Για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον δήμο Ηρακλείου Αττικής σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο αναφέρθηκε στην εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στον Χτύπο ο δήμαρχος της πόλης, κ. Νίκος Μπάμπαλος.
Ο δήμαρχος ενημερώνει για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις γύρω από το ακραίο καιρικό φαινόμενο που έπληξε την πόλη την Τρίτη 13 Οκτωβρίου και στη συνέχεια σε ένα μικρό απολογισμό απαριθμεί συνοπτικά τα έργα και τις υπηρεσίες που έχουν υλοποιηθεί κατά τη νέα δημοτική περίοδο.
Από τη συνέντευξη δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το θέμα της πανδημίας και ο κ. Μπάμπαλος εξηγεί πως ο δήμος έχει καταφέρει να μην βρίσκεται στους “κόκκινους” δήμους σε επίπεδο κρουσμάτων κορωνοϊού.
Ακόμη ο κ. Μπάμπαλος απαντά για το ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητες του δήμου και τι σχεδιάζει να κάνει το επόμενο διάστημα.
Ξεκινώντας δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο πρωτοφανές, ακραίο καιρικό φαινόμενο που χτύπησε ένα μεγάλο μέρος της πόλης του Ηρακλείου. Ποιες οι εξελίξεις από αυτό το μέτωπο;
Είναι αλήθεια ότι ο ανεμοστρόβιλος, γιατί όπως αποδείχθηκε περί ανεμοστρόβιλου μιλάμε, που έπληξε την πόλη μας ήταν κάτι το πρωτοφανές για τα δεδομένα όχι μόνο της πόλης, αλλά και ολόκληρης της Αττικής. Στο πέρασμά του άφησε εικόνες και ζημιές πρωτόγνωρες για το Ηράκλειο. Δείξαμε όμως γρήγορα αντανακλαστικά, συντονίσαμε τη δράση μας μαζί με τους εργαζόμενους, που δούλεψαν με αυταπάρνηση όλες αυτές τις ημέρες, και, σε συνεργασία με τους Ηρακλειώτες καταφέραμε να επαναφέρουμε τη λειτουργία της πόλης σε χρόνο άμεσο, μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας της θεομηνίας.
Τώρα προτεραιότητά μας είναι να πιέσουμε για, όσο το δυνατό πιο γρήγορη, απόδοση των αποζημιώσεων. Είχαμε γύρω στα 1.000 αιτήματα για αυτοψίες σε πληγείσες ιδιωτικές περιουσίες, τις οποίες καλύψαμε μέσα σε λίγες ημέρες. Διαβιβάσαμε όλα τα αιτήματα στα αρμόδια υπουργεία, τα οποία έχουν την ευθύνη της πληρωμής, και θα είμαστε σε καθημερινή επαφή μαζί τους μέχρι να αποζημιωθούν οι συμπολίτες μας.
Κύριε δήμαρχε, κάνοντας έναν συνοπτικό απολογισμό για τον πρώτο χρόνο διοίκησής σας, κατά τη νέα δημοτική περίοδο, που θα στεκόσασταν;
Ξεκινάμε, νομίζω, από μια κοινή παραδοχή: πως αυτή η περίοδος, ειδικά από το 2020 και έπειτα, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως διάστημα κανονικότητας, ως χρονιά που ο οποιοσδήποτε μπόρεσε να ακολουθήσει όσα είχε σχεδιάσει. Η πανδημία του COVID – 19 άλλαξε απότομα τις ζωές και τα πλάνα μας. Αναγκαστικά, έπρεπε να αναθεωρήσουμε τις προτεραιότητές μας, να ρίξουμε το βάρος στην στήριξη και την προστασία της τοπικής κοινωνίας από τον κίνδυνο του COVID – 19 είτε άμεσα, συμβάλλοντας στην θωράκιση της Δημόσιας Υγείας, είτε προσπαθώντας να επουλώσουμε τις παράπλευρες συνέπειες (οικονομικές, κοινωνικές κτλ).
Μέσα σε αυτή την συγκυρία, είναι ευτύχημα που είχαμε προλάβει, πριν από την έξαρση της πανδημίας, να θέσουμε σε εφαρμογή δύο από τα κύρια σημεία του προγράμματός μας για αυτή τη δημοτική περίοδο:
- την πλατφόρμα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των πολιτών, η οποία διαρκώς αναβαθμίζεται και αποτελεί σημαντικό εργαλείο όχι μόνο για την άνεση αλλά, πλέον, και για την ασφάλεια της υγείας των δημοτών μας, που δεν χρειάζεται να έρχονται στο δημαρχείο για τις υποθέσεις τους,
- τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας. Κοινωνικό Παντοπωλείο – Βοήθεια στο σπίτι διότι οι πολίτες είχαν άμεση ανάγκη να επιλύσουν προβλήματα που τους προέκυπταν σε σχέση με την καθημερινότητά τους, ιδιαίτερα την περίοδο της Καραντίνας, που ήταν για όλους μας μια μεγάλη αλλαγή σε ότι θεωρούσαμε δεδομένο, δηλαδή να μπορούμε να εξασφαλίζουμε τα αγαθά για τις καθημερινές μας ανάγκες.
Η πανδημία ήταν και συνεχίζει να είναι για όλους μας – Δημοτική Αρχή και δημότες ένα μεγάλο στοίχημα ανθρωπιάς, χρησιμότητας, κυρίως όμως αποτελεσματικότητας.
Προσθέστε σε αυτά τη νέα μείωση που κάναμε στη δημοτική φορολογία – 5% έκπτωση στον ΦΗΧ – την τρίτη διαδοχική που εφαρμόζουμε σε τρεις συνεχόμενες χρονιές.
Θυμίζω, τα δημοτικά τέλη μειώνονται επί των ημερών μας σε κάθε προϋπολογισμό του Δήμου από το 2018 και έπειτα, φτάνοντας αθροιστικά να είναι οι μεγαλύτερες μειώσεις που έχουν γίνει στην σύγχρονη ιστορία της πόλης, ίσως και ποτέ στο Ηράκλειο.
Παρόλα αυτά, δεδομένων των συνθηκών, δεν καταφέραμε και λίγα μέσα στο διάστημα Σεπτέμβριος 2019 – Οκτώβριος 2020.
Επιγραμματικά:
- Εντάξαμε 8 επιπλέον σχολεία της πόλης σε προγράμματα χρηματοδότησης (Φιλόδημος, Πράσινο Ταμείο) και προχωράμε στα έργα ενεργειακής αναβάθμισης και ανακαίνισής τους. Μέσα σε αυτά και τα 3 σχολεία που παρουσίασαν προβλήματα από τον σεισμό του 2019.
- Εγκαινιάσαμε ένα ακόμα ολοκαίνουργιο δημοτικό παιδικό σταθμό, αυτόν της οδού Κ. Παλαμά. Αποτέλεσμα τούτου, κανένα παιδί δεν έμεινε εκτός σταθμών την τρέχουσα χρονιά.
- Πετύχαμε την επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου σε νέες γειτονιές του Ηρακλείου και την δωρεάν σύνδεση όλων των σχολείων και των δημοτικών κτιρίων.
- Αγοράσαμε τις πρώτες εκτάσεις από σύνολο 4.500τμ ελεύθερων χώρων που έχουμε προγραμματίσει να αποκτήσουμε ώστε να μείνουν ελεύθεροι, πράσινοι και κοινόχρηστοι για όλους τους Ηρακλειώτες.
- Επαναφέραμε τη Δημοτική Αστυνομία για να συμβάλλουμε στην τάξη και την ασφάλεια στην πόλη.
- Συνεχίσαμε τις παρεμβάσεις βελτίωσης των υποδομών αντιπλημμυρικά έργα σε στρατηγικά σημεία, ασφαλτοστρώσεις, επισκευή πεζοδρομίων, μετατροπή δρόμων σε ήπιας κυκλοφορίας όπου χρειάζεται.
Είναι και κάτι που αρκετοί δεν ξέρουν. Με δικές μας παρεμβάσεις – θεωρώ ότι έπαιξε ρόλο η φωνή μας – το Υπουργείο Εσωτερικών θέσπισε δύο άκρως ευεργετικές ρυθμίσεις. Ζητήσαμε, και τελικά έγιναν πράξη, την δυνατότητα οι συμπολίτες μας να μπορούν αφενός να απαλλαγούν αναδρομικά για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητά τους, αφετέρου να διορθώσουν τα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους στους δημοτικούς καταλόγους, και στις δύο περιπτώσεις χωρίς χρεώσεις και προσαυξήσεις. Είναι κάτι που βοήθησε χιλιάδες πολιτών στο Ηράκλειο, εκατομμύρια σε όλη την Ελλάδα.
Σε ποιους τομείς έχετε προγραμματίσει να ρίξετε το βάρος σας στο προσεχές διάστημα;
Είναι αυτονόητο ότι συνεχίζουμε να έχουμε σε προτεραιότητα την θωράκιση της τοπικής κοινωνίας από την πανδημία, όπως περιέγραψα και νωρίτερα, είτε σε επίπεδο Δημόσιας Υγείας, είτε σε επίπεδο συνεπειών της κρίσης. Έχουμε διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο ονομάζουμε «Κοινωνική Συμμαχία», όπου περιγράφεται επακριβώς τι πρέπει, τι μπορούμε να κάνουμε όλοι: Δήμος και δημότες, ώστε να αλληλοβοηθηθούμε, ώστε να μην μείνει κανείς μόνος απέναντι στα δύσκολα.
Παράλληλα, όμως, προχωράμε σημαντικά θέματα του Δήμου, κάποια από αυτά κομβικής σημασίας που θα διαμορφώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων για τις γενιές που θα έρθουν.
Για παράδειγμα, είμαστε στα τελευταία στάδια της συνεννόησης με την Περιφέρεια για δύο μεγάλα έργα που θα δώσουν κυκλοφοριακή ανάσα και θα αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα του Ηρακλείου: την ανάπλαση της λεωφόρου Ηρακλείου και την υπογειοποίηση της οδού Μελίνας Μερκούρη.
Έχουμε ολοκληρώσει και σύντομα θα περάσουμε στην εφαρμογή του Σχεδίου για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στην πόλη, το νέο, δηλαδή, κυκλοφοριακό χάρτη του Ηρακλείου με παρεμβάσεις και ρυθμίσεις που θα συμβάλλουν στο να κινηθούμε πιο άνετα, πιο φιλικά στο περιβάλλον, πιο βιώσιμα.
Έχουμε υπογράψει την σύμβαση και βάζουμε μπροστά την αλλαγή του συνόλου του δημοτικού φωτισμού με συστήματα LED για αποδοτικότερο και οικονομικότερο φωτισμό της πόλης.
Ολοκληρώνουμε τη δημοπράτηση και προχωράμε στην αναστύλωση του παλιού εργοστασίου στο πάρκο της οδού Πεύκων, με 2,4 εκατ. ευρώ που πετύχαμε να πάρουμε από ευρωπαϊκά προγράμματα, για να δημιουργήσουμε ακόμα ένα πολυχώρο στον Δήμο.
Πως προσπαθεί ο δήμος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, να σταθεί αρωγός των πολιτών σε αυτό το 2ο κύμα της πανδημίας;
Έχοντας μια καλή εμπειρία από την πρώτη περίοδο, όπου δημιουργήσαμε τους μηχανισμούς και τα εργαλεία για την υποστήριξη των συμπολιτών μας, συνεχίζουμε αυξάνοντας τις δράσεις μας σε αυτό το 2ο κύμα, που, όλοι ευχόμαστε, σύντομα να περάσει. Οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε επιφυλακή και στην διάθεση των δημοτών. Ο Ηρακλειώτης μπορεί να ζητήσει βοήθεια τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά και εμείς θα συνδράμουμε.
Επιπλέον, προσθέτουμε, όπου χρειαστεί στις κεντρικές δράσεις που καθορίζουν ο ΕΟΔΥ και τα αρμόδια υπουργεία. Για παράδειγμα, φτιάξαμε δικές μας μάσκες τις οποίες μοιράσαμε στα παιδιά της πόλης την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Είχαμε την πρόθεση να το κάνουμε ενισχυτικά με εκείνες που θα δίνονταν από το κεντρικό κράτος, έτσι όμως όπως ήρθαν τα πράγματα, οι μάσκες του Δήμου έγιναν οι μόνες που τελικά πήραν τα παιδιά…Με όλες αυτές τις κινήσεις, με αυτή την «Κοινωνική Συμμαχία», το Ηράκλειο έχει καταφέρει να μείνει μακριά από τις πρώτες θέσεις στις λίστες με τα κρούσματα στην Αττική.
Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε πρόσφατα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Παπαδημητρίου, σας άσκησε κριτική – μεταξύ άλλων – για τον τρόπο που αντιμετωπίσατε τα προβλήματα που δημιούργησε ο σεισμός του Ιουλίου του 2019, σε σχολεία της πόλης αλλά και γενικότερα για την αντιμετώπιση της σχολικής στέγης. Τι απαντάτε;
Καταλαβαίνω πώς κάποιος, που δεν έχει πρότερη εμπειρία με τη διαχείριση τέτοιων κρίσεων ή δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την κατασκευή έργων τέτοιας σημασίας, θα μπορούσε να έχει αυτές τις απόψεις. Η αλήθεια όμως, είναι πολύ πιο σύνθετη και την καταλαβαίνει κανείς μόνο όταν έχει σαφή γνώση της κατάστασης, όπως άλλωστε την γνωρίζουν οι γονείς των παιδιών, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των τριών σχολείων – 4ου, 5ου Δημοτικού και 1ου Γυμνασίου – με τους οποίους είμαστε σε τακτικότατη επαφή και τους ενημερώνουμε για κάθε μας βήμα.
Εξηγούμαι λοιπόν: το πρόβλημα των σχολείων είναι πιο θεμελιώδες, είναι η παλαιότητά τους. Δυστυχώς είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουμε, όχι μόνο στο Ηράκλειο, αλλά σχεδόν όλοι οι δήμοι της χώρας. Πεπαλαιωμένα σχολεία που παρουσιάζουν ζητήματα κάθε χρόνο με απλή χρήση, πόσο μάλλον μετά από ένα σεισμό.
Από την αρχή της θητείας μας έχουμε ξεκινήσει ένα αγώνα δρόμου για να ανακαινίσουμε όσα περισσότερα σχολεία μπορούμε, αφού το κεντρικό κράτος (η ΚΤΥΠ για την ακρίβεια) δεν δείχνει προθέσεις να χτίσει καινούργια. Έχουμε καταφέρει να ανακατασκευάσουμε αρκετά μέσα από προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης, όπως δε τόνισα και παραπάνω, αυτή την περίοδο προσθέσαμε ακόμα 8 σχολεία στη σχετική λίστα: πέρα από τα 3 σεισμόπληκτα, επιπλέον τα 13ο Δημοτικό, 6ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό, 9ο Νηπιαγωγείο και 6ο Γυμνάσιο. Έχουμε εξασφαλίσει τις χρηματοδοτήσεις, σε κάποια τα έργα αρχίζουν άμεσα, σε άλλα μέσα στους επόμενους μήνες.
Συγκεκριμένα για τα σεισμόπληκτα: μπορεί σε κάποιους να φαίνεται ότι η διαδικασία καθυστέρησε, κανείς όμως δεν μπορεί να πει ότι αδρανήσαμε. Από την επομένη του σεισμού, κινήσαμε τις διαδικασίες για να γίνει η γνωμάτευση της κατάστασής τους, διαγνώσαμε το πρόβλημα, επιδιορθώσαμε ό,τι μπορούσαμε με τις δικές μας δυνάμεις και καταφέραμε έτσι να μην χαθεί ούτε ημέρα μαθήματος αλλά και να μην ανατραπεί το πρόγραμμα των παιδιών και των οικογενειών τους. Ακολούθως, διεκδικήσαμε και πετύχαμε την χρηματοδότηση των απαιτούμενων μελετών και των έργων αποκατάστασης.
Θα σας εκμυστηρευτώ κάτι. Θα μπορούσαμε, τον Αύγουστο του 2019 που κάναμε τις δικές μας, πρώτες εργασίες αποκατάστασης να… μπαλώσουμε και τα άλλα προβλήματα, να επέμβουμε και στις σοβαρότερες ζημιές με «πασαλείμματα» και να λένε όλοι «μπράβο δήμαρχε που έφτιαξες τα σχολεία». Δεν επιλέξαμε αυτό τον δρόμο γιατί θα έβαζε σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών μας σε περίπτωση νέου σεισμού. Επιλέξαμε να έχουμε πολιτικό κόστος, όμως, στο τέλος αυτής της περιπέτειας να έχουμε εντελώς ανακαινισμένα σχολεία, να μιλάμε ουσιαστικά για νέα κτίρια, τα οποία θα προσφέρουν ένα καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον για τα παιδιά που είναι τώρα μέσα και εκείνα που θα φοιτήσουν σε αυτά τα επόμενα χρόνια.
Οι περισσότερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης σας κατηγορούν για “αυταρχισμό”, κυρίως σε θεσμικά θέματα. Νιώθετε ότι έχετε υποπέσει σε κάποια λάθη που δίνουν αφορμή για τέτοιες κατηγορίες; Και πως εσείς, από την πλευρά σας, σχολιάζετε τη στάση της αντιπολίτευσης;
Νιώθω ότι όποιος δεν θέλει να ζυμώσει… συνεχώς επιλέγει να κοσκινίζει.
Ελλείψει προτάσεων για το καλό της πόλης αλλά και γόνιμης κριτικής για θέματα ουσίας, η αντιπολίτευση από μερίδα των παρατάξεων γίνεται συνεχώς επί της διαδικασίας.
Δηλαδή, πώς συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει, με ποιους συνεδριάζει κτλ.
Την στιγμή που η Κοινωνία και οι πολίτες ζητούν από εμάς λύσεις για την δύσκολη καθημερινότητα που περνάνε, την στιγμή που στην Αττική τα κρούσματα έκαναν και κάνουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, την στιγμή που όλοι πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα θετικής ενέργειας στον τόπο μας, να βάλουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας να ξεπεράσουμε την πρωτόγνωρη για όλους μας κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πανδημία στις οικογένειες μας, στην αγορά, στην Οικονομία της χώρας και συνεπώς σε όλα τα ελληνικά νοικοκυριά… νομίζω ότι δεν είναι μέγα θέμα αυτό που προσπαθούν να αναδείξουν «κάποιοι»… το γιατί το ΔΣ δεν συνεδριάζει δια ζώσης. Νομίζω ότι κάποιοι δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Καμία επαφή με τα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες για συνεργασία και αποτελεσματικότητα.
Δεν θέλω να κάνω χαρακτηρισμούς. Δεν το έκανα ποτέ, πολύ περισσότερο δεν θα το κάνω τώρα που οι δημότες θέλουν από όλους εμάς να είμαστε χρήσιμοι & αποτελεσματικοί.
Αφήνω την αντιπολίτευση να κριθεί από τους δημότες… Όμως θα μου επιτρέψετε εδώ να πω ότι μπορεί η αντιπολίτευση να συνεχίζει να χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς και ένα σωρό άλλες μεθόδους τώρα και προεκλογικά… είναι γνωστά όμως σε όλους μας μετά τις εκλογές πια ήταν τα αποτελέσματα αυτών των τακτικισμών.
Ο κόσμος έβγαλε τα συμπεράσματά του. Ψήφισε και έδειξε στον καθένα μας την προτίμηση του. Έδωσε στον καθένα μας – με τη δύναμη της ψήφου του- τον ρόλο που θέλει να διαδραματίζει στα δρώμενα της πόλης μας, το Ηράκλειο.
Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα…
Οι συνεχόμενες εκλογικές σας επιτυχίες και οι δημόσιες τοποθετήσεις σας για θέματα εκτός τοπικού ενδιαφέροντος έδωσαν τροφή στα σενάρια ενδεχόμενης μεταπήδησής σας στην κεντρική πολιτική σκηνή. Είναι ανεπίκαιρα σενάρια επιστημονικής φαντασίας ή έχουν κάποια βάση;
Δευτέρα έως Σάββατο, συχνά και Κυριακή, ξυπνάω πολύ πρωί. 6.30 είμαι ήδη στον δρόμο, να πιω τον πρώτο καφέ της ημέρας έξω στην πόλη, να μιλήσω με τους πολίτες που πάνε στις δουλειές τους, να ακολουθήσω τα πληρώματα της καθαριότητας, να περάσω από τα έργα που κάνουμε την εκάστοτε εποχή, να κάνω μια βόλτα από τα σχολεία πριν το πρώτο κουδούνι. Ακολούθως, θα φτάσω στο δημαρχείο για τις συναντήσεις της ημέρας, με τους συνεργάτες μου στην δημοτική αρχή ή στις υπηρεσίες του Δήμου, με ανθρώπους που θα έρθουν να συζητήσουμε τα θέματά τους, με παράγοντες που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε περισσότερα για την πόλη. Θα βγω έξω, συνήθως με προορισμό κάποιο υπουργείο, την Περιφέρεια κτλ για να διεκδικήσουμε λύσεις και προγράμματα, ενώ αργά το μεσημέρι, αντίστροφη πορεία προς το σπίτι με στάση πάλι σε ό,τι «τρέχει», συχνά σε αυτοψία προβλημάτων. Λίγη ξεκούραση και πάλι έξω στην πόλη να δω τον εμπορικό κόσμο, τα παιδιά που αθλούνται, τη νεολαία που κάνει τη βόλτα της, τους ηλικιωμένους στα καφενεία.
Εάν μου πείτε να τα αλλάξω όλα αυτά με μια άλλη θέση: βουλευτική έδρα ή ο,τιδήποτε άλλο, η απάντηση είναι κατηγορηματικά «όχι».
Αγαπώ την πόλη μου… Αγαπώ το Ηράκλειο και θέλω να είναι μια πόλη που μας αξίζει να την ζούμε κάθε μέρα… είναι η ζωή μου, το μεράκι μου, η ευχαρίστησή μου. Να ζω στην πόλη μου και να δουλεύω για αυτή.
Θα συμβάλω λοιπόν με όλες μου τις δυνάμεις ώστε η πόλη που αγαπώ να γίνει καλύτερη από ό,τι την βρήκαμε εμείς που γεννηθήκαμε στο Ηράκλειο και να την παραδώσουμε ομορφότερη και πιο λειτουργική στα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Μένω Ηράκλειο, Είμαι Ηράκλειο, Δουλεύουμε όλοι μαζί για το Ηράκλειο.
Για την πόλη που αξίζει να προσπαθούμε να την κάνουμε καλύτερη.
Για το Ηράκλειο που αξίζει να ζεις.
Στην ανακοίνωση της νέας ομάδας διοίκησης είδαμε πρόσωπα που προέρχονται από άλλες παρατάξεις. Τι σηματοδοτούν αυτές οι συνεργασίες για την παράταξη που ηγείστε;
Σε αντίθεση με την παραπάνω εικόνα, υπάρχουν και Δημοτικοί Σύμβουλοι που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των καιρών, την ανάγκη για συσπείρωση και συνδυασμό απόψεων, θέλουν να προσφέρουν έργο ουσίας και όχι να αναλωθούν σε τακτικισμούς και κορώνες.
Εμείς έχουμε πει από την πρώτη ημέρα μετά τις δημοτικές εκλογές ότι είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με όποιον έχει πραγματικά θέσει σε προτεραιότητα το καλό της πόλης και των δημοτών και όχι την προσωπική του ατζέντα.
Και αυτό είναι κάτι που ισχύει αμφίδρομα: όποιος έχει σκοπό να προωθήσει την δική του ατζέντα και νοιάζεται μόνο για την προσωπική του πολιτική ανέλιξη ΔΕΝ έχει θέση στην δημοτική μας ομάδα.
Χαίρομαι διότι είναι περισσότεροι αυτοί που διάλεξαν τον πρώτο δρόμο, αυτόν της προσφοράς στην πόλη και τους πολίτες. Τώρα, με την «Κοινωνική Συμμαχία», με το κάλεσμα για ενότητα απέναντι στην κρίση της πανδημίας, πιστεύω ότι θα υπάρξουν και άλλοι που δείχνουν ότι δεν τους εκφράζει η στείρα αντιπολίτευση, αλλά θέλουν να προσφέρουν στον Δήμο. Όλοι καλοδεχούμενοι.