψυχή σου για αντίκρισμα, όταν καταλήγεις ότι αυτά που σε ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που σε χωρίζουν, όταν υπάρχουν καλλιτέχνες με οράματα όπως ο Ιωσήφ και ο Πολύκαρπος Πολυκάρπου τότε το ακατόρθωτο γίνεται κατορθωτό, τότε τα όνειρα παίρνουν σάρκα και οστά.
1981
Ο Ιωσήφ συγκεντρώνει μια ομάδα νέων εργαζομένων και σπουδαστών και ξεκινούν το δεύτερο πείραμα.
«Το μανιφέστο» τους: «Δε δεχόμαστε τον παθητικό δέκτη μοντέλων ή εκφράσεων που μας επιβάλλονται. Θέλουμε να δημιουργήσουμε με τις δυνάμεις μας το δικό μας πολιτισμό και να γευτούμε την ψυχαγωγία που εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε.
Ο πολιτισμός δεν είναι τσιτάτο. Είναι η δυναμική παρουσία στον κόσμο»
1982
25 Απριλίου. Ξαναζωντανεύουν οι ήρωες στο σανίδι κατάφατσα στους τεχνητούς «ήλιους» των προβολέων «Καληνύχτα Μαργαρίτα» του Γεράσιμου Σταύρου σε σκηνοθεσία Γ.Αντωνακάκη.
1983
Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Πολύκαρπος οδηγώντας μας στα άδυτα της θεατρικής Τέχνης.
Στο πλευρό του ο Ιωσήφ. Τα χρόνια κυλούν γρήγορα…
Τα έργα διαδέχονται το ένα τ’ άλλο.
Νέοι στην ηλικία και την καρδιά έρχονται.
Δουλεύουν…Δημιουργούν…φεύγουν… Πολλές φορές οι γνώσεις από το δάσκαλο μπαίνουν επί τάπητος.
Ο Ιωσήφ μας βάζει να σκηνοθετούμε.
Εμείς πειραματιζόμαστε στο πείραμα.
1993
Ο Πολύκαρπος φεύγει για την Κύπρο.
Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Ιωσήφ.
Το αποτέλεσμα δικαιώνει το Δάσκαλο.
1982-2012
30 χρόνια Δημοτικό Θέατρο, 30 χρόνια «ειρηνικός πόλεμος» ενάντια στην πολιτιστική ανυπαρξία, την καθημερινότητα, τη μοναξιά, την τηλεόραση, τα κακώς κείμενα της ζωής μας. Χωρίς να λέμε ότι είμαστε οι καλύτεροι, χωρίς να έχουμε «καβαλήσει το καλάμι», λέμε ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος. Αυτός του αγών του απλού πολίτη μέσα από τον πολιτισμό.
2012
Αζίζ Νεσίν-Καφές και Δημοκρατία
Ένα έργο αφιέρωμα στην ελληνοτουρκική φιλία. Ο λαός μας πίστευε πάντα ότι δεν έχει τίποτα να μοιράσει με τον τούρκικο λαό. Έτσι η έκδοση του βιβλίου του Αζίζ Νεσίν «Καφές και Δημοκρατία» σε μια εποχή άνθισης του προοδευτικού κινήματος στον τόπο μας, ερχόταν να αποδείξει περίτρανα τη θέση αυτή.
Η πρεμιέρα θα γίνει το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και ώρα 8:30μμ. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν ως και το τέλος του Φλεβάρη.