Το τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού στο πλαίσιο του προγράμματος «Η τέχνη πάει σχολείο», που έχει ως στόχο τη βιωματική μάθηση μέσα από διαδραστική επικοινωνία με τους καλλιτέχνες, δημιούργησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με δυο θεματικές ενότητες: τη μουσική και το χορό.
Πιο συγκεκριμένα:
1. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μουσικής : «1, 2, 3… Avanti Maestro»
Τι είναι μουσική;
Τι είδος μουσικού οργάνου είναι το βιολί, το ακορντεόν και το μπουζούκι;
Ποια είναι η ιστορία τους; Τα παιδιά μέσα από μια σειρά διαδραστικών αφηγήσεων έρχονται σε επαφή με ποικίλα μουσικά όργανα, αφουγκράζονται και συγκρίνουν τα διαφορετικά είδη μουσικής, συμμετέχουν στη σύνθεση ενός μουσικού συνόλου και έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον καλλιτέχνη.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Γ’ έως Στ’ Δημοτικού (αριθμός συμμετεχόντων έως 25 μαθητές), διάρκειας 45’ λεπτών, και πραγματοποιείται κάθε Τρίτη στο χώρο του σχολείου έπειτα από επικοινωνία με τον υπεύθυνο προγράμματος. Οι ώρες διεξαγωγής θα είναι 9:30-13:00 και δεν υπάρχει κάποια οικονομική επιβάρυνση.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από καθηγητές του Τμήματος Πολιτισμού:
Παπαδοπούλου Στέλλα (θεατρολόγος), Άρης Χρυσοσπάθης (Μουσικός-ακορντεόν), Κώστας Σουλιώτης (Μουσικός-μπουζούκι) και Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (Μουσικός -βιολί).
2. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Χορού: «Ταξίδι στον κόσμο του χορού».
Τι είναι ο χορός; Ποια είναι τα βήματα; Ποια η ιστορία του;
Η δράση στοχεύει στην ανάδειξη του χορού ως μία από τις πλέον δυναμικές και δημιουργικές τέχνες και εδράζεται στη γνώση ότι ο χορός είναι έκφραση συναισθημάτων είτε μέσω του κλασικού χορού, είτε μέσω των διαφόρων τεχνικών του σύγχρονου χορού, είτε μέσω της κουλτούρας του Hip Hop.
Η παρουσίαση περιλαμβάνει: Ιστορική αναδρομή στην τέχνη του χορού (από το μπαλέτο στα συστήματα του σύγχρονου χορού, μέχρι και το hip hop), προβολή video, συζήτηση με τα παιδιά για τα οφέλη του χορού καθώς και βιωματική εμπειρία μέσω του αυτοσχεδιασμού.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Ε, Στ’ Δημοτικού, Γυμνασίων & Λυκείων (αριθμός συμμετεχόντων έως 25 μαθητές), διάρκειας 45’ λεπτών, και θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή στο χώρο του σχολείου έπειτα από επικοινωνία με τον υπεύθυνο προγράμματος.
Οι ώρες διεξαγωγής είναι 9:30 -13:00 και δεν υπάρχει κάποια οικονομική επιβάρυνση.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από καθηγητές του Τμήματος Πολιτισμού:
Ειρήνη Παπαδάκη (χορογράφος-σύγχρονος χορός), Φρύνη Βρεττού (καθηγήτρια κλασσικού χορού), Μπαξεβανάκη Σίσσυ (καθηγήτρια χορού – χιπ χοπ).