Σε διαβούλευση αναμένεται να θέσει ο Δήμος Αμαρουσίου το προτεινόμενο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αττικής, στο κομμάτι που αφορά την πόλη, το οποίο προσφάτως δόθηκε στην δημοσιότητα και αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες να επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο.
Το εν λόγω Σχέδιο περιλαμβάνει όλες τις χωροταξικές ρυθμίσεις για το Νομό και τους δήμους του που θα διαμορφώσουν την εικόνα της Αττικής για τις επόμενες δεκαετίες. Παραδόξως… ο χρόνος που δίνεται στους δήμους για διαβούλευση είναι αντιστρόφως ανάλογα μικρός, κάτι που διαπίστωσαν και οι άνθρωποι του Δήμου Αμαρουσίου, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου οι παρατάξεις διατύπωσαν τις πρώτες απόψεις.
Τα θεμελιώδη ζητήματα που ζητά να θιγούν από το νέο Ρυθμιστικό απαρίθμησε στην πρώτη του τοποθέτηση για το ζήτημα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης. Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του ΟΑΚΑ ως τουριστικού προορισμού, την υπογειοποίηση κομματιών της Αττικής Οδού, “που πρέπει να παραμείνει ως ζητούμενο της πόλης, ώστε να δημιουργηθούν από πάνω κοινόχρηστοι χώροι”, την ανάπλαση των ρεμάτων και τη δημιουργία “πράσινων διαδρομών”, την αξιοποίηση και ανάδειξη του χώρου πρασίνου γύρω από την ΣΕΛΕΤΕ, τη δημιουργία Κεραμικού Πάρκου στο Μαρούσι και την υπογειοποίηση του τμήματος της Λ. Κηφισίας από το ύψος της οδού Πεντέλης μέχρι το ύψος του δάσους Συγγρού, ενώ επανέφερε παλαιότερη πρόταση του Δήμου για υπογειοποίηση του τμήματος της γραμμής ΗΣΑΠ από τη Νερατζιώτισσα ως το ΚΑΤ. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής της μείζονος, κ. Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, ο οποίος έθεσε στην κορυφή τα ίδια θέματα, όπως η αξιοποίηση του ΟΑΚΑ, η έλευση του μετρό στο Μαρούσι, η επέκταση της λεωφόρου Κύμης, η αναβάθμιση των ρεμάτων και η ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογικών δράσεων στον Δήμο.
Επίσημη θέση πάντως, αναμένεται να πάρει ο Δήμος μετά το πέρας της διευρυμένης διαβούλευσης, στην οποία θα πάρουν μέρος, εκτός από τις δημοτικές παρατάξεις, οι φορείς και οι σύλλογοι της πόλης. Αυτό αποτέλεσε πρόταση του κ. Μπρέγιαννη, την οποία δέχθηκε άμεσα ο Δήμαρχος, με την δέσμευση οι διαδικασίες να κινηθούν γρήγορα και τη… δυσφορία για την στενότητα του χρόνου που δίδεται στην Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες προκειμένου να διατυπώσουν τις απόψεις τους. Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση τόσο του κ. Θανάση Φωτόπουλου από τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, όσο και του κ. Δημήτρη Πολυχρονιάδη από την “Εκτός των Τειχών”, οι οποίοι αμφισβήτησαν το κατά πόσο θα κάνει δεκτές η κεντρική διοίκηση τις προτάσεις των δήμων επί του Ρυθμιστικού, όταν ο διάλογος γίνεται υπό αυτά τα ασφυκτικά περιθώρια.