syneidisi ONline
23.7 C
Athens
Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Κυριακή Δ’ Νηστειών

    Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

    Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 (Δ’ Νηστειών) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Μαρίνης Νέας Φιλαδελφείας με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία πλήθους πιστών.

    Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας (Μρ. θ΄ 17-31) καθώς και στη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου, συγγραφέα ενός από τα σπουδαιότερα αριστουργήματα της Εκκλησιαστικής Γραμματείας που ονομάζεται «Κλίμαξ».

    Ο Σεβασμιώτατος, υποδεικνύοντας τις αρετές του Αγίου Ιωάννου, προέτρεψε όλους να μιμηθούμε τον θεάρεστο βίο του, ο οποίος μέσα από τον ασκητικό του αγώνα αξιώθηκε μεγάλων εμπειριών και θαυματουργικών χαρισμάτων.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    - Advertisement -spot_img

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    Τελευταία άρθρα