“Πράσινες” προτάσεις για τη Μεταμόρφωση
Για θέματα περιβάλλοντος εξέδωσε ανακοίνωση ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Μεταμόρφωση Πράσινη πόλη” κ. Γιάννης Δελής, εκ μέρους της Συντονιστικής Γραμματείας, σημειώνοντας: “Α) Καταθέσαμε τις προτάσεις μας στην Δημοτική αρχή που και λόγω της μεγαλύτερης οικολογικής καταστροφής που δέχτηκε η χώρα μας και κυρίως η Αττική που κάηκαν περίπου 1.500.000 τετραγωνικά στρέμματα δάσους και πρασίνου με αποτέλεσμα την μείωση του οξυγόνου κατά 33% και λόγω ότι η κλιματική αλλαγή είναι στο αποκορύφωμα της, είναι η ώρα ευθύνης για την πόλη μας για την δημοτική αρχή αλλά και του Δημοτικού συμβουλίου και κυρίως των πολιτών να εξοικονομήσουμε περισσότερο πράσινο στην Μεταμόρφωση και να προστατεύσουμε ότι έχει μείνει.
Οι προτάσεις μας
Δενδροφυτεύσεις και περισσότερους χώρους πρασίνου σε πλατείες και δρόμους με σκοπό την μείωση της θερμοκρασίας και την αύξηση του οξυγόνου.
Να γίνουν αυστηρότερες οι προϋποθέσεις για κοπή δέντρων από την αρμόδια επιτροπή.
Για κάθε δέντρο που κόβεται να φυτεύονται τρία.
Άμεση έναρξη του προγράμματος ” Φυτεύω και υιοθετώ ένα δένδρο”.
Οργάνωση ενιαίας ενισχυμένης πολιτικής προστασίας με την συμμετοχή εθελοντών που θα εκπαιδεύονται από διαπιστευμένους εκπαιδευτές για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.
Αύξηση των καλοκαιρινών μηνών ιδιαίτερα της περιπολίας για την πρόληψη κυρίως πυρκαγιάς.
Σκοπός μας η Μεταμόρφωση να αλλάξει και να γίνει πιο πράσινη και ανθρώπινη.
και
Β) Τόνους ανακυκλώσιμων υλικών πετάνε καθημερινά οι πολίτες στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης από χαρτί – αλουμίνιο- γυαλί, και γίνονται διαλογή στους ΧΥΤΑ.
Αν όμως ο Δήμος μας εφάρμοζε την ανταποδοτική ανακύκλωση μέσω των σταθερών πράσινων σημείων, σε διάφορες περιοχές συνοικίες της Μεταμόρφωσης θα είχαμε οφέλη οικονομικά και
σαν Δήμος αλλά και οι πολίτες μαζί και οι επαγγελματίες της πόλης μας
Τοποθετώντας σταθερά μηχανήματα ανακύκλωσης σε κάθε ανακυκλώσιμο υλικό θα υπάρχουν εκπτωτικά κουπόνια που θα εξαργυρώνονται σε δημοτικά τέλη αλλά σε συμβεβλημένα καταστήματα της Μεταμόρφωσης.
Επίσης μπορούσε να υπήρχε η λεγόμενη πράσινη κάρτα που θα είχε μεγαλύτερο οικονομικό όφελος σε κάθε πολίτη που θα ανακυκλώνει περισσότερα υλικά.
Δίνοντας ένα παράδειγμα 33 κουτάκια αλουμινίου είναι ένα ευρώ σκεφτείτε πόσα αλουμίνια χαλάμε στην προσωπική μας ζωή.
Βάζοντας την ανταποδοτική ανακύκλωση στην ζωή της πόλης μας εκτός οφέλη που αναφέραμε κερδίζει κυρίως και το περιβάλλον.”